7 bästa flugfiskespön för nybörjare (för att fånga alla typer av fiskar)

Min syster kom till mig och frågade vilken typ av flugfiskespö hon skulle skaffa sin man som precis hade börjat. Jag har mina personliga åsikter men jag ville också gräva lite och här är vad jag hittade.

Här är en lista över mina sju bästa flugfiskespön för nybörjare:

  1. Tailwater Outfitters Toccoa flugspö med spörör
  2. Piscifun svärd grafit flugfiskespö 4 delar 9 fot – IM7 kolfiber blank
  3. Redington Crosswater Fly Rod Outfit
  4. Sougayilang fiskespö rulle
  5. Maxcatch Extreme Graphite flugfiskespö
  6. PLUSINNO Lättvikts ultraportabelt flugfiskespö
  7. Temple Fork Outfitters TFO Lefty Kreh Professional Series II flätade flugfiskespön i grafit

Det finns mycket om de spöna och vissa kanske passar bättre än andra, beroende på vad du letar efter.

1. Tailwater Outfitters Toccoa flugspö

Detta flugspö är perfekt för alla erfarna fiskare, nya som gamla. Det är fantastiskt eftersom du inte kan växa ur det genom att bli för bra för det. Det är ett superprisvärt spö också, speciellt för kvaliteten du får.


Den är gjord av grafit vilket gör den stark hållbar och lätt. Den är gjord i 4 delar, så att ta isär den och sätta ihop den gör det superenkelt. Jag gillade verkligen det när jag började eftersom jag inte hade så mycket plats på min plats eller ett garage eller något för förvaring.

Det gjorde det trevligt och lätt att ställa undan den och jag brukar faktiskt ha den i bilen för det mesta.

Det är vad som kallas en ”snabb action” typ av spö och är högpresterande. Detta innebär i princip att gjutningen blir enklare. Det är faktiskt bra för när människor blir frustrerade tenderar de att försöka ta sig igenom det, vilket gör deras gips hemskt.

Med detta kommer du inte att känna att du behöver göra det och istället kan du ta ut din frustration på din kompis. Detta spö finns på Amazon, du kan se det här.

2. Piscifun svärd grafit flugfiskespö

Uppenbarligen med i titeln är den gjord med grafit, vilket alltid är ett plus när det kommer till flugspön. Detta flugspö är riktigt billigt för att göras med detta material också.


Jag skulle säga att detta är ett spö som inte bara är för nybörjare, utan för de som kanske har fiskat i några år också.

Den kommer i ett stångrör och kollapsar i 4 delar så att resa med den är också enkelt. Det bearbetade aluminiumrullsätet är slitstarkt och har dubbla låsringar på rullsätet som säkerställer att rullen sitter säkert fast vilket kan komma väl till pass om du är lite mer hänsynslös med dina saker.

Det bästa är att den här gjutningen ger stort gjutavstånd och noggrannhet med en smidig belastning, vilket bara gör livet enklare.

Om du är intresserad av detta fantastiska spö finns det tillgängligt på Amazon och du kan se det rätt här.

3. Redington Crosswater flugspö

Detta Redington Crosswater flugspö är perfekt för någon som precis har börjat. Det är fantastiskt av många anledningar, men en är att den har hela installationen på detta paket. Spö, rulle, lina och en väska som är mer användbar än du kanske tror.

Den är bra för alla typer av vatten så du kan ta den vart du än ska flugfiska. Det är ett spö av medelsnabb actiontyp, som vissa skulle säga är bättre för nybörjare. Den är också gjord av grafit så den kommer att vara lätt men ändå stark och göra din dag ute på vattnet roligare.

  Hur man bygger den bästa snögubbe

Om du är lite tveksam och inte är säker på vilken typ av fiske du vill ägna dig åt, skulle jag testa den här. Som jag sa det kommer med allt du behöver och du vet att allt är kompatibelt.

Mer erfarna fiskare gillar ibland att skaffa olika typer av rullar och blanda ihop saker, men om du inte vet vad du gör kan det förstöra saker för dig och du kommer att hata denna nya hobby. Om du är intresserad av att titta närmare på detta spö kan du klicka här och vi kommer att hoppa över dig till Redingtons webbplats.

4. Sougayilang fiskespö Combo Kit


Det här kombinationssetet med spörullar är bra för någon som är igång, på en budget och/eller kanske inte är säker på om detta är något de kommer att hålla fast vid. Jag säger bara det eftersom den har det mesta du kommer att behöva direkt, men är billigare.

