6 anledningar till varför vandringskängor kan användas för vandring

På min tredje seriösa vandring, tillbaka i Israel, bestämde jag mig för att köpa ett par vandringskängor. Jag var van vid vandringskängor; dock kände jag att jag behövde något lättare i varma klimat. Efter den promenaden hade jag inte så mycket att göra med dessa så jag gömde dem bara i hörnet av min garderob. Det var ganska frustrerande eftersom vandringskängor är dyra och ändå – de bara satt där värdelösa. Genom åren har jag lärt mig varför vandringskängor också kan användas för vandring.

I den här artikeln ger jag dig sex olika skäl.

Vandringsstövlar kan användas för vandring då de fungerar utmärkt på asfalt, ger rätt mängd fotledsstöd och presterar bra över långa avstånd. Dessutom är Gore-Tex vandringskängor mycket vattentåliga och snabbtorkande, vilket gör dem idealiska som ett skoalternativ.

1. Fungerar utmärkt på asfalt

Själv brukar jag ta bussen när jag ska till jobbet. Poängen är att busstationen ligger ca 600-700 meter från min dörr, så varje morgon har jag en hel promenad att göra.

Till en början verkar det inte så mycket då vi pratar om en promenad på bara 5-10 minuter. Men när även hemresan räknas in kommer de totala sträckorna till cirka 6,5 ​​kilometer per vecka.

Det är ett stort problem, eftersom marken under är grov asfalt. Jag har märkt att tidigare skor jag hade, som var mer eleganta, gick ut väldigt snabbt.

Hållbarheten på vandringskängor är, enligt mig, perfekt för att gå till busstationen då den ackumuleras över en ansenlig sträcka. Den enda funktion som gör mycket med det är yttersulan.

Vandringsstövlar är kända för sin tjocka gummisula som ger både hållbarhet och grepp. Asfalt påverkar inte den sortens sulor så mycket, till skillnad från vad som händer med läderskor.

2. Lämplig för en långpromenad

Jag har redan nämnt att det kan vara problematiskt att gå till busstationen, även om du inte heller ska underskatta att gå i ditt arbetsområde.

Jag har hört dessa tips om att bränna kalorier när jag arbetar många gånger. De som talade om detta sa att antalet steg du tar ibland är upprörande, att du bokstavligen går ner i vikt.

Det fick mig att tänka: om du verkligen tar så många steg kan du behöva mer seriösa skor.

Jag bestämde mig för att ta en närmare titt och ta reda på hur många steg människor tar i genomsnitt under en arbetsdag. Jag stötte på en plats som har samlat in information om den saken och framstår som rimligt pålitlig.

Siffrorna jag har sett har varit häpnadsväckande: industriarbetare, servrar och administratörer toppade listan med 10 000-13 000 dagliga steg, vilket är 4-5,5 miles totalt.

Lärare och sjuksköterskor föll också i den kategorin med 4 500-8 500 dagliga steg, vilket är totalt 2-3,5 mil.

Det fick mig att tänka: om du regelbundet går så långa sträckor, varför inte bära vandringskängor?

  Har terränghjulingar hastighetsmätare?

Den främsta anledningen till att undvika dessa är förmodligen klädkoden, men som du kommer att se senare är vissa vandringskängor ganska snygga.

3. Rätt mängd fotledsstöd

Jag har pratat om fotledsstöd många gånger nu. I tidigare artiklar förklarade jag att fotledsstöd är en av dem skäl till varför vandringskängor faktiskt är nödvändiga.

Som du säkert har gissat är den typen av stöd viktigt eftersom fotledsområdet är benäget att skadas.

Till skillnad från att gå har det mindre risk att gå tvärs över gatan eller på din arbetsplats att halka eller falla.

Men som jag nämnde ovan kan det vara ganska intensivt att gå runt på jobbet. Vilket för mig till ett annat scenario som skulle kunna spela ut: stressfrakturer.

Jag spenderade ganska mycket tid på att läsa på internet när jag kom över OrthoInfo, som innehåller artiklar skrivna av proffs.

