7 snygga flugfiskejackor (som inte bryter banken)

Jag har nyligen börjat förbereda mig för en flugfisketur. Det har varit kallt nyligen så jag behövde en flugfiskejacka men jag behövde en som inte var för dyr. Här är sju jackor som inte slår sönder din bank och kommer att få jobbet gjort.

Så vilka är de sju bästa flugfiskejackorna som inte bryter gränsen?

  1. Frogg Toggs Tekk Padda Andas Regn/Vadning
  2. Kompass 360 Sport Tek50 vattentät vadarjacka
  3. Caddis Herr Grön Natural Andas Vadarjacka
  4. Navis Marine guidejacka för vadande flugfiske för män regnutrustning 3 lager vattentät andas
  5. Caddis Deluxe Cabriolet Andningsbar vadarjacka
  6. Froggs Toggs Java Hellbender flug- och vadarjacka
  7. Compass Point Guide Vattentät vadarjacka

Alla jackor jag listar har jag hittat på Amazon för bra priser. Jag ger fullständig information om dem och deras priser på Amazon.

Frogg Toggs Tekk Toad Andningsbar regn-/vadjacka


Frogg’s Toggs Tekk Toad andningsbar regn-/vaddjacka finns i storlekar över hela linjen, allt från liten till extra-extra stor.

Frogg Toggs använder Dripore andningsteknik. Detta gör det så att din jacka är bärbar i det värsta väder och strömmar. Den är också 100% andningsbar och vattentät med sina helt förseglade sömmar.

Börjar längst upp på jackan och går ner till midjan ska jag nämna några av dem netesta funktioner.

Den har en påsatt och justerbar stormhuva. Du kan justera din huva så att den sitter säkrare för att förhindra att vatten tränger in.

Nära vänster axel finns en spööglehållare ifall du behöver en fri hand.

Precis nedanför spööglan finns det ytterligare en tillbehörsögla för alla andra saker du kan behöva klippa upp för att frigöra händerna en sekund. Strax under det har du högvattenhandvärmarfickor.

Det finns två fickor med dragkedja på framsidan av jackans bröst. Det finns också två expanderbara bröstfickor med flugaskar placerade direkt bredvid de normala användningsfickorna.

  Alabama Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Muddarna är av neopren och har justerbara öglehållare för att passa i storlek. Jackan har även handvärmarfickor på nederdelen av jackan. Samt en öppen midja design med justerbar stötsnöre.

Det går för $40-50 dollar på Amazon.

”Det här är en fantastisk jacka. Jag använde den precis under en veckas flugfiske i Montana. Fiskade under förhållanden från åskväder och kraftigt regn till blåsande snö och minusgrader.”

Compass 360 Sport Tek vattentät vadarjacka


Den här jackan är ytterst lättvikt. Tillverkad med mikroporös teknologi gör den inte bara lite utan även lätt att packa. Den har även läckagefria, justerbara manschetter i neopren. Detta kommer att förhindra att vatten tränger in.

Framsidan av jackan är med dragkedja. Detta är täckt av en stormklaff med fem snäpp och regnränna.

Längst upp på bröstet finns handvärmande fickor samt två handvärmande fickor med dubbla dragkedjor.

Det finns två box- och tippet-bröstfickor. Detta hjälper till att hålla alla dina tillhörigheter torra och lättillgängliga.

Nära axeln på jackans vänstra sida finns en spööglehållare samt en rumpsöglehållare för att skapa möjlighet att frigöra händerna vid behov.

Den här jackan går från small till extra – extra stor och kostar runt $40-$45 spänn. Du kan kolla in det här Amazon.com

Caddis Herr Grön Natural Andas Vadarjacka


Tillverkad av CaddisDry andningsteknik och kraftig polyester för att hålla sig helt torr medan du har en rolig tid! Det finns också en upprullbar huva och fleecekrage. Håller halsen och huvudet skönt och varmt också.

Utropspriset för denna jacka varierar lite mer beroende på storlek. Jackan är i storlek från medium till extra-extra large. Här är Amazon priser.