Detta är ett medium actionspö med korkhandtag, vilket gör den snygg och bekväm. rullen är gjord av aluminiumlegering och detta kommer med ett 12-delat flugpaket.

Något jag verkligen gillar med den här produkten är att de har 5 års garanti och säger att om du har några problem, ring dem så tar de hand om det. Jag har aldrig haft en av dessa, men med det billigare materialet vet du åtminstone att du får bra kundservice som tar hand om dig.

Om du skulle vilja titta närmare på detta spö så kan du hitta det här.

5. Maxcatch Extreme Graphite flugfiskespö


Detta spö är ännu ett bra val. Jag tror att om du funderar på att satsa på något rimligt och nytt i flugspelet, är detta ett övervägande av högsta vikt.

Du kanske tänker att eftersom det är superbilligt är det bra? Jo ja, det är det.

Vissa kanske till och med säger att det här spöet är bättre än de dyra spöna du kan hitta för ett par hundra dollar. Det är ett allround bra spö och eftersom det är så billigt så rekommenderar jag det mer för nybörjare. På det här sättet, om du på något sätt ogillar den här sporten, kostade det dig inte en arm och ett ben.

Den är gjord av kolfiber, så den kommer fortfarande att vara riktigt lätt, men inte lika stark som de som är gjorda med grafit. Den är gjord med korkhandtag så den kommer att vara riktigt bekväm för dem som inte är vana vid att fiska på flera timmar.

Om du letar efter ett billigare sätt att komma in i spelet och inte är säker på om du kommer att stanna kvar länge, kan detta vara ett riktigt bra val för dig.

Om du vill ta en närmare titt på denna spö, klicka här för att se det på Amazon.

6. Lätt ultraportabel flugfiskespö och rulle


Ytterligare en kombination av spörullar och ett kit som är perfekt för dem som vet att detta är något de vill ge sig in på. Plusinno är ett välkänt och högt rankat varumärke, så du vet att du får bra kvalitet och förmodligen inte kommer att ha många problem i framtiden.

Det är lite dyrare, men det är för att det har allt du behöver för att komma igång och varumärket. Det är som om du vill ha en löparsko av bra kvalitet, du kanske går till Nike. Är de för dyrt?

  Kan du spela hockey med en skådespelare?

Ibland. Men folk köper dem ändå eftersom de vet att om skon faller sönder tidigare än den borde så kan de ringa kundtjänst så blir de väl omhändertagna. (Jag vet första hand)

Den är gjord av kolfiber och ett mycket snyggt utformat trähandtag. Det är ett medelsnabbt actionrån, som som sagt passar bra för en nybörjare. Med en längd på 8 fot kan den hantera många olika typer av fiskesituationer och klarar nästan allt som kommer i dess väg.

Den delas upp i 4 delar, vilket gör det väldigt enkelt att resa med den. Överlag bra för någon som börjar med flugfiske och som kanske har varit förut så att de vet att de med största sannolikhet kommer att hålla fast vid det. Eller bara någon som inte bryr sig så mycket om pengar. Hur som helst.

För att se den här produkten på Amazon, klicka här.

7. Temple Fork Outfitters flätade flugfiskespön i grafit


Det här är ett riktigt bra märke och ett spö för er vänstermänniskor. TFO är välkänd inom flygbranschen. Det är en bra allroundstav som är jämn och kraftfull i sin handling.

Det är ett ganska prisvärt spö och kommer återigen med namnet märke. Det är ytterligare ett medelsnabbt spö som gör det lätt för dig att välja. Casting görs väldigt enkelt och du behöver inte lägga så mycket ansträngning på det.

Det är lite kortare, så det är mer för dem i bäckar eller kortare floder också. Ibland kan det vara svårare i de där öppna floderna med ett kortare spö.

För att se den här produkten på Amazon, klicka här.

Råd för mer personlig sökning

Längd

När du försöker hitta spön kommer du att inse att det finns många olika längder som du kan köpa. Detta beror på att längden påverkar kastet och var du fiskar kan avgöra vilken längd du ska vilja ha.

Om du vill ha något allmänt och inte är säker på hur stort eller litet vatten du kommer att gå till kan jag föreslå att du skaffar en 8-9 fots spö. Det är en ganska bra glad medellängd för de som börjar.

