7 bra sätt att bära nycklar och telefon medan du springer

Att springa med våra telefoner ger de flesta av oss sinnesro att vi kan få tag på räddningstjänst om vi råkar ut för problem. Telefonen hjälper dig också att hålla koll på din löpning genom att ge dig viktig information. Den tillhandahåller också musik och ljudböcker, men hur bär du nycklar och telefon när du springer?

Förutom att bära telefonen i handen, är ett av de vanligaste sätten att bära sin telefon och nycklar när de springer att använda ett löparbälte eller ett armband. Dessa hjälper dig att diskret bära dina personliga tillhörigheter samtidigt som de ger dig snabb åtkomst till enheten eller dina nycklar när du behöver dem.

I den här artikeln kommer jag att gå igenom mina sju favoritsätt att bära min telefon och mina nycklar medan jag springer. Oavsett om du springer på vägar, stigar eller till och med en strand, kommer alla metoderna i den här artikeln att gälla för dig. Så för allt du behöver veta rekommenderar jag att du fortsätter läsa.

löparbälte med vatten, fitbit, smartphone, hörlurar

Mest populära sättet att människor bär sin telefon medan de springer

Jag frågade över 181 löpare hur de bär sina telefoner medan de springer, och den mest populära metoden är att bära en sportbälteäven kallad a löpbälte.

Bärmetod Procentsats
Jag har den i byxfickan 16 %
Jag bär ett armbindel 10 %
Jag bär ett löparbälte 40 %
Jag bär inte min telefon när jag springer 19 %
Jag springer med mobilen i handen 4 %
Jag springer med ryggsäck eller väst 6 %
Av 291 tillfrågade personer

Ursprunglig undersökning:

Populära märken av löparbälten är:

 • FlipBelt
 • SPIBelt

Hur springer man med en telefon utan fickor?

En av de bästa uppfinningarna för människor som springer är smartklockan. Det har gjort det möjligt att ha allt du behöver, inklusive en GPS och underhållning, direkt på handleden. Det är dock så många som inte har rätt smartklocka och bär fortfarande sin telefon, men hur gör man det utan fickor?

Här är fyra huvudsakliga sätt att bära din telefon och nycklar utan fickor:

 • Sportbälte
 • Armbindel
 • Hydration ryggsäck
 • I din hand

Med allt detta sagt rekommenderar jag starkt att skaffa en smartklocka som låter dig lagra dina Spotify-låtar och har en GPS. Detta gör att du inte behöver bära din telefon, och vissa smartklockor har säkerhetsfunktioner inbyggda, så du behöver inte oroa dig för det heller.

Vi skriver mer om sportklockor här om du vill ha mer detaljer.

7 bästa sätten att bära din telefon och nycklar medan du springer

I det här avsnittet kommer jag inte bara att lista de bästa metoderna för att bära din telefon och nycklar medan du springer, utan jag vill också förklara dessa metoder lite. Jag ska göra mitt bästa för att ge en lista över fördelar för varje metod.

Jag kommer också att lista en produktrekommendation för några av metoderna. Så här är sju av de bästa sätten att bära din telefon, nycklar och kanske andra värdesaker medan du springer. Låt oss hoppa in i det.

Löparbälte

Det finns massor av olika stilar av löparbälten som kan fungera med många olika löpare.

Ett löpbälte är det populäraste alternativet av de 180+ vi tillfrågade. 40 % av de tillfrågade springer med löpbälte. Varumärket FlipBelt är trendigt just nu.

Anledningen till att löparbälten är så populära är att de är oansenliga, det är inte som att du bär på en av de där neongröna fannypackarna från 80-talet. Istället är de små och sträcker sig till sitt innehåll.

 • Väldigt passande
 • Vissa bälten är vattentäta, medan andra är ”väderbeständiga”
 • Din telefon kan dras med dragkedja eller stoppas in och faller inte ut
 • Bältena är diskreta och inte skrymmande.
 • Det gör din telefon och nycklar svåra att rycka.
  21 sätt att hålla myggor borta medan du campar

De flesta löparbälten är en storlek som passar alla, vilket gör det mycket enklare att välja ett. De finns också i många olika former och färger så att du kan hitta en som passar din stil.

En nackdel är att vissa av dessa bälten inte är supervänliga med hörlurar. SPIBelt, till exempel, måste orienteras precis så att hörlursuttaget är precis bredvid dragkedjan. Så du kan fånga din hörlurskabel i dragkedjan, vilket kan vara irriterande.