Manschetterna är clip upp. Det här är riktigt skönt när du snabbt måste kunna nåla upp dem och få händerna men inte jackan blöt.

  Hur man väljer en recurvebåge – nybörjarguide

Den har en dragkedja framtill täckt av en stormklaff. Det finns flera blixtlåsfack som är vattentäta och täckta av extra flikar.

Navis Marine guidejacka för vadande flugfiske för män regnutrustning 3 lager vattentät andas


Denna jacka är gjord av trelagers hårt skaltyg som är lätt och andas och 100 % vattentätt! Den är hållbar och säkerställer att du håller dig extremt torr.

Den har en dragkedja fram med en dubbel flik som ligger över den, vilket gör den vattentät för att säkerställa att vatten inte bara sipprar in i din jacka.

Muddarna är justerbara med dubbla kardborreband. Huvan är justerbar via de elastiska snören. Det går även att stuva in i nacken. På framsidan på nacken finns ett skavskydd under hakan för att förhindra obehag.

Den kommer med en justerbar fåll med dubbla dragsko så att du har möjlighet att göra den snyggare. Det finns också en vattentät iPhone-ficka.

Denna jacka finns i storlekarna small till extra-extra-large och priset varierar från $55-$75 dollar. Kolla in denna fantastiska jacka Amazon!

Caddis Deluxe Cabriolet Andningsbar vadarjacka

Utsidan av denna jacka är gjord av 100 % polyester med PU-beläggning som gör den vattentät och andas. Innerfodret är 100 % polyesternät.

Armbågsområdet är förstärkt. Och jackan är tvåfärgad i taupe.


Framsidan av jackan har två stora bälgfickor och en innerficka med dragkedja för extra skydd. Jackan säkrar sig själv med den fulla dragkedjan fram som har en snäppregnstängning för att säkerställa att regn inte sipprar igenom dragkedjorna.

Huvan på just denna jacka viks till en krage. Det här är ett trevligt tillägg så att du inte tar av huven och tar bort den, den finns helt enkelt alltid där. Och om det var ett besvär kan du bara vika ihop det och lägga undan det.

  Hur mycket kostar ett klätterrep?

Den snyggaste delen av denna jacka enligt mig att den är konvertibel. Det kan vara en lång kappa eller göras om till en kort vadarjacka.

Storleken på denna jacka går från medium till extra-extra-extra-large. Kostnaden varierar med storleken på jackan. Följ den här länken för att hitta den Amazon.

Froggs Toggs Java Hellbender flug- och vadarjacka

Denna jacka är gjord av DriPore 2 generations teknologi. Den är gjord med en fullskuren gjutningsdesign. Detta innebär att det finns mycket utrymme medan bockning och övergjutning pågår.

Huvan är heltäckande och en förlängd näbb och en undanstoppad krage, samt justerbar.


Det är en hel dragkedja fram med stormklaff och regnränna. Det finns expanderbara bröstfickor med dräneringshål, 3 tillbehör D-ringar för flytning, verktyg eller ryggnät ingår också.

Dessutom ingår justerbar neopren och lycra ärmöppning för vattentät gjutning.

Storlekarna sträcker sig från small till extra-extra-extra-large. Priserna varierar från $55-$75 stora. Här är en länk till Amazon-sidan.

Compass Point Guide Vattentät vadarjacka

Gjord för att vara extremt tuff och helt vattentät. Den är gjord av HydroPore3.0 mikroporös andningsteknik. Sömmarna är förseglade och det är en nedsänkbar konstruktion.

Den är extremt andningsbar och anses vara oöverträffad i värde. Den har även fleecefodrade handvärmande fickor med högt vatten.


Den innehåller en vattenavvisande dragkedja för alla fack. Det är en dragkedja framtill. Huvan är fullt justerbar och är även snett.

Det finns fyra laser men box och tippet bröstfickor. Muddarna är invändigt justerbar neopren. Och det finns också en spöhållarrand och en rumpslinga. Det finns också en justerbar midja med stötsnöre så att du kan passa den för stor.

Den finns i storlekarna small till extra-extra-large. Det är prissatt från $100-$120 dollar. Här är Amazonas länk!