7 sätt att gömma tvättkorgar i en tvättstuga

En snygg, välinredd tvättstuga är mycket önskvärt för trendiga husägare, men alla tillbehör och prylar som krävs för att rengöra kan göra detta utmanande. Tvättkorgar kan vara skrymmande och fula och förstöra hela rummets estetik. Som tur är finns det flera smarta sätt att dölja dem!

Här är 7 sätt att gömma tvättkorgar i en tvättstuga:

  1. Sätt dina maskiner på piedestaler.
  2. Använd en förvaringsbänk.
  3. Montera utfällbara skåp.
  4. Placera gardiner strategiskt.
  5. Förvara tvättkorgarna under ett hopfällbart bord.
  6. Skaffa ett attraktivt korgsystem.
  7. Återanvänd en garderob.

Den här artikeln kommer att förklara alla strategier som anges ovan. Du får också lära dig tips och tricks för att få dina tvättkorgar utom synhåll när de inte används. På nolltid har du din drömtvättstuga, så fortsätt läsa.

Sätt dina maskiner på piedestaler

Ett enkelt sätt att gömma tvättkorgar i din tvättstuga är att sätta din tvättmaskin och torktumlare på riser. Överväg att köpa stigare som är ihåliga under. Eller överväg att skaffa stigar med praktiska lådor som är stora nog att dra ut och placera en korg inuti.

Piedestals är mest effektiva för frontmatade maskiner, eftersom stigarna kan göra toppmatade maskiner för höga för den genomsnittliga personen att använda.

Jag gillar speciellt OptimaBrands The Elevation Piedestal (länk till Amazon). Denna piedestal erbjuder ett tillräckligt stort mellanrum under din tvättmaskin och torktumlare. Det låter dig enkelt skjuta in dina korgar under din tvättmaskin och torktumlare, vilket ger enkel åtkomst och hemlig organisation.

Anta att du hellre vill hålla dina korgar helt dolda. Då kan du använda en tvättpiedestal med förvaringslådor som denna Samsung tvättmaskin och torktumlare stativ (länk till Amazon).

Se även  Hur man organiserar skor utan ett skoställ

Tänk på märket och modellen på din tvättmaskin och torktumlare innan du köper en piedestal. Sockeln måste vara kompatibel med vikten och storleken på dina maskiner för att säkerställa deras säkerhet och effektivitet.

Använd en förvaringsbänk

En snygg bänk kan ge rummet en tilltalande inredning och en användbar funktion för att dölja tvättkorgar. Genom att köpa (eller göra din egen) förvaringsbänk kan du placera dina tvättkorgar inuti och stänga toppen, helt dölja dem.

Denna metod är fördelaktig eftersom den också ger en bekväm plats att sitta på när du sorterar tvätt eller annan yta för att placera nyrengjord, vikt tvätt. Du kan till och med vara kreativ och lägga till några dekorativa kuddar på toppen; håll det enkelt och enkelt så att du kan komma åt dina korgar med liten ansträngning.

Innan du köper en bänk, se till att måtten är tillräckligt breda och djupa för att rymma dina tvättkorgar. Välj något med samma ton och stil som rummets tema du ska.

Installera utfällbara skåp

Utfällbara skåp är förmodligen det enklaste och mest strömlinjeformade sättet att hysa dina tvättkorgar och behålla en attraktiv estetik i rummet.

Dessa skåp är enkla skåpdörrar eller lådor inom ett organisationssystem men lutar bekvämt ut och är tillräckligt stora för att hålla och dölja dina korgar.

Dessa Sawdust City Store Tilta ut träsopor (länk till Amazon) fungerar mycket bra för att gömma tvättkorgar. Istället för en papperskorg, lägg en vertikal tvättkorg inuti, så har du den perfekta tvättkorgshållaren eller korgen! Du kan också rada flera skåp bredvid varandra, vilket gör det enkelt att sortera tvätten!

Se även  Hur länge lever vägglöss på kläder?

Placera gardiner strategiskt

Om du behöver förvara dina tvättkorgar på ett mer uppenbart ställe – som på en hylla eller under tvättstugans diskbänk – kan du enkelt gömma dem med en spännstång och en gardin. Du kan köpa korta gardiner online, med många tillgängliga i enkla och söta mönster. Om du har tid kan du plocka fram en rulle av ditt favorittyg och göra dina egna gardiner istället.

Placera en spännstång framför diskbänken eller installera en traditionell gardinstång ovanför hyllan. Häng gardinen direkt framför korgarna. Gardinen ska vara lätt att dra tillbaka så att du kan komma åt dina korgar när du behöver dem.

Förvara tvättkorgarna under ett hopfällbart bord

Anta att din tvättstuga har ett hopfällbart bord. Då blir det ett härligt hus för dina tvättkorgar. Stapla korgarna i varandra och skjut in dem under bordet. Som nämnts ovan kan du även sätta upp en spännstång och gardin för att helt dölja tvättkorgarna.

Kanske är du inte sugen på gardiner för att dölja dina tvättkorgar och andra tvätttillbehör. Då kan du överväga att anlita en snickare för att installera skåpdörrar under bordet istället, speciellt om du har budgeten.

Eller så kan du göra det själv om du har erfarenhet av träarbete eller känner dig äventyrlig.

Skaffa ett attraktivt korgsystem

Du kan eliminera behovet av att gömma dina tvättkorgar genom att skaffa ett attraktivt korgsystem. Dessa system ger dig funktionella tvättkorgar i en tilltalande uppställning som du inte vill dölja!

Börja med en stor, stadig hylla med gott om plats för en korg per hylla. Tänk på att köpa funktionella tvättkorgar men ändå dekorativa som dessa Hushållens nödvändigheter Willow Wicker tvättkorgar (länk till Amazon).

Se även  Hur man skapar ett skafferi för sällskapsdjur (7 nyckelsteg)

Placera en korg på varje hylla, så får du ett härligt, organiserat system för att förvara dina tvättkorgar utan att göra ont i ögonen!

Ett annat tillvägagångssätt är att ta bort lådorna från en hög, stående byrå och ersätta dem med tvättkorgar. Dina korgar kan enkelt glida in och ut utan krångel, och du kan till och med täcka framsidan med en gör-det-själv-dörr eller en skjutgardin.

Återanvänd en garderob

Att återanvända en gammal garderob är ett bra sätt att skapa mer förvaringsutrymme och lösa ett rörigt problem. Du kan blåsa liv i en begagnad garderob eller välja en ny som matchar din tvättstugas inredning.

Garderober har oändliga möjligheter till förvaring. Du kan använda stora skåp för att dölja tvättkorgar och hängstänger för häng-torka-endast ömtåliga varor! Eller så kan du ändra garderobens layout genom att lägga till lådor eller hyllor där det behövs för att möta dina behov.

Rekommenderad läsning:

  • Hur man organiserar en djup badrumslåda (9 tips)
  • För mycket grejer efter att ha rensat? Här är vad du ska göra

Lämna en kommentar