5 steg för att bli av med mygg i avlopp

Vissa angrepp är lite utmanande att hantera, men knott – trots sin frustrerande tendens att flyga i ansiktet och runt maten – är relativt enkla att hantera. Om du har upptäckt knott i dina avlopp är det avgörande att vidta åtgärder direkt. Rengör det omedelbara området, ta bort all gammal mat och använd sedan en kemisk eller naturlig lösning för att ta bort knott för att spola avloppet.

Här är 5 steg för att bli av med knott i avlopp:

 1. Använd kokande vatten.
 2. Rengör och rengör avloppen.
 3. Rengör P-fällan.
 4. Använd en rörborste.
 5. Använd ett enzymrengöringsmedel.

I den här artikeln kommer vi att förklara varje teknik för att bli av med avloppsmyg, såväl som naturliga metoder och kemiska lösningar. Dessutom kommer vi att diskutera annan relaterad information om myggor för att hjälpa dig lära dig allt du behöver veta för att lösa detta frustrerande problem. Läs vidare för att lära dig mer.

Hur man blir av med avloppsmygg steg-för-steg

Genom att använda följande steg kommer du att kunna bli av med levande knott i avloppet, och ta ut sina ägg för att förhindra framtida angrepp.

1. Använd kokande vatten

Kokande vatten kommer att döda majoriteten av knottorna som har skapat ett hem i dina avlopp. Koka upp en kastrull med vatten och häll sedan – mycket försiktigt – ner i avloppet. Denna metod är osannolikt att döda ägg av knott, men det kommer att döda de flesta av de levande knottorna och göra de ytterligare stegen mycket mer hanterbara.

2. Rengör och rengör avloppen

En dräneringsorm är ett fast men flexibelt verktyg som används för att effektivt täppa till avlopp. Enheten innehåller en lång, lindad metalltråd och antingen en handvev (på manuella versioner) eller en motor. Du skjuter ner den lindade metalltråden i avloppet och trycker ner den. När den väl är där du behöver den börjar du veva så att spolen rör sig runt och lossar eventuella träskor.

Det finns mycket skräp som samlas och sönderfaller i avlopp. Det är detta som lockar knott, och därför är det viktigt att ta bort allt. Använd en avloppsorm för att få bort skräp eller mat som fastnat. Efter det, häll mer kokande vatten i avloppet för att tvätta bort alla bitar som lossnat av avloppsormen.

3. Rengör P-fällan

P-fällan är det P-formade röret som finns under diskbänken. (Det finns faktiskt flera olika typer av avloppsfällor som visas i illustrationen nedan men vi kallar det bara en P-fälla här för att göra det enkelt).

Detta rör är utformat på detta sätt för att förhindra att dålig lukt kommer upp genom avloppssystemet och in i din diskbänk. Tyvärr, på grund av dess design, kan mat och annat skräp fastna i botten.

Olika typer av diskbänksavlopp jämförs.

All instängd mat eller sönderfallande organiskt material drar till sig avloppsmygg så det är viktigt att rengöra detta område minst en gång om året, och speciellt när du har att göra med ett knottangrepp. Öppna upp P-fällan och rengör den med en borste, varmt vatten och milt diskmedel.

4. Använd en rörborste

Som vi nämnde i steg ett kan enbart kokande vatten döda majoriteten av knott, men äggen kan förbli intakta. Myggägg tål vatten vid höga temperaturer, så du måste ta ett annat tillvägagångssätt för att bli av med äggen.

Ett av de bästa sätten att göra detta är att använda en rörborste. Det gör ett mer komplett jobb med att rengöra avloppet än genom att använda en avloppsslang ensam. Tänk på en dräneringsorm som att få huvuddelen av arbetet gjort och en rörborste som gör mer detaljerat arbete för att rengöra hela avloppet noggrant, inklusive att ta bort eventuella knottägg.

