7 bästa djupmätare för flytrör som är lätta att använda

En flötrörsdjupmätare är också känd som en fisksökare. Enheten använder ljudnavigering och avstånd eller SONAR för att avgöra var fiskens plats kan vara. Fishfinders är till stor hjälp för alla sportfiskare, både nybörjare och erfarna fiskare. Vilka är de översta flytrörets djupmätare?

Här är 7 av de bästa djupmätarna för flytrör som är lätta att använda:

  • Garmin Striker 4
  • Venterior Portable Fish Finder
  • Humminbird 5 Fish Finder
  • Deeper START Smart Fish Finder
  • LOWRANCE Hook2 4x Fishfinder
  • HawkEye FishTrax
  • LUCKY Kayak Portable Fish Depth Finder

I den här guiden till djupsökare för flytrör kommer vi att granska funktionerna och specifikationerna för var och en av enheterna i listan ovan. Vi kommer också att tillhandahålla några användningsinstruktioner så att du snabbt kan ta reda på var fisken är!

Topp 7 lättanvända flytrörsdjupmätare

Garmin Striker 4

Använder du redan Garmin för navigering i din bil eller lastbil? Prova sedan deras Anfallare 4 GPS-driven fishfinder.

Striker 4 är en 3,5-tums fishfinder med en CHIRP ekolodsgivare som använder 77 till 200 kilohertz (kHz) för att sända 200 root mean square eller RMS effekt, vilket är 1 600 topp-till-topp watt.

CHIRP-ekolodsteknologin kan också skicka ut flera frekvenser samtidigt. När frekvenserna återkommer tolkar ekolodet var och en för att förbättra avläsningen av fiskbågen. Målseparationen är också bättre.

Clear Vu-skanning, som också använder ekolod, körs på en hög frekvens för att producera bilder som är praktiskt taget fotorealistiska. Du kommer enkelt att kunna avgöra vad som finns runt omkring dig i vattnet, inklusive vad som är en fisk kontra en struktur eller ett föremål.

Gränssnittet på Garmin Striker 4 har nycklar och knappar för enkel användning. Skärmens storlek är upp till sju tum, men du kan också minska skärmen till 3,5 tum om du vill ha en fickversion av Striker 4.

Med waypointkartläggning kan du sätta upp platser från bryggor till stubbar och borsthögar på ett djup av 750 fot i saltvatten och 1 600 fot i sötvatten. Draghastigheten är 0,23 ampere och 12 volt. Striker 4 kommer hela tiden att visa din båthastighet.

En medföljande blinkare låter dig granska ekolodsdata vid vertikal jiggning eller isfiske i en blinkervy.

Venterior Portable Fish Finder

De Portabel ekolod på ventilen är en annan bra djupmätare för flytrör att ha på din kortlista.

  Fungerar snöskotrar på sand? Överallt jag kan åka utan snö

Venterior kan användas för pirfiske, strandfiske, kajakfiske, isfiske och mer. Venterior har en sladd som är 25 fot lång med en ekolodsreducerare på änden för att avgöra var fisken befinner sig vid 200 kHz ekolod. Givaren inkluderar en givare som du kan ta bort.

Tack vare Venteriors design är det nu möjligt att använda en ekolod utanför en bro eller en brygga! Allt du behöver göra är att sätta sin givare i vattnet. Displayenheten slås på automatiskt och indikerar fiskdjupet såväl som vattendjupet (i fot eller meter).

Du kan växla mellan flera lägen när du använder Venterior. Fisklarmet kommer att indikera för dig närhelst en fisk passerar; stäng av detta för tystare fiske. Bakgrundsbelysningsläget sätter på en gul bakgrundsbelysning så att du kan fortsätta fiska även när solen går ner.

Batterisparläget är till för att hålla igång ekolodet längre. Du kan också justera känsligheten för fiskdetekteringen.

Venterior kommer att plocka på fisk som är 100 meter eller 328 fot under ekolodsgivaren i en 45-graders strålvinkel. Flytrörets djupmätare drivs på fyra AAA-batterier och kommer att fungera i fyra till fem timmar vid ett klipp.

Humminbird 5 Fish Finder

Även om det är dyrare än de andra fishfinders vi har diskuterat Humminbird 5 är en av de mest kända flytrörsdjupsökarna, så den förtjänar en plats på den här listan.

Som en del av Humminbirds G2-serie har Humminbird 5 alla de senaste och bästa funktionerna inom fishfinders, inklusive en fem-tumsskärm på 800H gånger 480V i HD-kvalitet. Den breda skärmen är också i färg så att hitta fisk har aldrig varit enklare!

Liksom Garmin fishfinder, är Humminbird 5 beroende av CHIRP digitala ekolod. Den har även bildekolod för att upptäcka förhållanden ända till botten av sjön eller floden.

Så fort du tar ut Humminbird 5 ur kartongen kan du börja använda Humminbirds baskarta. Baskartan citerar data från National Oceanic and Atmospheric Administration eller NOAA och LakeMaster för att ge dig uppdaterade sötvattenförhållanden. Humminbird Basemap upptäcker inte bara vattenförhållanden, utan även småbåtshamnar, bojar och faror.