Enligt dem, uppstår stressfrakturer med en ”ökad fysisk aktivitet”. Om du frågar mig är att gå flera kilometer om dagen en ökning av fysisk aktivitet, speciellt om du precis har börjat jobba.

För det tror jag att fotledsstödet som vandringskängor ger är exceptionellt viktigt.

4. Imponerande vattentålighet

Jag minns några gånger när jag bar sneakers eller läderskor till jobbet eller college när vintern var över oss.

Det var inte så ösregn. Mina strumpor blev dock blöta direkt. Inte nog med det, mina läderskor tappade bara sin struktur och ljusa färg på ett sätt att jag skämdes över att behålla dem.

Det var då jag började använda mina vandringskängor som jag köpte för en av mina vandringar i Israel. Det här paret hade en Gore-Tex som omedelbart fängslade mig – jag kunde njuta av både torrhet och andningsförmåga.

Jag minns att jag gillade dem så mycket att jag började testa dem genom att ”råka” gå i vattenpölar. Även då var det inga överraskningar – de överträffade läder dubbelt så mycket.

Tja, vattentäthet är inte ett måste när du går i en stängd arbetsyta. Ändå är det en helt annan historia om du går till din busstation eller till och med om du arbetar utomhus.

5. Snabbtorkande

När jag gick nerför gatan i läderskor blev jag frustrerad när de blev blöta.

Som jag sa, det var hemskt att se dem tappa textur så snabbt, men det som var ännu mer frustrerande var hur lång tid det tog dem att torka.

Jag minns att jag satt i min föreläsningssal och sa till mig själv, ”ja, jag är helt genomblöt, men det kommer att bli mycket bättre om en timme.”

Som du kanske har gissat så var det inte fallet – jag gick bokstavligen runt i blöta strumpor hela dagen. När jag började gå med vandringskängor på college kom det sällan in vatten.

Men även när det hände torkade skorna extremt snabbt. När jag fick mer erfarenhet inom campingområdet insåg jag att skor tenderar att torka mycket snabbare om de har mesh på sidorna.

  Är Side-by-Sides Street lagligt i Ohio?

Av den anledningen tycker jag att vandringskängor överträffar stövlar i det avseendet, då vandringskängor oftast innehåller mycket mer läder.

6. Ett ganska bra alternativ

För att förklara detta måste jag erkänna en sak: jag brukar titta på hur andra människor beter sig väldigt ofta.

Jag kommer inte ihåg exakt när det här började, men det blev snabbt en vana för mig. En dag märkte jag att en läkare som handlade mig inte hade samma skor på sig som på morgonen.

Det tog ett tag för mig att samla modet och berätta för honom om detta och jag blev ganska förvånad när svaret kom.

Han berättade att han sparar ett par skor på jobbet eftersom asfalten tenderar att slita ut hans läderskor, som uppenbarligen är dyrare.

Jag märkte samma sak när jag jobbade som bartender i bröllopssalar. Arbetare hade tagit med sig sina eleganta skor i en plastpåse medan de bar vandringskängor när de ställde upp.

Ärligt talat blev jag djupt berörd av dessa två incidenter och började göra exakt samma sak. Även om din arbetsplats har sin egen klädkod betyder det inte att du inte kan ta med dig dina vandringskängor och byta dem när du kommer.

Kan jag bära vandringskängor till mitt kontor?

Som du kanske har märkt är detta en ganska vanlig fråga. Det råder ingen tvekan om att svaret på det beror på klädkoden och kulturen på arbetsplatsen.

Till exempel, utifrån min intuition, skulle vandringskängor inte passa att arbeta i ett prestigefyllt företag. Ändå, om du inte behöver vara extremt elegant, tror jag att vandringskängor fortfarande kan fungera.

Jag har personligen sett några sjuksköterskor gå runt i vandringskängor under mina sjukhusrotationer. Det är förstås en smaksak, om du frågar mig – lätta vandringskängor ser ganska bra ut för de flesta arbetsområden.

Kommer asfalten att skada mina vandringskängor?