Se även  Dyson vakuum gör högt ljud? 4 Möjliga orsaker och åtgärdar

5. Använd en enzymrengöring

Enzymrengöringsmedel är extremt effektiva för att rengöra avloppsrör. Dessutom täcker de rören bättre än bara kokande vatten och lämnar efter sig ett lager av gel eller andra mycket effektiva kemikalier. Beläggningen säkerställer en jämn passage av partiklar och smuts i framtiden, samtidigt som kemikalierna kan stanna kvar i avloppet och på så sätt avskräcka eventuella knott (källa).

Naturliga sätt att bli av med knott i ditt avlopp

I vissa fall kan du snabbt bli av med knottorna genom att bara spola ur dina avlopp, vilket stoppar både larverna och suget för knottorna att återvända. Men om du har att göra med ett stort angrepp kan följande metoder hjälpa dig att förebygga och hantera problemet.

Blanda bakpulver, vinäger och salt

Bakpulver är en hushållsartikel som ofta används för att rengöra många saker. Denna blandning är en go-to, och alla ingredienser kan lätt hittas eller finns redan i ditt skafferi.

Kombinera helt enkelt ½ kopp bakpulver, ½ kopp salt och 1 kopp vinäger. Häll lösningen i avloppet och låt stå över natten. Kör inte vatten under denna tid.

Den här metoden är bättre än att använda enbart kokande vatten, eftersom bakpulver expanderar med vinäger, vilket säkerställer att den når varje vrå och hörn.

Efter att ha låtit blandningen sitta över natten, spola ur röret med kokande vatten för att ta bort alla rester och bli av med eventuella knott eller ägg som finns kvar.

Blanda tvål, vatten, socker och vinäger

Tvål, vatten, socker och vinäger är allt du behöver för att fånga och döda alla knott i närheten. Vattnet späder ut vinägern och löser upp sockret, vilket skapar en bitterluktande, söt vätska som knottrar kärlek. Tvålen minskar lösningens ytspänning och förhindrar att knott flyr ut.

Kombinera helt enkelt en kopp vatten med två matskedar äppelcidervinäger, en tesked socker och några droppar diskmedel. Rör om ordentligt och ställ behållaren bredvid avloppet i några dagar.

Efter några dagar kommer du att se flera knottkadaver kvar inuti. Töm behållaren och fyll på med en ny lösning för att fånga upp ännu fler knott.

Kombinera äppelcidervinäger och plastfolie

Bakpulver är en av de mest mångsidiga föremålen i ditt skafferi, men äppelcidervinäger är en nära tvåa. Denna vätska förser dig med många rengöringslösningar hemma, inklusive att skapa en gör-det-själv-myggfälla – speciellt om du inte har något socker till hands.

Häll bara ¼ kopp äppelcidervinäger i en mugg, skål eller burk. Täck den tätt med plastfolie, försegla den med ett gummiband. Stick hål i plastfolien. Dessa hål tillåter knott att komma in i behållaren, men de kan inte fly.

Dumpa och byt ut äppelcidervinägern varannan dag.

Töm och använd tejp

Om du vill prova något lite annorlunda (men ändå effektivt), prova dig fram med att använda tejp för att bli av med knott. Det kan hjälpa till att ta bort några av de levande flugorna, men det kommer inte att göra mycket för äggen – så se till att använda en annan metod i den här artikeln för att bli av med angreppet för gott.

Innan du använder den här metoden bör du se till att diskbänken är ren och torr. Applicera sedan en tejpremsa över avloppet för att täta det. Lämna det så här flera nätter i rad – du kommer inte att kunna rinna vatten i diskhon under denna tid, så tänk på det.

Myggen kommer att försöka lämna avloppet, men tejpen kommer att stoppa och fånga dem.

Hur man blir av med knott med kemikalier

Om du inte känner att de naturliga metoderna kommer att fungera för dig, finns flera effektiva kemiska lösningar tillgängliga. Rengöringsmedel och rensa avlopp kan eliminera knottorna eftersom de lever i eller runt avloppet.

