7 duschdraperialternativ som slår billig vinyl

Trött på tråkiga duschdraperier i vinyl? Eller kanske du letar efter något mer hållbart? Oavsett varför du letar efter alternativ för duschdraperier har vi sju alternativ som kommer att slå billig vinyl varje gång.

Duschdraperialternativ inkluderar hampa, bomull, duschgardiner, skjutdörrar, svängdörrar, bambupaneler, halvskärmar och öppna duschar. Varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar och det du väljer beror på din personliga situation.

Nu kan du gå ut och börja söka efter dessa alternativ på egen hand. Men vi har alla uppdelade här åt dig. Allt du behöver göra är att fortsätta scrolla och ta en titt på vår lista.

7 duschdraperialternativ

Det finns ett par saker du förmodligen borde veta innan vi börjar.

Först bör du veta vilken storlek på duschdraperi du behöver. Även om vi inte har tid att gå in på det här, har vi ytterligare en artikel som tar dig igenom det steg för steg här.

En annan sak du bör tänka på är varför du byter ut ditt duschdraperi. Vill du ha ett mer miljövänligt alternativ? Bygger du om ditt badrum och vill ha en modernare dusch?

Det finns alternativ i den här listan som fungerar med vissa typer av duschar och det finns några som egentligen bara fungerar om du redan håller på att renovera ditt badrum. Ha det i åtanke när du bestämmer dig för vilket alternativ som är bäst för dig.

1. Hampa

Bean produkter Duschdraperi i hampa (Se på Amazon) *vi får provision på kvalificerade köp

Hampa blir ett mer populärt alternativ till plast och bomull på grund av dess hållbarhet och miljövänliga natur.

En duschdraperi av hampa kräver inte användning av ett foder och håller effektivt vattnet i din dusch utan en. Men på grund av detta måste det tvättas oftare än andra duschdraperier.

Hampa går även att tvätta i maskin så länge du tvättar den på kallt. Om du tvättar den på varmt kan gardinen krympa. Men nästa gång du duschar bör duschdraperiet sträcka sig ut igen när det blir blött.

Hampa är naturligt mögelbeständig men kan vara benägen att mögel.

Det finns två saker du kan göra för att förhindra mögel. Först kan du tvätta ditt duschdraperi regelbundet, en gång varannan vecka. För det andra, efter att du duschat, öppna din duschdraperi och dra botten utanför badkaret så att det kan torka helt.

Se även  Kan du använda torrraderingsmarkörer på speglar?

Hampa är ett bra alternativ om du letar efter något kemiskt och plastfritt, men det kräver mer vård än ett vanligt duschdraperi.

2. Bomull

mDesign Duschdraperi i bomull (Se på Amazon) *vi får provision på kvalificerade köp

Ett duschdraperi i bomull är ett annat bra alternativ. Denna typ av duschdraperi ger ett naturligt utseende tillsammans med mjukhet och styrka.

Duschdraperier i bomull kan tvättas i maskin i kallt vatten men de måste hängas upp för att torka annars kommer de att krympa. Om du får en bomull-polyesterblandning är det mindre sannolikt att duschdraperiet krymper i tvättprocessen.

Det rekommenderas att använda ett plastfoder till denna duschdraperi eftersom bomull i sig inte är vattenavvisande.

Om du letar efter ett hemtrevligt, naturligt utseende duschdraperi utan plast, så är ett duschdraperi i bomull ett bra alternativ. Var bara försiktig när du tvättar den för att förhindra krympning.

Om du funderar på att skaffa ett duschdraperi av hampa eller bomull för att ersätta ditt gamla, kanske du vill kolla in vår artikel om hur du återvinner och/eller återanvänder ditt gamla duschdraperi. Du hittar artikeln genom att klicka här.

3. Duschgardin

Jakooz Rollup duschgardin (Se på Amazon) *vi får provision på kvalificerade köp

Ett nytt modernt koncept för din dusch är en duschgardin. Detta är i grunden ett duschdraperi som rullas upp på samma sätt som en persienn.

Den rullar ner till önskad längd för din dusch och sedan när den inte används kan den återföras till sitt hölje och vara helt ur vägen.

Det här är ett bra alternativ om ditt badrum ser bäst ut utan hängande duschdraperi som till exempel med ett fristående badkar.

En duschgardin är också användbar om du använder ditt badkar mycket för bad, speciellt för bad för barn eller husdjur.