Problemet med asfalt är att den är ganska grov och mycket annorlunda än den jord man hittar på vandringsleder. Det som verkligen skadar din yttersula när du går på den är de vassa kanterna på de små stenarna.

I allmänhet skulle mitt svar vara ja – Asfalt skulle skada dina promenadstövlar – det går inte att undgå det – du sätter mycket press på dessa vassa kanter.

Ändå har vandringskängor en ganska tjock yttersula, oftast med rätt grepp för att gå i all slags terräng.

Asfalt kommer dock att skada dina skor på grund av deras slitstarka yttersula – vandringskängor slits mycket långsammare än läderskor eller sneakers.

Jag tror inte att du ska vara rädd för att förstöra dina vandringskängor med Asphalt, speciellt inte när snyggare stövlar tenderar att bli ännu dyrare.

Är vandringskängor för varma att arbeta med?

En sak som jag kände var väldigt viktig att nämna är temperaturfrågan. Som du kanske vet är vandringskängor designade för att prestera bra i kalla förhållanden.

  Hur man skär ett hål i isen för isfiske (snabbt svar med bilder)

För att göra detta designar tillverkarna dem vanligtvis så att de behåller värmeisoleringen ganska bra.

Det kan vara ett problem om du bär dem under långa perioder, särskilt under hela arbetsdagen.

Tänk dock också på att vandringskängor oftast är ventilerade, speciellt om de har ett Gore-Tex-membran. Jag skulle dock ändå råda dig att bära lätta strumpor så att svett inte är ett alltför stort problem.

Hur är det med vandringskängor?

Det finns alltid den ständiga kampen mellan vandringskängor och kängor. Om du frågar mig bör du vara mer försiktig med att bära vandringskängor för vandring.

Till skillnad från skor innehåller vandringskängor mer läder och andas därför mindre. Dessutom ger promenadskor för mycket stöd till fotleden, vilket kan orsaka fotledsvärk under långa arbetsdagar.

Ändå är det lite annorlunda när du arbetar utomhus, särskilt i regniga förhållanden. Om pölar och lera är en integrerad del av din promenad eller arbete, lätta vandringskängor kanske fortfarande fungerar.

Hur många kalorier bränner mitt jobb?

Jag tycker att denna fråga är oundviklig, även om den är mindre relevant för ämnet vandringskängor. Av den anledningen bestämde jag mig för att nämna det mot slutet av min artikel.

Uppenbarligen beror mängden kalorier som förbränns under en arbetsdag på arten av ditt arbete.

Ändå bränner även stillasittande jobb en del eftersom du vanligtvis måste springa fram och tillbaka till skrivaren eller till det närliggande kontoret. Den här typen av jobb tenderar att brinna cirka 820 kalorier på en arbetsdag, vilket motsvarar cirka 4 800 steg.

Matematiken härifrån är ganska enkel, eftersom en enkel beräkning kommer att visa att varje steg förbränner cirka 0,17 kalorier. Så om du vet hur många steg du tar under en hel arbetsdag, multiplicera det med 0,17.

Slutsatser

Vandringsstövlar är dyra och ska enligt mig inte bara användas för promenader. Under tiden jag hade mitt första par har jag hittat vandringskängor som är helt kompatibla med lätta promenader.

Den första anledningen till det skulle vara deras utmärkta prestanda på asfalt. Som du kanske vet är den här typen av terräng extremt tuff och dina skor kan slitas ut ganska snabbt.

Ändå har vandringskängor en tjock yttersula i gummi som är ganska slitstark.

För det andra, att arbeta dygnet runt leder ofta till en långdistanslöpning – som jag har visat kan detta lägga till upp till 4 miles och mer.

I de fallen rekommenderar jag starkt att bära vandringskängor, eftersom de stöder fotleden bra och sannolikt förhindrar stressfrakturer.

Om du måste gå i våta förhållanden är vandringskängor återigen till din fördel, eftersom de är vattentäta i de flesta fall och torkar snabbt.

Dessutom, om du känner att dessa skor inte passar klädkoden kan du överväga dem som ett alternativ genom att ta dina eleganta skor i en plastpåse för senare.