Se även  Hur man slutar lukta i kylskåp när det är avstängt

När du bestämmer dig för att välja kemiska rengöringsmedel är det viktigt att du har läst alla instruktioner. Blanda inte kemikalierna med andra kemikalier eller naturliga rengöringsprodukter.

Följande kemiska rengöringsmedel kommer att vara effektiva för att avsluta knottorna i dina avlopp.

Traditionell avloppsrengörare

En traditionell avloppsrengörare är enkel att använda och gör det superenkelt att rensa bort eventuella rester som finns kvar. Innan du använder en traditionell avloppsrengörare, se dock till att produkterna är säkra att använda regelbundet på rören. Om du städar ett annat område än badrummet, se till att du säkert kan använda produkten.

Kemiska sprayer och repellenter

Vanligtvis fungerar de flesta skadedjursbekämpningsdödare för knott eller fruktmygg bra för att bli av med eventuella som fastnat i dina avlopp. De flesta av dem innehåller frätande kemikalier; därför bör du kontrollera om du ska hålla dem utanför köket. Var försiktig med skador på dina avlopp.

Dessa kemiska produkter (alla tillgängliga på Amazon.com) är utmärkta val när du ska bli av med knott från avlopp:

 • Green Gobbler Fruit Fly Goodbye Gel Drain Treatment. Denna gelprodukt är speciellt framtagen för att snabbt och enkelt döda en mängd olika små flygande insekter. Det är säkert att använda eftersom det är icke-korrosivt och icke-frätande, så det kommer inte att orsaka korrosion eller rost i avlopp, rör, sophantering eller septiksystem. Denna produkt är gjord av Citronella, som är en helt naturlig ingrediens som är speciellt framtagen för att döda flugor och relaterade insekter.
 • InVade Bio Drain Solution. Denna produkt är utformad speciellt för användning i avlopp. Denna lösning använder mikro och citrusolja för att fånga och döda knott och andra små insekter, samt bryter ner bakterier, avskum och allt organiskt material som finns i avlopp.
 • Fruktfluga och dräneringsfluga. Denna snabbverkande lösning dödar alla avloppsangrepp inklusive knott, fruktflugor, avloppsflugor och mer. Denna produkt är giftfri och säker att använda i avlopp, rör och är ett utmärkt alternativ för både bostäder och kommersiellt bruk.
 • Harris Fruit Fly Drain Treatment. Detta effektiva alternativ använder naturliga växtoljor inklusive Citronella, Kanel och Cederträ. Det är ett fantastiskt alternativ som snabbt dödar knott och flugor med lätthet. Den behagliga doften lämnar avlopp som doftar fräscht. Formulan är säker för alla avlopp och VVS-system och är även barn- och husdjursvänlig.

Hur ser Drain Gnats ut?

Vuxna myggor är mycket små bevingade insekter. De är vanligtvis inte mer än en ¼ tum (0,64 cm) långa. De kan vara ljusgrå, brun, mörkbrun eller gulaktig till färgen. Dräneringsmygg har sex ben, två vingar och två antenner. Myggar tenderar att se luddiga ut eftersom de har långa hårstrån som täcker deras vingar och kropp. Vissa kan ha röda ögon.

Hur länge kan dräneringsmyggangrepp pågå?

Avloppsmyggangrepp kan pågå från 8 till 20 dagar, vilket är den genomsnittliga livslängden för en vuxen knott. Du måste agera snabbt för att eliminera problemet, eftersom knottorna reproducerar sig snabbt. Honorna lägger upp till 40 ägg åt gången och de kläcks bara en dag senare, vilket startar om livscykeln.

Ta omedelbart bort avloppsvattnet, stillastående vatten och allt som luktar när du märker att du kan ha ett myggangrepp. Det hjälper till att minska den totala tiden som angreppet varar.

Hur får du avloppsmygg?

Väl inne i ett hem attraheras de vanligtvis av matspill, krukväxter, oförseglade produkter, färska blommor och öppna eller överfulla soptunnor. De kommer att bo där matrester kan samlas och i diskbänksavlopp.

