7 sätt att göra din lägerstol varmare

Om tanken på att sitta i din campingstol i isande kyla inte tilltalar dig, kanske din campingstol kan behöva piffa upp lite. Här är några sätt att värma upp den för en varmare och bekvämare upplevelse.

Du kan antingen värma din campingstol och lägga till isolering till din campingstol, modifiera din outfit, välja en värmedyna, eller alternativt kan du köpa en uppvärmd campingstol.

Naturligtvis är dessa alternativ bara början. Det är värt att känna till alla tillgängliga metoder för att få din campingstol uppvärmd så att du kan välja den som är idealisk för dina behov och din budget. Inte alla vill köpa en helt ny stol bara för en varm tushy, men vissa campare kanske!

Läs vidare så kommer du att upptäcka 7 sätt att göra din lägerstol varmare och hur du kan få dem att fungera för dina campingresor.

7 sätt att göra din lägerstol varmare

Många människor avskyr att gå upp ur sängen en kall morgon. Detta kan vara särskilt sant när du campar och det tog mycket ansträngning att göra din säng till en fristad av värme. I alla fall, du kanske är lite mer exalterad över att börja dagen om du vet att din campingstol också kommer att ge ett uppvärmt skydd mot kyla.

Nedan är 7 sätt du kan se till att tiden i din campingstol är lika varm som möjligt. När du har lärt dig allt om att värma upp din campingstol, titta gärna in i vår artikel om att hålla dig varm i allmänhet när du campar i kallt väder. Där hittar du alla tips och tricks för att inte bara hålla dig varm, utan bekväm i temperaturer som har sjunkit under fryspunkten. Du kommer att kunna hitta den här.

  10 tips för att använda torris när du campar: Idéer och fallgropar

Isolera din stol

Att lägga till lite isolering till din stol är en bra metod för att hjälpa den att behålla värmen. Du har också ett par olika alternativ för att göra detta. Om du är villig att spendera lite pengar kan du köpa en stol som denna isolerad Coleman. Den här stolen inkluderar isolering som du kan ta bort efter behov.

Om du vill ha något lite enklare, ett undertäcke till din stol är också ett bra alternativ. Dessutom är det en som inte är så svår att göra själv. Denna behändiga campingstol underquilt DIY-video från Rmarvids är värd en titt om du hellre bara vill göra och lägga till lite stolsisolering själv.

DIY Camp Chair Underquilt

Kolla på denna videon på Youtube.

Sättet ett undertäcke fungerar är att fånga in luften under din stol för att förhindra att luftflödet orsakar ”avdunstningskylning”. Rörlig luft gör dig kall SNABB, så det är viktigt att försöka minimera luftflödet.

Använd handvärmare

När du vet att du ska campa i kyligt väder, handvärmare kan vara din bästa vän. De är relativt billiga, långvariga och mångsidiga. Du kan ha ett par av dem i fickorna för att värma upp händerna eller slänga några i din sovsäck för att säkerställa en varm, mysig sömn.

På samma sätt kan du placera några på din stol för att hjälpa till att värma upp den efter behov. Att sitta på de små väskorna är kanske inte det mest bekväma, men den avkopplande värmen som handvärmarna ger kommer säkert att kompensera för det. Ta bara med dig massor så får du all värme du behöver!

Från mitt engagemang i campingsamhällen, detta är ett mycket populärt och effektivt alternativ som många använder.

Prova en värmedyna

Mångsidighet är det som gör en värmedyna så bra. Till skillnad från uppvärmda campingstolar kan uppvärmda dynor användas på flera ställen. Du kan flytta en uppvärmd dyna med dig från lägerelden till ett picknickbord eller till och med till sängen. Om du verkligen känner dig nådig kan du till och med dela det med någon annan så att de kan få lite värme.

Det finns ett stort antal uppvärmda kuddar där ute. Om du vill ha något mer specifik för formen på en campingstolden Chaheati tilläggsdynor är väl värda en titt. Annars kan du välja något mycket enklare som du enkelt kan flytta från plats till plats.

Det som är värt att ha i åtanke är det många värmekuddar behöver kopplas in under användning. Följaktligen passar de endast för resor där du har elanslutningar och förlängningssladdar. Dessutom är det en bra idé att undvik att bli blöta. Det finns några alternativ där ute som är uppladdningsbara, så tänk på dem om du vet att elektriska resurser kommer att vara små.

Här är ett exempel på en batteridriven värmedyna på Amazon – de är lite svåra att hitta. Värmen från en batteridriven pad kommer inte att vara lika stark som en kärna.

Elektrisk filt

Elektriska filtar kräver ofta ett uttag, men ibland kan de hittas batteridrivna, som den här på Amazon. De delar några av egenskaperna och fördelarna med en värmedyna men värmen blir inte lika koncentrerad.