Du bör kunna rikta in dig på nästan vilken typ av fisk som helst med denna längd också. det är också en bra balans mellan kontroll, kraft, avstånd och precision, vilket är nyckeln när du flugfiske.

Ju längre längd desto större blir gipset med största sannolikhet. Till att börja med skulle jag inte föreslå att du vill ha en superkraftig, lång cast. Det kan förändra hela stilen och verkligen göra det svårt för dig.

Kortare spön kan bara bli irriterande också, men det är inget ”fel” på dem, förutom att de har ett kort gips och kan få vissa att känna sig besvärliga att kasta.

Vikter

Vikten är superviktig när det kommer till flugfiske och plocka fram allt också. Det är det som levererar flugan där du vill ha den placerad och hur djupt den kommer att gå.

Vissa fiskar gillar att hänga på toppen, och vissa är bottenmatare och hänger längst ner i floden. Om du inte har rätt vikt för den typ av fisk som finns där, kommer du att ha en tuff dag.

  11 bästa avståndsmätare för bågskytte

0, 1, 2 vikter är gjorda för de minsta fiskarterna i små bäckar med mycket små torrflugor.

3, 4 vikter fungerar bra när du använder små, lätta tippar, för att göra känsliga presentationer med små flugor och riktar sig mot panfish och öring.

5, 6, 7 vikter är de vanligaste och mest mångsidiga flugfiskelinorna och spövikterna. Dessa kan hantera cirka 90 % av alla fiskesituationer vid fiske efter öring, bas, blågill, fiske i stora floder och sjöar, djup nymffiske med viktade flugor och kastning av större streamers, poppers och split shots.

vid 7 kommer du att satsa på större bas, steelhead och lax.

5 är den mest mångsidiga viktklassificeringen och passar en mängd olika arter, flugor och miljöer. Det är också den idealiska viktklassificeringen för att lära er flugfiske för er nybörjare.

8, 9, 10 vikter passar saltvattenfiske och för långväga, tunga flugor.

Rullar

Inom alla typer av fiske finns det 4 olika typer av rullar. Inom flugfiske finns det egentligen bara en, en flugfiskerulle. Hjulen är på hjulsätena och håller linan åt dig när du kastar. den kan hjälpa till med hur den släpar för att slåss mot tunga eller snabbrörliga fiskar utan att bryta linan eller knäppa spöet.

Spö och rulle ska vara välbalanserade och vissa spön och rullar stämmer inte överens. Det är därför jag sa tidigare om du precis har börjat, att få en kombination med allt kan vara väldigt hjälpsamt.

Det tar bort stressen av ”fick jag rätt kombo? Ska den här rollbesättningen kännas så här eller är den obalanserad?” Om du har en butik i närheten kan de vanligtvis hjälpa dig att hitta rätt kombinationer också om du fortfarande är osäker.

Flugrullar används med ett skivdragsystem och kan vara riktigt kul. Många av dem som flugfiskar kan inte gå tillbaka till någon annan typ av fiske på grund av den ständiga rörelsen de är vana vid med detta.

Åtgärder

Med handlingar menar jag hur mycket spöet böjs när man slåss om en fisk. Hur mycket den böjer sig, var den böjs, flexen och hur den återhämtar sig när lasten är borta eller borttagen.

Det finns snabba, medelsnabba, medelhöga och långsamma flugstavar. det beror på var du fiskar och vad du fiskar efter för att avgöra vilken åtgärd du vill ha.

Snabbverkande spön kommer att ha en mycket snabb, kraftfull släppning eller kast som lossnar. när man slåss om en fisk böjer den sig precis vid spetsen. De tenderar att vara svårare för nybörjare att lära sig, men om du kan lära dig på ett snabbspö kommer du inte att ha några problem i framtiden.

Medelsnabba flugspön böjer sig mest i den översta tredjedelen. De har mer flex än snabba spön men har inte lika mycket kraft som kommer från gipset. Har fortfarande mycket kraft och gör ett bra långt kast.

Medium action flugfiskespön böjs i den övre halvan och är lika flexibla och styva. Det är en riktigt bra glad medium action för dem som vill ha lite av två världar. Jag tror att detta och medelsnabb action är det bästa för nybörjare. Den har en bra mängd flex, vilket gör den exakt och klarar de flesta fiskar.

Långsam verkan har mest böj, böjning genom hela spöet. Det ger en sakta långsammare hastighet och fungerar bra när du är i bäckar eller ett mindre område.