7 bästa kombinationer av flugfiskespö och rulle för nybörjare

När du försöker lära en nybörjare hur man flugfiskar, är en av de bästa sakerna du kan göra för dig själv och för dem att välja ett fantastiskt spö. Att lära sig är tillräckligt komplicerat utan att ha en spö som är svår för en erfaren person att använda.

Det finns så många kombinationer av flugfiskespö och rulle där ute. Det finns också en hel del andra saker att ta hänsyn till. Jag kommer att gå igenom varje spö och rulle för att ge dig bästa möjliga information för att hjälpa dig göra ett välgrundat val.

1. NetAngler Fly Combo

Detta spö är gjord för att vara lätt men extremt hållbar. Det är verkligen det bästa av två världar. Den är gjord av kol. Detta gjordes genom högtrycksgjutning med ökad fiberdensitet. Den är konstruerad med grafit, vilket minskar vikten men stärker hållbarheten.

Så du kan njuta av att inte lyfta något vansinnigt tungt varje gång du fiskar, samtidigt som du kan vara lugn och veta att din stång inte kommer att gå sönder i strömmen eller kämpa med att rulla in en fisk.

Den är också designad för att vara utbytbar mellan vänster och höger hand med lätthet. Det här är fantastiskt för någon som försöker använda båda händerna, vänsterbarn som har svårt att hitta en bra stolpe eller föräldrar som köper en stolpe som alla sina barn kan lära sig med.

När det gäller rullen finns det ett antal funktioner för som följer med den. Draget är mycket jämnt med utväxlingen 1:1. När det kommer till flugfiske, ju smidigare desto bättre. Allt har med castingen att göra. Du vill inte kasta något som inte är slätt, för din och fiskens skull. Med denna rulle och spö kommer det inte att hända.

Rullen är gjord av aluminiumlegering. Detta gör den extremt hållbar för att hålla dig under lång tid. Detta är riktigt trevligt för även när man köper saker i kombinationer kan det fortfarande vara en rejäl investering. Och med denna kombination av rulle och spö kommer du inte att slösa bort dina pengar på en värdelös investering.

Denna specifika rulle är extremt lätt, 5,2 oz. Detta gjordes speciellt för att balansera lätta flugfiskespön.

Handtaget på denna stav är gjord av kork för att säkerställa komforten för din hand. Den har även ett justerbart haspelsäte tillverkat av aluminium och två låsmuttrar.

Den kommer i fyra delar och mäter ut till 8′ eller nedbruten 27′.

Styrringen är gjord av högkvalitativt rostfritt stål. Detta säkerställer att det inte skadar fiskelinan du använder. Denna inställning är runt 100 $ för allt, vilket är ett anständigt pris med tanke på allt som ingår.

För att ta en närmare titt på denna fantastiska spö- och rullekombination kan du se den här på Amazon.

2. Osage River Fly Combo

En av de bästa delarna med denna rulle och spö är att den är speciellt designad för nybörjare! En annan häftig sak är att fiskerullen kommer förspolad så din inställningstid blir betydligt mindre. Detta är särskilt trevligt för de fiskare som ännu inte har bemästrat denna svåra och tråkiga uppgift.

Staven är gjord med grafit för att säkerställa att den är lätt. Som nämnts ovan är att ha ett lätt spö en av de bästa sakerna du kan leta efter när du köper en kombination av spö och rulle. När spöet är lättare är allt annat lättare att manövrera med.

  När uppfanns flugfisket? (En kort historia)

Rullen är gjord av aluminium. Detta kommer att hjälpa rullen att förbli solid, hållbar och kapabel när den bekämpar även de största fångsterna.

En annan riktigt trevlig sak med att köpa Osage River Combo är att den kommer med extrafunktioner som gör den här upplevelsen ännu bättre.

Den kommer med ett flugledarematerial, en flugask i plast och nio olika flugor för att sätta dig före spelet. Att ha dessa extrafunktioner i ditt komboköp lämnar dig med den där extra spänningen och lite stressavlastning genom att slå bort andra saker från listan som du som nybörjare ändå skulle ha behövt köpa separat.

Alla kombinationspaket kommer inte med otroliga tillägg, men det här gör det! Det är alltid roligt att få bonusprodukter, och du måste suga upp dem alla.

Denna spö och rulle är extremt lätta att packa ihop utan krångel. Du placerar den i det kompakta badkaret som även har en ficka för din flugask. Efter en lång och tröttsam dag av flugfiske vill du bara hoppa upp ur vattnet och packa snabbt, så att du kan komma hem med dina fångster.

