5 kreativa sätt att hänga handskar eller trasor under diskbänken

Att hänga handskar under diskbänken är ett bra sätt att förvara dem. Det låter dem dropptorka, vilket minskar sannolikheten att de blir mögliga och illaluktande. Det är också ett av de bästa sätten att rensa ditt kök och få ut det mesta av skåputrymmet under diskbänken.

Här är 5 olika sätt att hänga handskar under diskbänken:

 1. Använd hylsor för att hänga upp dina handskar från metallkrokar.
 2. Stick en klädnypa och använd den för att hänga upp handskarna.
 3. Använd en pärmklämma och en kommandokrok.
 4. Installera en handduksstång och använd den för att hänga upp dina handskar.
 5. Använd komponenter för vägghanteraren för hemmakontoret.

Jag kommer att diskutera dessa metoder mer i detalj i den här artikeln. Läs vidare för att se hur varje teknik fungerar och välj det bästa sättet för din situation.

Hur man hänger handskar under diskbänken

1. Använd hylsor för att hänga upp dina handskar eller trasor från metallkrokar

Att fästa genomföringar på dina handskar hjälper dig att hänga dem från metallkrokar som en professionell arrangör.

Du kan använda permanenta eller tillfälliga krokar.

Att borra in krokarna är en mer permanent lösning. Det är ingen stor grej då du alltid kan använda krokarna för att hänga upp något annat. Enda nackdelen är att du får ett hål i skåpdörren.

Hur man installerar en metallkrok i köket

Du kan få en hantverkare att borra i krokarna åt dig. Men så länge du har en borr är det en relativt enkel process:

 1. Ställ in din borr för att rotera medurs.
 2. Välj en lämplig borr. För att säkerställa en bra passform bör diametern på borraxeln vara lite mindre än diametern på metallkroken du ska använda.
 3. Anslut borren till borren.
 4. Kör borren för att göra ett hål.
 5. Ställ in rotationsriktningen moturs och kör borren för att dra ut den ur hålet.
 6. Använd din hand och rotera kroken i hålet. Om det blir svårt kan du använda ett verktyg som en skruvmejsel för att vrida det.
Se även  Kan du använda Pine Sol på mattan?

Använda självhäftande metallkrokar

Om du vill ha en lösning som du enkelt kan ta bort, eller om du inte vill ha hål i din köksskåpsdörr, använd en klisterkrok.

En av dessa FineGood Metal Utility Krokar (länk till Amazon) skulle vara ett utmärkt alternativ. De är gjorda av rostfritt stål, så de rostar inte och håller länge. Dessutom, när du vill ta bort dem, kan du använda en hårtork för att värma limmet, och de kommer lätt att lossna.

20 stycken självhäftande väggkrokar i rostfritt stål, FineGood Metal Utility Hängkrokar för mantel, kappa, handduk, nycklar, väskor, hem, kök, badrum, Heavy Duty Ultra Strong - 8 stora, 12 småÖppnas i en ny flik.

Tyvärr kan du inte köpa handskar som följer med genomföringar. Kanske kommer de att börja tillverka dem i framtiden, men du måste lägga till genomföringarna själv tills vidare.

Du måste köpa lite tillbehör och använda verktyg som en hammare och ett ögleverktyg för att installera genomföringarna. Proceduren är av måttlig svårighet.

2. Stick en klädnypa och använd den för att hänga upp handskarna

Ett annat enkelt och innovativt sätt att hänga handskarna under diskbänken är att använda en klädnypa. Du har säkert många klädnypor hemma, så du behöver inte köpa någon.

Dessutom, istället för att behöva använda en borr som i den första metoden, kan du använda superlim gel för att fästa klädnypan på insidan av din skåpdörr. Detta är förmodligen det billigaste och mest problemfria sättet att hänga upp handskarna i köket.

Du kan få denna höghållfasthet Loctite Super Glue Gel (länk till Amazon) till ett lågt pris. Den är pålitlig och motståndskraftig mot fukt, så du kan förvänta dig att din klädnypa sitter fast länge.

För en snygg estetisk touch kan du måla klädnypan så att den matchar färgen på insidan av din skåpdörr.

Se även  Hur man desinficerar en tvättmaskin

3. Använd en pärmklämma och en kommandokrok

Detta är ett annat enkelt och visuellt tilltalande sätt att hänga handskarna under diskbänken. Allt du behöver är en pärmklämma och en kommandokrok.

En av de bästa fördelarna med denna metod är att den inte lämnar några skador. Du behöver inte borra några hål, och till skillnad från med superlim gel så kommer de bästa typerna av kommandokrokar rena.

Detta Kommando Medium Wire Toggle Hook (länk till Amazon) är ett utmärkt val för skadefri fastsättning. Du kan ta bort krokarna utan några märken eller rester. Och du behöver inga verktyg eller ytterligare lim som superlim gel när du installerar kroken.

Pärmklämmor är praktiska verktyg som är mycket lätta att hitta. Du kan till och med få en från ditt hemmakontor. Om du behöver köpa några, dessa billiga Dsteline Binder Clips (länk till Amazon) kommer att hålla dina handskar stadigt och säkert.

När du har installerat kommandokroken behöver du bara klippa fast handskarna med binderklämmorna och hänga dem på kroken.

4. Installera en handduksstång och använd den för att hänga upp dina handskar och trasor

Du kan installera en liten handduksstång (eller ställ) i skåpet under diskbänken och använda den för att hänga upp dina handskar.

En enkel handduksstång består av en horisontell metallstång fäst på väggen. Du kan använda den för att hänga upp diskhanddukar, men den är också praktisk för att hänga upp handskar. Du slänger dem bara på stången och låter dem dropptorka.

Den bästa fördelen med denna metod är att den inte bara hjälper dig att organisera ett element – ​​dina diskhandskar. En handduksstång under diskbänken kan ge en plats för dig att förvara andra saker du använder i köket.

Se även  Kan du förvara mat under diskbänken? Vad du borde veta

Istället för en handduksstång kan du använda en spännstång för att uppnå samma inställning. Du kan hänga alla typer av tillbehör och rengöringsprodukter på en spännstång, inklusive sprayflaskor, handdukar och handskar. Du kan också använda en spännstång eller handduksstång och S-krokar för att hänga upp handskar med genomföringar.

5. Använd Home-Office Wall Manager-komponenter

Du kan använda vägghanterarens komponenter för hemmakontoret för att förvandla insidan av din skåpdörr till ett användbart förvaringsutrymme. Detta hjälper dig att låsa upp den fulla potentialen i det vertikala utrymmet och ge en bekväm plats att hänga upp dina diskhandskar.

De Martha Stewart Väggchef för hemmakontoret (länk till Amazon) har delar som skulle vara bra för denna applikation. Du kan hänga upp tillbehörstavlan med självhäftande remsor. När brädan är på plats kan du fästa klämmorna du ska använda för att hänga upp handskarna.

Rekommenderad läsning:

Hur man organiserar en djup badrumslåda (9 tips)

Lämna en kommentar