GPS/WAAS-mottagaren avläser fiskens riktning och närvaro upp till 2,5 meter. AutoChart är en annan fantastisk funktion i Humminbird 5, eftersom den ger aktuella kartor över vattnet och kan spela in data i upp till åtta timmar.

  Tips för kajakpaddling när du inte kan simma

Kartan du skapar inkluderar djupkonturer, bottenhårdhet och vegetation så det är en fullständig, varierad del av data.

Down Imaging använder högfrekventa ljudvågor för att skapa en fisköga av stenar, bropålar, borste, timmer och mer. Side Imaging använder en smal stråle för att upptäcka platsen för din båt på båda sidor och genererar sedan en returbild.

Det är inte allt. Humminbird 5 använder DualBeam för detektering av bredstrålning och SwitchFire i Clear Mode eller Max Mode för att förbättra detaljerna i dina fiskavläsningar.

Deeper START Smart Fish Finder

Här är en Wi-Fi fishfinder, den Djupare START. Den är designad för att gynna dina fiskeupplevelser på stranden, stranden och kajen.

START är en smart flytrörsdjupsökare som använder ekolod och trådlöst internet. Den ser ut som ett fiskedrag och kan kastas i vattnet som en. Med en medföljande app kan du öppna din telefon för att granska undervattensvegetationen, bottenkonturerna och ditt upphängda djup upp till 165 fot.

Deeper designade START-appen för användarvänlighet. Det visuella är tydligt så att du kan tyda dem utan förvirring. Inom gränssnittet kan du välja mellan sådana lägen som fiskalarm eller råläge. Det här läget låter dig skapa fiskbågar genom appen.

Innan du använder START, dubbelkolla att den är laddad. START ansluts till en USB-port och laddas på två och en halv timme. När den väl har laddats varar START i sex timmar i följd innan den behöver laddas. Du kan ta pauser och förlänga batteritiden ännu längre.

Med en tunnsvirvel kan du med säkerhet installera START på din fiskelina. Så fort du gör det kommer den att slås på automatiskt. Öppna sedan appen på din telefon och börja skanna. Det är så enkelt!

LOWRANCE Hook2 4x Fishfinder

Öka ditt fiskespel med LOWRANCE Hook2 4x ekolodett billigt men mycket effektivt alternativ för sportfiskare.

Hook 2 4x har ett snabbfäste som du kan montera för att installera den. Du kan även ställa in den via fronten. Då är du redo att börja använda Lowrances vidvinkel bredbandsekolod. En dedikerad knappsats och grundläggande meny gör det enkelt att mata in de kommandon du vill ha, till exempel automatiserat ekolod.

  Var kan man hyra vattenskoter i Orange Beach (Och vem har det bästa priset!)

SolarMAX-skärmen är fyra tum och diagonalt utformad för att hjälpa dig att se alla detaljer om sjön eller floden och fisken däri. Skärmen har 480 gånger 272 upplösning.

LOWRANCE Hook2 4x är IPX7 vattentät och har ett toppbredbandsdjup på 152 meter eller 500 fot.

HawkEye FishTrax

Intuitivt, det HawkEye FishTrax är en annan av de bästa djupsökarna för flytrör för nybörjare.

I FishTrax 1C Multi Mode kan du använda VirtuView TFTN-skärmen för högupplösta, fullfärgsavläsningar. De tillgängliga modulerna är Ice-Mode Digital Flasher, Data och Fish Finder.

Fish Finder-läget indikerar ekolodsretur, dataläget producerar FixTrax ekolods-ekouppdateringar och Ice-Mode Digital Flasher visar realtidsuppdateringar av vad som händer under vattnet.

FishTrax är utbyggbart så att du kan använda den när du fiskar på kajen, stranden, kanoten, kajaken eller båten. FishTrax Intelligent ekolod producerar djupområden på flera nivåer samt markspårning med auto-zoom.

LCD-skärmen har LED-bakgrundsbelysning och en VirtuView-punktmatris för mindre bländning.

LUCKY Kayak Portable Fish Depth Finder

Den sista djupmätaren för flytrör på vår lista är Lycklig kajakfiskfinder.

Trots namnet fungerar den här knallgula flytrörsdjupsökaren för alla sorters fiskescenarier, allt från strandfiske till isfiske och båtfiske. Det inkluderar både saltvatten och sötvattensfiske.

LUCKY fishfinder har fem känslighetsområden för att bestämma fiskstorlek i stilla och tuffare vatten. Bakgrundsbelysningsläget producerar blått ljus på LCD-skärmen så att du kan fortsätta läsa data i mörker. Det finns också ett växlingsbart fisklarm.

Denna fishfinder använder fyra AAA-batterier och kan hålla i upp till fem timmar oavbrutet. Om du använder energisparläget kommer dina batterier att räcka längre.

LUCKYs ekolod använder en ekolodsgivare som producerar en strålvinkel på 45 grader för att avläsa vad som finns i vattnet på upp till 328 fot eller 100 meter. När du tar reda på fiskens plats kommer LUCKY flytrörsdjupmätare också att indikera stenar, sand och ogräs i närheten.

Slutgiltiga tankar

Att ha en djupmätare för flytrör på din person är ett bra sätt att öka antalet fiskar du tar med dig hem. Alla dessa sju utmärkta fishfinders är inriktade på nybörjare. Du kommer att bli en mästare på att hitta fisk på nolltid!