6 Slow Cooker Liner-ersättningar: Spara pengar, Rengör Lätt

Slow cooker liners gör städning lättare, men personligen gillar jag inte att använda dem. Om du letar efter några alternativ till långkok, för att spara pengar, undvika att använda plast eller av någon annan anledning, så är du på rätt plats.

Här är en snabb sammanfattning av de olika ersättningarna för slow cooker liner:

Pergamentpapper och aluminiumfolie är två vanliga substitut för slow cooker liners som finns i de flesta kök (även om jag inte rekommenderar att använda aluminiumfolie). Om du vill bli av med linersen helt och hållet kan du också belägga din lerkruka med olja för att göra den lättare att rengöra senare.

Om du vill prova något mer experimentellt finns det också nya (ish) produkter, som silikoninsatser och färdigförpackade måltider, som du kan överväga att prova. Vi kommer att täcka var och en mer i detalj nedan, och jag kommer också att avsluta saker och ting genom att berätta om mitt favoritalternativ till liners med långsam spis.

  1. Bakplåtspapper/bakplåtspapper
  2. Aluminiumfolie
  3. Olja in grytan
  4. Återanvändbar silikoninsats
  5. Förpackade Slow Cooker-måltider
  6. Mitt favoritlineralternativ

1. Bakplåtspapper/bakplåtspapper

Pergamentpapper kan användas för att fodra en lerkruka för att göra städningen enklare, och jag tror att det också är billigare än liners för långsam spis (även om du måste använda ett par ark bakplåtspapper för varje måltid).

Detta kan vara ett bra alternativ till liners för långsam spis, särskilt om du bakar en gryta, kaka eller något annat bröd i din lerkruka.

Anledningen till att det fungerar så bra för dessa typer av livsmedel är för att det är ganska nära vad bakplåtspapper ursprungligen var designat för att göra (linje kokkärl för bakning).

Men, jag tror inte att jag skulle försöka använda bakplåtspapper till något med högre vattenhalt. Jag skulle till exempel inte prova att använda bakplåtspapper till gryta, chili, grytstek osv.

Det är trots allt papper, så jag förväntar mig att det slits och löses upp i grytan, vilket inte är vad du vill ha!

Men totalt sett, bakplåtspapper verkar vara ett bra substitut för slow cooker liners, så länge du använder det med rätt typ av recept. Nästa, aluminiumfolie.

Se även  Hur man lagar bacon i en brödrost (4 enkla steg)

2. Aluminiumfolie

Att fodra en lerkruka med aluminiumfolie kan göra städningen enklare och kan också hjälpa maten att lagas jämnare.

Jag har sett människor använda det här tillvägagångssättet, och jag är säker på att det finns folk som verkligen gillar att göra det på det här sättet. Verkar som en vinst, eller hur?

Eh – jag är inte så säker.

Personligen är jag inte ett fan av att använda aluminiumfolie som en slow cooker liner. Låt mig förklara. Det har forskning visat aluminium kan läcka ut i livsmedel under vissa omständigheter. Och höga temperaturer och sura livsmedel (som båda kan vara inblandade vid långsam tillagning) kan öka urlakning.

Baserat på vad jag har läst så låter det som att det är något oklart hur stor hälsopåverkan detta har på människor. Men, jag skulle hellre spela det på den säkra sidan och avstå från aluminiumfoliefodret. Jag är ingen läkare, det är bara så jag tänker på det för min egen matlagning.

Med det sagt tror jag att det finns ett par intressanta användningsområden för aluminiumfolie med din kruka som fortfarande kan vara användbara. Till exempel har jag hört talas om folk som använder folie för att göra ett lock (om deras är trasigt) eller för att fodra runt locket (för att hålla in värmen och fukten).

3. Olja in grytan

Okej, den här kanske verkar lite udda för dig i början, men håll ut med mig en sekund.

Att bara olja in lerkrukansinsatsen (t.ex. den stora keramikgrytan där du lägger maten) kan göra det lättare att rengöra, genom att hjälpa saker att inte fastna så mycket i grytan.

För att olja grytan kan du använda en vanlig matlagningsspray på botten och sidorna av grytan. Eller så kan du lägga olivolja eller vegetabilisk olja på en ren klädsel (eller till och med dina rena fingrar) och gnugga den på botten och sidorna av grytan.