FlipBelt, å andra sidan, stoppar in dina grejer så att du inte behöver oroa dig för dragkedjor, vilket gör det bekvämare för trådbundna hörlurar. Även om FlipBelt har en dragkedja för maximal bärsäkerhet.

FlipBelt (se på Amazon)

SPIBelt (se på Amazon)

Armbindel

För några år sedan var armbindeln så populär att man inte kunde springa utan att se någon bära en. Vissa människor skulle ha sina telefoner i armbindeln, medan andra skulle använda den för sina iPods. Det blev lite av en estetik. Med det sagt används armband än idag.

Det finns så många fördelar med att använda ett armband för att bära din telefon och dina nycklar medan du springer. Dessa inkluderar:

 • Armband är också bekväma och lätta att använda.
 • Med de flesta armband har du ständig tillgång till din telefon.
 • Din telefon kommer att vara säker.
 • Det finns vattentäta alternativ.
 • Armband är vanligtvis trådbundna hörlursvänliga. (Det var mycket vanligare då)

Det är svårt att skriva om löparbälten och armband utan att få dem att låta extremt lika. Det beror på att även om de går på olika delar av din kropp och ser väldigt olika ut så fungerar de nästan exakt likadant.

Att få dina nycklar och din telefon i ett armbindel är nästan omöjligt, och du kan sluta med repor på din telefon om du försöker göra det, men med rätt typ av nyckelring kan du alltid fästa dina nycklar på armbandet. Med det sagt kan detta betyda att folk alltid kommer att höra dig komma.

Dessutom vet jag att det är en liten sak, men att ha något i armen (eller handen) känns obalanserat när du springer. Det är något man vänjer sig vid, visst, men det finns det.

kvinna knackar sin mobila enhet på hennes armbindel

Exempel:

Newppon telefonhållare för löpning (se på Amazon)

Löparväst

Det finns många fördelar med att använda en löparväst.

En löparväst kan ha både fickor och slitsar för att lägga till vikt.

Fördelarna, sammanfattat, är:

 • Racingvästar har gott om plats för dina nycklar och din telefon.
 • En välpassad väst kan kännas bekvämare än andra alternativ.
 • En väst kan kännas som om dess vikt är jämnt fördelad.
 • Du kan lägga vikter till många västar om du letar efter en utmaning.

En racingväst är något du kommer att vilja använda då och då. Så det är bra att ha andra alternativ tillgängliga eftersom du inte alltid vill ta på dig västen när du ska springa.

  Stinkar komposttoaletter?

Det bästa med en löparväst är att den kan fungera som en telefon- och nyckelhållare och en viktväst. Den kan göra allt detta sömlöst, och om du använder det tillräckligt ofta kommer du inte att känna det så mycket, särskilt eftersom vikten vanligtvis är jämnt fördelad

Exempel

MVRK Vattentålig Chest Pack (se på Amazon)

En liten ryggsäck

När det kommer till ryggsäckar har du några alternativ. Du kan satsa på din typiska ryggsäck med några förvaringsfack eller en vätskeryggsäck. Enligt min erfarenhet är vätskepaket det bästa för löpare oavsett om du springer på en stig eller på väg.

Här är några fördelar med att använda en liten ryggsäck eller vätskepaket:

 • Har vanligtvis mycket lagringsutrymme.
 • Vätskeryggsäckar är ett enkelt sätt att ha med sig vätska på dina löpturer.
 • Du kan lagra din telefon, nycklar och till och med ett litet medkit.
 • Så länge ryggsäcken inte är för tung är vikten lätt att bära på ryggen.
 • Vikten känns ofta jämnt fördelad.

Hydration ryggsäckar är fantastiska, och jag har ganska mycket erfarenhet av att springa med dem. Med lite tweaking kan du göra det som att du inte ens märker ryggsäcken där, även om du har två liter vätska i urinblåsan. Detta är det bästa sättet att bära vatten medan du springer.

Jag rekommenderar starkt att se till att ryggsäcken trycker mot ryggen och inte är för lös. Om den är lös kommer den att studsa runt och ta mycket mer energi från dig. Dessutom, om du förvarar din telefon i en ryggsäck, råder jag dig att skaffa ett par trådlösa hörlurar eftersom det gör allt mycket enklare – men många paket har en hörlurskabelport bara för detta ändamål.

Exempel

Sojourner Rave Hydration Pack Ryggsäck – 2L (Se på Amazon)

Midjeväska

Bältesväskor liknar löpbälten. Men enligt min erfarenhet är de inte lika bra. Med det sagt gör de fortfarande jobbet med att hålla i din telefonplånbok och nycklar när du är ute och tränar.