Kolla in denna fantastiska, all-inclusive uppsättning på Amazon genom att klicka här!

3. Piscifun Torrent Casting Reel and Rod Combo

Denna spö och rulle kan beställas för vänster- eller högerhänta. Den kommer också i medium 6’9′ och medium-heavy 7′. Det är känt för att vara ett bra allroundspö för nybörjare. Inte alla spön och rullekombinationer kan göra detta påstående.

Spön är gjord med grafit och glasfiber vilket gör den välbalanserad och extremt hållbar och långvarig. Balans är viktigare än vad man kan tro. Medan du är ute och fiskar kommer du att vilja ha seriös stabilitet för att säkerställa att du inte tappar greppet om din fångst på grund av snabba strömmar eller floppy fisk.

På grund av hur lätt den är, hjälper den till att förbättra rörelseomfånget som du har och förhindrar att du blir överdriven trött. Många spön kan vara för tunga när de är gjorda av såld metall, så detta är ett riktigt trevligt tillskott.

Spön är tvådelad och är superlätt att sätta ihop. Ofta kommer spön i flera delar, och det kan bli överväldigande om det här är första gången du sätter ihop ett spö. Men med bara två stycken att ta itu med är det ganska självförklarande och i princip problemfritt.

Detta spö och rulle säkerställas att du inte ständigt kommer att ha en ”gör jag det här rätt”-upplevelse.

Att ta hänsyn till vikten, längden och om spolen är förspunnen eller inte kan alla göra en enorm skillnad. Som nybörjare är detta inte saker som du alltid tänker på under förberedelserna inför din fiskeresa. Det kan vara svårt att hålla reda på alla de olika elementen, men försök att hålla dem i framkant av ditt sinne.

Denna kombination är också erkänd som ett utmärkt kvalitetsalternativ för nya och erfarna fiskare utan att bryta banken. Eftersom du inte riktigt vet dina fullständiga preferenser ännu eftersom du är så ny, kanske du inte vill spendera galna mängder pengar.

Å andra sidan bör du överväga att göra en bra investering och den här kombinationen är ett bra ställe att börja.

  Genomsnittligt batteribytespris för jetski (och vilket man ska köpa!)

Spön har även ett EVA-grepp som är riktigt bekvämt men också stadigt och hjälper dig att bekämpa alla fiskar från att komma undan. EVA är ett skumbaserat material. Den passar mer till din hand och håller den bekvämare än andra grepp också.

Rullan är gjord av rostskyddsmaterial. Med sina premiumväxlar och fantastiska rostfria stål är det rullen som alla fiskare kan vara trygga med att börja med.

Rullen är gjord med en magnetisk broms. Detta gör den extremt effektiv och exakt med nödvändiga justeringar. Det hjälper också till att förhindra eventuella hicka som rullen annars skulle kunna stöta på.

Den har också dubbla lindningsaxlar som ökar inte bara hållbarheten utan stabiliteten.

Vevhandtaget är tillverkat av aluminium, vilket hjälper dig att dra in alla fiskar utan att skada din rulle eller spö. När allt kommer omkring vill ingen ha en skadad rulle eller spö efter att ha gjort en seriös investering.

4. Icewei Travel Fly Combo

Den här kombinationen av spö och rulle har också några fantastiska saker att erbjuda!

Staven är gjord av stål och keramisk strippning samt kolfiber för att skapa hållbarhet och styrka. Detta hjälper till att minska friktion och värme när du gjuter och strippar.

Ett av de största problemen som fiskare ser är friktion och värme som skadar rullarna. Med denna förebyggande åtgärd minskar sannolikheten för att detta händer drastiskt.

Handtaget är ett ljusgrönt syntetiskt guldmaterial och är designat så att du kan behålla ett bra grepp även när det är blött. Detta kanske inte är den första kvaliteten som många erfarna fiskare letar efter, men det är ett bra alternativ för barnen eller alla som letar efter något lite mer elegant och prålig.

Rullsätet är tillverkat för att tåla fukt och har även två låsmuttrar för att säkerställa att rullen är säker. Att ha en rullsäte är oerhört viktigt. Dess syfte är att hålla rullen centrerad där du placerar den på spöet. Med luftfuktighet riskerar du att den hamnar ur sin plats till och med bara lite och skadar ditt fiskespel. Så det här är verkligen en fantastisk funktion.

Du har två alternativ när det kommer till längd och vikt. Längdalternativen är 7′.5″ 8′.85″ och väger 100 eller 120 gm.