Se även  Behöver Crock Pots vatten? Eller kan de koka torrt?

Detta kommer att fungera bättre för vissa recept jämfört med andra. Till exempel är jag inte säker på att det kommer att göra så stor skillnad att olja grytan om du gör chili.

Men om du gör något med mindre vatteninnehåll (som en skomakare), borde det underlätta rengöringen. Jag tror inte att det här är en silverkula, men det kan vara en förbättring jämfört med en bar gryta (för vissa recept).

Sammantaget tror jag olja insidan av en crock pot är ett anständigt alternativ till att använda slow cooker liners. Det borde hjälpa, men du måste fortfarande rengöra potten, eftersom den inte kommer att hålla den fläckfri som en liner kommer att göra.

4. Återanvändbar silikoninsats

Den här nästa är intressant, och också lite udda (enligt mig).

Det finns nu återanvändbara slow cooker liners, som är gjorda av tjockt kisel, och är avsedda att användas, tas bort och sedan tvättas och återanvändas.

Detta är ett annat alternativ, och jag tror att dragningskraften med en sådan här produkt är det faktum att den är lättare och lättare att rengöra än själva krukan.

Här är en bild på den här typen av produkt från Amazon (obs! Jag får provision från kvalificerad Amazon-försäljning):

Jag tycker att det är en intressant idé, men jag har inte använt den här produkten själv.

Jag skulle kunna övertalas att prova det, men vid det här laget känner jag inte att det är värt det.

Om jag ändå ska tvätta något så sparar jag pengarna och tvättar lerkruksinsatsen.

Du kanske inte håller med mig (låt mig gärna veta om du gör det), men det är bara mina 2 cent om det. Sammantaget tycker jag att återanvändbara silikoninsatser är en intressant idé, men jag tror inte att jag skulle använda dem personligen.

5. Förpackade Slow Cooker-måltider

Innan jag började skriva den här artikeln hade jag ingen aning om att dessa fanns, men de verkar riktigt coola!

Se även  Förankring med hylsor kontra kilankare: Förklarade Skillnader

Du kan köpa förpackade slow cooker-måltider.

Tanken är att du köper påsen, som redan är fylld med alla ingredienser till en måltid, du lägger påsen i din lerkruka och sedan låter du den bara koka direkt i påsen.

Det är som ett foder med långsam spis och en hel måltid, paketerade och säljs tillsammans.

Låter ganska bra, eller hur? Jag tror det.

Dessa saker säljs i några (men inte alla) av de stora livsmedelskedjorna, som Sam’s Club, The Fresh Market och mer. Du kan lära dig mer om dessa och var de säljs här. Jag är inte knuten till dem på något sätt, jag tycker bara att det är coolt.

Övergripande, Jag tycker att förpackade slow cooker-måltider är en riktigt cool idé, men de skulle kosta dig mer än att köpa vanliga liners.

6. Mitt favoritlineralternativ

Okej, nu till den stora finalen. Är du redo?

Min absoluta favoritersättning/alternativ till att använda slow cooker liners är, vänta på det…….

INGEN LINER ALLS!

Det är rätt. Crock-krukor designades ursprungligen för att fungera utan foder.

Genom att försöka få en långsam spis, tror jag att det bara tillför onödig komplexitet och några potentiella hälsoproblem.

Men jag vill ändå hjälpa dig att lösa problemet med hård städning. Här är ett snabbt tips om hur du tvättar din kruka mycket lättare:

Relaterade frågor

Är liners för slow cooker säkra att använda?

Slow cooker liners anses i allmänhet vara säkra för matlagning, och den officiella Crock-Pot-foder uppfyller FDA-kraven för matlagning med temperaturer upp till 400 grader Fahrenheit. Slow cooker liners är gjorda av värmebeständig nylon, som inte innehåller BPA.

Vilken temperatur lagar en slow cooker vid?

Slow cookers värms i allmänhet upp till cirka 190-210 grader Fahrenheit (~87-99 grader Celsius) på låg inställning och kan gå upp till ungefär 300 grader Fahrenheit (~149 grader Celsius) på hög inställning. Emellertid varierar långsam spistemperatur beroende på tillagningstid, märke, modell osv.

Lämna en kommentar