Avloppsmygg kommer in i hemmet genom små exteriöra hål och sprickor – så ja, du kan ha ett knottangrepp även när ditt hem är ordentligt förseglat. Insekterna attraheras av sönderfallande materia och älskar mörka, fuktiga avlopp där de är bekvämare och har en konstant matkälla.

Se även  Kan du stänga av ett kylskåp under långa perioder?

Förutom att de är till besvär, utgör de dock inget allvarligt hot. Det finns dock en sällsynt möjlighet att dessa insekter kan vara sjukdomsbärare eftersom de lever i avlopp och stående vatten (källa).

Hur man kontrollerar om det finns avloppsmygg

Den mest uppenbara platsen där du hittar myggor som samlas är runt avloppsrör, stående vatten och var som helst där maten är utelämnad. Om du misstänker att du kan ha ett angrepp, använd tejpmetoden och placera den över dina avlopp i minst en hel dag.

Kontrollera den andra sidan av tejpen för att se om det finns några knott.

Om du misstänker att avloppsmyggen är nära öppna vattenavlopp på utsidan av din fastighet, täck avloppen med plastmuggar över natten. Ställ en sten eller annan vikt ovanpå för att förhindra att koppen blåser över från vinden. Kontrollera kopparna efter några dagar. Myggar kommer att samlas när de försöker hitta en väg ut.

Varför lever mygg i avlopp?

Du kanske undrar varför myggen bara väljer att bo runt handfat och avlopp, med alla platser de kan tänkas gömma sig.

Mygg lever i avlopp eftersom det är en stor källa till mat. För knott, handfat, sophantering och avlopp innehåller ofta några söta bitar av mat som de är mycket attraherade av. Dessutom älskar de att bo i mörka, varma och fuktiga områden.

Eftersom små mängder mat hela tiden hamnar i avloppet, dras knott och andra små insekter hela tiden till dessa områden. Det som är bra är att de inte är svåra att bli av med, med hjälp av ovanstående steg.

Hur man förhindrar myggangrepp

Om du märker att de flyter runt högar av sopor och smutsig disk eller frukt som nästan har gått ut, börja med att rengöra röran omedelbart. Att upprätthålla en ren miljö i ditt kök genom att hålla det fritt från nästan ruttna frukter eller grönsaker, läsk och andra sockerhaltiga ämnen, räcker långt för att hålla knott borta från ditt hem.

Det kan vara en bra lösning för att förhindra angrepp. När de kommer upp inifrån diskbänksavlopp måste man behandla dem annorlunda. Du riktar dig främst mot insidan av dina avlopp, men använd tejp om du inte är helt säker på var källan är.

Kör vatten genom dina avlopp varje dag eller två eftersom de attraheras av stående vatten, och det kan få dem att komma tillbaka.

Var lägger avloppsmygga sina ägg?

Myggen kan lägga sina ägg både inomhus och utomhus. De letar efter den mest lämpliga platsen, och när de väl hittar den stannar de kvar tills de inte har fler resurser eller så tar de slut.

Dränera knottarnas favoritställen att lägga sina ägg på inkluderar:

 • Utomhus handfat och avlopp
 • Nära septiktankar och avlopp
 • Handfat i badrum, kök eller källare
 • Runt jord som innehåller avloppsvatten eller en komposthög
 • Badkar, dusch och källaravlopp

(källa)

Slutgiltiga tankar

Mygg är obekvämt och irriterande, men som tur är krävs inte alltför mycket arbete att bli av med dem. Se till att din fastighet och ledningar är fria från stående vatten och se till att rensa upp spill eller smuts när de inträffar.

Om ett angrepp inträffar är både de naturliga och kemiska metoderna för att bli av med dessa insekter effektiva, så välj vad du föredrar.

Förebyggande åtgärder efter att du har tagit bort dem kommer att säkerställa att de inte kommer tillbaka lätt. Men om gör-det-själv-metoder misslyckas, tveka inte att ringa en specialist för professionell rådgivning.

Lämna en kommentar