Spön kommer i 4 delar vilket hjälper till att göra den extremt portabel och lätt att resa med eller förvara i trånga utrymmen. Förutom att den kan bryta ner den har den en tubväska för att göra transporten enkel och en låda med flugor som hjälper dig att starta din nya hobby.

Rullen har disk-drag design och överlägsna Teflon wafers. För närvarande föredrar fler att använda diskdrag.

Skivmotstånd är till för att ge motstånd när rullen börjar snurra som en fisk som fångar den lyfter med den. Det är att föredra att det är mer motstånd än mindre så att du snabbare ska kunna märka att du har gjort en fångst och att de är mindre benägna att komma undan.

Rullen är ganska lätt totalt sett, 5,2 oz.

Rullen är gjord av anodiserat aluminiummaterial och kan användas i vänster eller höger hand.

5. Plusinno Lightweight Fly Combo

Det fina med Plusinno Lightweight Fly Combo är att den har en hel del som erbjuds i köpet.

När du köper denna får du fiskerulle, flugspö, bärväska, flugor och fiskelina. Detta är trevligt eftersom att vara så ny på en hobby att du kanske inte är säker på allt du behöver och i den här situationen hittar du allt på ett ställe!

  Bästa tiderna att fånga fisk (och fånga dem snabbt!)

Den är inte alls tung! Och är verkligen lätt att hantera, så det kan vara det perfekta alternativet för nybörjare.

Spön är extremt tålig, lätt och tunn med en lagom elasticitet. Fisklinan håller sig ur vägen på grund av de rostfria ringarna som den matas igenom.

Spön är 8′ lång, väger 4 oz. och kan delas upp i 4 delar.

Rullen är gjord av aluminium som är av extremt hög kvalitet. Spolen är designad av stor arbor formgjuten. Den är enkel att arbeta med och kommer inte att gå sönder.

6. Redington Crosswater Fly Combo

Redington Crosswater Fly Combo är extremt robust och extremt lätt. Detta är en stor fördel eftersom det inte kommer att vara en störning eller besvär för dig från att vara tung, men det är också byggt på ett sätt så att vattenlivet inte kan skada det när det jobbar mot dig.

Ett annat problem kan vara att rullen skadas av strömmen. Den här kombinationen är utformad för att förhindra att det händer.

Det finns två vikter detta spö kommer i. Ditt tyngre alternativ kommer med en spö gjord av anodiserad aluminium. Det lättare alternativet på spöet kommer med träsäten.

Båda dessa alternativ är underbara! De är verkligen byggda för olika fiskare och dina personliga preferenser. Hitta det du gillar bäst viktmässigt genom att gå ner till en lokal friluftsbutik och hålla i en. Se vad som är lite lättare.

När du väl kommit igång med ditt fiskespel kommer du att kunna få en bättre bild av vad du gillar och vad du inte gillar.

Den kommer också med justeringsprickar. Detta gör det snabbt och enkelt att sätta upp spöet och ger dig en punktlig och lätt luftig kast. Justeringspunkter kommer verkligen att förändra ditt fiskespel och hjälpa dig att överträffa inlärningskurvorna. Det kommer att hjälpa dig att kunna börja veta vad du verkligen försöker uppnå när du sätter upp ditt spö.

På så sätt i framtiden kommer du att kunna se mer med blotta ögat vad exakt det är du letar efter när du ska fixa ditt spö och rulle för en rolig dag.

Detta spö är en seriös 9′ 5″.

Den kan delas upp i fyra delar och förvaras i ett stångrör. Detta spörör har spöavdelare som hjälper dig att lagra din rulle och spö på ett enkelt och snabbt sätt.

7. Fenwick Nighthawk Fly Combo

Detta är ett fantastiskt köp!

Den har 4 kullager i rostfritt stål. Med rullen har den en bearbetad portad och dubbelanodiserad flätad aluminiumspole. Kullager hjälper bara rullens maskiner att gå smidigare än den skulle ha gjort utan den.

Handtaget är av aluminium och har en mjuk vred.

Den har ett smidigt dragsystem med flera skivor som har rostfritt stål och oljad filtbricka.

Den kommer med gängad huvudväxeldesign som eliminerar spel i handtaget. Och det är lätt att växla mellan höger och vänster hand.

Spön har TAC och EVA handtag design och rostfria styrningar. Den är gjord med klassiska Fenwick-actions.

De är designade för att vara mycket mångsidiga för alla olika nivåer av fiskeexpertis.