Innan du rullar upp gardinen tillbaka i höljet måste du se till att den är 100 % torr, annars kan mögel och mögel växa inuti metallhöljet.

Se även  Smälter LEGO? Smältpunkt och tips för säker förvaring

Om du har hårt vatten kan du lätt färga denna duschgardin vilket kan förstöra estetiken, men det är fortfarande ett bra sätt att hålla din duschdraperi ur vägen när du inte behöver den.

4. Skjutdörr till dusch

Woodbridge Skjutduschdörr (Se på Amazon) *vi får provision på kvalificerade köp

En skjutdörr till duschen skjuts, tänk dig det. Detta är ett bra alternativ om du vill bli av med din duschdraperi och stången helt.

En skjutdörr kan installeras på både duschkabiner och traditionella dusch- och badkarkombinationer.

Om du aldrig har installerat något liknande tidigare, skulle det vara en bra idé att låta en professionell komma och installera detta åt dig.

Detta är särskilt viktigt om du ska få en installerad ovanpå ett badkar eftersom tätningen till toppen av badkaret måste vara ordentligt vattentät.

En skjutdörr kan ge ett modernt utseende såväl som fördelen med att vara lite underhållsmässigt. Men om du har hårt vatten måste du rengöra det oftare på grund av avskum.

5. Pivot duschdörr

DreamLine Pivot duschdörr (Se på Amazon) *vi får provision på kvalificerade köp

En pivotduschdörr är en som svänger upp som en vanlig dörr (istället för att skjuta).

Dessa typer av duschdörrar är bäst om du har en duschkabin och inte vanligtvis används för den traditionella dusch- och badkarkombinationen.

De kan göras av både plast och glas, men glas är vanligare. De ger en modern känsla till ditt badrum och kan struktureras för avskildhet.

Eftersom det här är dyrare, kommer du förmodligen inte att fortsätta med den här stilen om du inte bygger om ett badrum eller redan har en pivotdörr installerad.

Glasdörrarna kan byggas upp med avskum om du har hårt vatten och måste därför rengöras regelbundet för att behålla det moderna utseendet.

6. Halvskärm

DreamLine Halvskärm (Se på Amazon) *vi får provision på kvalificerade köp

En halvskärm ger dig fördelarna med en skjutdörr utan att behöva skjuta den.

Det är en permanent armatur som täcker hälften av din dusch.

Det förhindrar att vattnet kommer ner på golvet och gör att du kan ta dig in och ut utan att behöva skjuta en dörr fram och tillbaka.

Se även  Vilken är den bästa reparationssatsen för bänkskivor i laminat?

Detta är ett bra alternativ till både duschdraperier och dörrar. Det ger ett elegant modernt utseende men ger också en minimalistisk look.

Precis som med de andra glasdörralternativen måste denna panel rengöras regelbundet om du har hårt vatten för att hålla den skarp.

7. Öppna Dusch

Detta är något som du förmodligen inte vill prova om du inte gör om hela ditt badrum.

En öppen dusch är en dusch som är designad för att fungera utan behov av någon form av duschdraperi eller dörr.

Duschen är byggd i en vinkel så att allt vatten kan rinna ut i ett centralt avlopp i badrummet. Detta gör att den ser väldigt modern och minimalistisk ut.

Eftersom det inte finns några dörrar eller gardiner, behöver du inte oroa dig för att rengöra avskum från glaset eller tvätta dina gardiner.

Men på grund av hur den är utformad kan den här typen av dusch inte byggas med ett badkar kopplat. Om du inte vill ha ett badkar eller inte använder ett, titta på det här alternativet.

Även om detta är ett bra alternativ om du vill bli av med duschdraperier och dörrar helt, kräver det rätt typ av duschdesign och kommer att kräva omfattande ombyggnader om du inte redan är redo för det.

Behöver du ett duschdraperi?

De flesta duschar kommer att behöva användas med ett duschdraperi, eller åtminstone ett foder. Syftet med ett duschdraperi och liner är att förhindra att vatten stänker på golvet. Detta kan åstadkommas genom att endast använda ett duschskydd. Men att använda både en gardin och liner ger ytterligare fördelar.

Kan jag använda ett duschdraperi i bomull utan foder?

Att använda ett duschdraperi i bomull utan foder rekommenderas inte. En duschdraperi i bomull kan växa mögel om den förblir våt under långa perioder. En liner hjälper till att förhindra att detta händer. Ett duschdraperi av hampa kan dock användas utan foder eftersom det torkar snabbt efter användning.

Lämna en kommentar