Om man jämför en bältesväska och ett löpbälte har bältesväskan mer förvaring. Med det sagt betyder mer lagring inte alltid bättre om du inte har en skrymmande plånbok.

Eftersom en bältesväska har mer förvaring betyder det också att dina föremål vanligtvis inte sitter fast. Så det finns mycket utrymme för telefonen och dina nycklar att flytta runt, och så småningom kan det kännas otympligt att använda en bältesväska.

Till skillnad från ett löpbälte är en bältesväska inte lika diskret. Utöver det är de inte särskilt moderiktiga, vilket betyder att för alla självmedvetna löpare, jag skulle säga att skaffa ett löpbälte snarare än en bältesväska, men om du har en sådan liggande så fungerar det bra att bär din telefon och nycklar medan du springer.

I din hand

Från vår undersökning, 4 % av löparna väljer att springa med telefonen i handen.

Det är bekvämt eftersom du inte behöver någon extra utrustning, och du kan göra det om du har trådbundna eller trådlösa hörlurar.

Det blir knepigt om du springer långa sträckor, till exempel 5 till 10 miles. Du har inte bara inget skydd mot väder och vind, utan dina händer kan bli svettiga och det kan göra det svårt att hålla din telefon om du inte har ett telefonfodral som greppar.

  Är en skåpbil ett bra fordon att resa med?

Den viktigaste fördelen med att springa med telefonen i handen är att du har omedelbar tillgång till din GPS, underhållning och nödtjänster om det behövs.

För mig uppväger inte fördelarna nackdelarna, och om du ändå kör med telefonen i handen rekommenderar jag att du tittar på någon av de andra metoderna som nämns i den här artikeln. Du är bara $25 eller så borta från ett mycket bättre alternativ.

Ett alternativ är att använda en handpåse. Det finns några märken där du kan bära en vattenflaska och din telefon i en skyddsväska så att du fortfarande har omedelbar tillgång till din telefon.

Kolla in Nathan handpåse för detaljer här på Amazon.

Löpshorts

Sist på den här listan är löparshorts. Löpshorts kan faktiskt betyda många olika saker… Jag ska dela med dig av några olika alternativ:

Standard gymshorts

Det är ärligt talat så jag har burit min telefon under hela min löpning. Det finns fördelar i att det är enkelt, men det finns många nackdelar:

 • Din telefon kan studsa runt mycket beroende på fickan. Detta kan vara väldigt distraherande och få dig att hata din löpning.
 • Din telefon kan ramla ut! Detta har hänt mig med vissa gymshorts.

Du är verkligen utsatt för snittet i fickan – vissa gymshorts är fantastiska och kommer att hålla dina grejer utan att ramla ut och flytta runt för mycket, medan andra är skurna på ett sätt som kommer att kasta ut din telefon när som helst.

Löpshorts

Löparshorts kan vara fantastiskt! De är designade på ett sådant sätt att fickorna håller sig nära din kropp och kan sitta på ställen som är mindre irriterande.

 • Vissa löparshorts är avsedda att bäras med hög midja och har en ficka som går i nedre delen av ryggen, ett extremt diskret alternativ för att inte stå i vägen för löpningen.
 • Löparshorts är tighta och så bölja inte och stå i vägen.
 • Eftersom fickorna är täta gör det att din telefon inte känns lika tung. Tro mig, om dina fickor hänger, är din telefon mer distraherande och känns som att den väger mer.
 • Enkel åtkomst till din telefon.
 • Din telefon och nycklar studsar inte runt så mycket.
 • Fickor är generellt lämpliga för trådbundna eller trådlösa hörlurar.

Det finns mycket mer du kan förvänta dig av att ha ett par bra löparshorts. Det spelar ingen roll om du lägger din telefon och dina nycklar i dem.

Här är några löparshorts för män och kvinnor:

Exempel (på Amazon)

Gym People Löparshorts med hög midja för kvinnor

Dessa har en ficka på nedre delen av ryggen.

Surenow löparshorts för män

Dessa har en tät ficka på sidan som kan stoppas in säkert

Ska du springa med din telefon eller en smartklocka?

Om du kan få en smartklocka som kan spåra dina löpningar exakt medan du spelar din Spotify-spellista, då antar jag att den enda frågan är säkerheten. Kan klockan få tag på räddningstjänsten?

Smartklockor har kommit långt under de senaste åren, och jag ser en framtid där det är ett minne blott att bära med sig telefonen på dina löpturer. För närvarande tycker jag att en telefon gör för mycket för att lämna den bakom sig. Testa istället att para ihop en smartklocka med en telefon så att du aldrig behöver titta på telefonen medan du springer, men du har den fortfarande på dig.