En filt som denna kan definitivt gå långt för att göra din sömn mycket bekvämare också.

Ett vanligt klagomål med dessa batteridrivna filtar är att de inte är tillräckligt varma. Detta är vettigt – kraftskillnaden mellan en uttagsdriven filt och en batteridriven filt är riktigt stor.

Köp en uppvärmd campingstol

Om du är trött på att prova andra metoder för att värma upp din campingstol och bara vill ha något som klarar jobbet åt dig, det är verkligen ingen skam att köpa en uppvärmd campingstol. Dessa stolar är gjorda med extra elektriska värmeelement för att säkerställa att du är varm och bekväm när du sitter i dem.

Alternativ som The Hot Seat är ganska populära. Denna hopfällbara stol använder en USB-plugin för laddningsändamål. På grund av det kan du behöva antingen en elektrisk anslutning där du campar, eller så måste du vara försiktig med batteritiden. Beroende på vilket batteri du köper, det kanske bara finns några timmars värme att njuta av åt gången.

Det verkar dock som att många av dessa uppvärmda campingstolar är gjorda av andra märken som går in och slut i lager väldigt snabbt.

För en mer premiumutgåva från ett stabilare märke kan du prova Kuvas uppvärmda campingstolar som ser fantastiskt lyxigt ut.

Klä dig varmt

Det mest uppenbara alternativet när det gäller att hålla sig varm är att klä er varmt. Det finns dock bara så många lager du kan lägga på innan du känner dig obekväm på ett helt nytt sätt.

Detta gäller särskilt när det kommer till att lägga upp dina byxor. Det kan du säkert släng på lite termik under, men mycket mer än så kan göra att du känner dig stel. Som sagt, det är ett bra ställe att börja när du vill hålla dig varm.

Om du tittar runt på webben efter tips om hur du får ut mest värme från dina kläder, kanske du upptäcker att det finns några hett omdiskuterade aspekter. Ett sådant exempel inkluderar om bomull är en bra idé att använda som baslager eller inte.

Medan vissa kan tycka att bomull är extremt bekvämt, är andra oroliga för riskerna med att bära den under vandring eller camping. I vår artikel om ämnet här kommer vi att ta en titt på om bomull är det bästa basskiktet för dina campingkläder eller inte.

För att sammanfatta det, om du hänger runt campingen och du inte står inför extrema väderförhållanden (tänk snöslask, kraftig snö eller kraftigt regn), så kommer din gamla goda våffelstickade bomullsvärme att fungera bra.

Ta med en filt

Andra till att klä sig i varma kläder, kan du också packa med en filt att mysa med medan du sitter i din campingstol. Vissa kanske föredrar små knäfiltar medan andra använder en enkel slängfilt.

Det enda man ska tänka på här är att vara försiktig med den filten. Undvik att komma för nära elden och ställ undan den på ett säkert och torrt ställe när du inte använder det. Ingen vill ha en regnvåt filt kvar i en stol de har försökt hålla värmen.

Om du vill ha lite extra skydd mot smuts och regn kan du också välja en campingfilt. Även om de kanske inte är så mjuka som en fleecefilt, kan de absolut hålla dig varm. Dessutom, campingfiltar är designade för att vara lätta att rengöra och mer motståndskraftiga mot att bli blöta. Som sagt, de kommer fortfarande att behöva ordentlig vård för att hålla sig i gott skick.

För ett exempel på en campingfilt, kolla in denna här.

Prova en utomhusvärmare

Om du verkligen är i behov av lite extra värme för din sittplats, kanske en utomhusvärmare inte är en dålig idé. En bärbar värmare kan hjälpa till att värma upp inte bara dina stolar utan hela området i allmänhet. Vanligtvis räcker en lägereld för att hålla det mysigt, men det kanske inte är fallet i alla temperaturer.

En liten bärbar värmare kan enkelt användas utomhus eller för att värma upp ditt tält på kvällen innan läggdags. Var bara noga med att köpa rätt typ av värmare och använd den försiktigt. Å andra sidan kan en större uteplatsvärmare som denna Hampton Bay vara ett utmärkt val för att hålla de platser du umgås på perfekt varma.

Även om värmare kan vara otroligt bekväma för camping, är det viktigt att veta hur man använder dem på ett säkert sätt. Vissa värmare utgör en större risk än andra, särskilt om du väljer att prova en i ditt tält. Läs mer i vår artikel om ämnet här.

Kom också ihåg att på en campingplats kanske all tillgänglig ström inte har samma strömstyrka som du har i ditt hus. Bara för att en värmare fungerar i ditt hus betyder det inte att din campingplats kommer att ha tillräckligt med ström för att klara den. Ofta kommer campingplatser att ha strömkapaciteten listad – se till och jämför så att du har vad du behöver om du väljer att använda en utomhusvärmare.