5 bra sätt att isolera en popup-camper (från värme eller kyla)

Pop-up campare är utmärkta släpcampare av flera anledningar. De är vanligtvis inte tunga eller långa, särskilt när de är i en hopfälld position. Dessutom kan de vara mycket prisvärda och lätta att förvara. Men på grund av sina unika egenskaper är de vanligtvis inte välisolerade.

Isolering kan vara ett krav inte bara på vintern, utan även på sommaren. Det finns några sätt att isolera ett trailertält. Dessa inkluderar isolering, gardiner, tätningsmedel och till och med poolnudlar.

En välisolerad husbil hjälper dig att hålla dig sval under sommarmånaderna och varm under vintermånaderna. Brist på isolering behöver inte vara en popup-campares undergång.

Varför isolera?

Det finns många saker som kan påverka innertemperaturen i ditt trailertält. Under den varmare årstiden kan solen som skiner på din husbil värma upp den väldigt snabbt. Nätet ger ventilation, men utan en vind har du otur.

Under den svalare hösten, våren och naturligtvis vintersäsongen kan det bli kyligt. Fönstren och nätområdena blir dragkedja upp, men de tunna trä- eller metallväggarna och tygpanelerna gör inte ett bra jobb för att hålla kylan ute eller värmen inne.

Av dessa skäl tillgriper många människor att isolera sina popup-campers med en mängd olika material. Med bra isolering kan du bekvämt använda din hopfällbara släpvagn många månader om året.

Olika sätt att isolera en popup-camper

Isolering kommer att vara till hjälp oavsett om du försöker kyla ner eller värma upp din husbil. Vissa sorter kan dock ha sina säsongsmässiga fördelar.

 • Reflekterande segel.

En isoleringsmetod är användningen av reflekterande presenningar. Dessa segel hjälper till att reflektera solens strålar för att hålla din husbil sval. De kan också användas som vindskydd när du täcker nätdelen av din husbils väggar.

Ett populärt varumärke är Gizmo’s. Lämpliga för hårda vindar, dessa reflekterande överdrag är bra på att hålla din popup sval genom att stråla värme utåt. De kan också hjälpa till att minska dagguppbyggnaden på insidan av din husbil.

Det finns två typer tillgängliga, våningssängsöverdrag eller innerfoder. Bunk ändar är de delar av din popup som sträcker sig utåt och vanligtvis innehåller sovdelen. Påslakanen är alla specialdesignade för din husbilsmodell.

De använder ett system med bungee-snörefästen som sitter stadigt på plats, men som också är lätta att ta på och av. Alla tre tillgängliga typer är reflekterande, men var och en är klassad för olika vindhastigheter från tio miles per timme till tjugofem plus.

  Alla tält är inte vattentäta (vad du behöver veta)

Innerfodret är också till våningssängarna. De kan hållas på plats med de medföljande klämmorna och genom att stoppa in dem mellan dukväggarna och trailerchassit. Förutom deras reflekterande och vindtäta egenskaper gillar vissa användare den stängda och mysiga känslan de ger.

Om du inte vill köpa prefabricerad reflekterande presenning, överväg att göra din egen. Det finns en mängd instruktioner på nätet som använder sig av föremål som presenningar och nödvärmefiltar.

 • Reflectix isolering.

Ett annat mycket populärt föremål är Reflectix-isolering. Denna produkt liknar en glansig folie som bubbelplast, är lätt att installera och mycket isolerande.

Den blanka ytan hjälper till att stråla ut solens värme utåt och styra inomhusklimatet (den är reflekterande på båda sidor). Den bubbelliknande strukturen skapar isolerande hålrum, ungefär som luftmadrasser hjälper till att isolera dig från marken.

Reflectix är ganska robust och kan skäras ner till den form och storlek du behöver för att passa din husbil. När du har dina utskärningar kan du skjuta in dem mellan nätet och tyget på dina väggar och fönster för att skydda mot vind, sol och temperatur.

Mörkläggningsgardiner. Mörkläggningsgardiner är vanliga i hemmen, men de kan även användas i din husbil! Dessa gardiner är gjorda av tjocka material och kan till och med ha en sorts gummiplastbaksida på ena sidan för extra isolering.

De finns i alla möjliga färger, storlekar och typer. Vanligtvis är de mörkare färgerna bättre på att blockera ljus och värme och hålla inomhustemperaturen måttlig. De är lätta att hänga, precis som att lägga till gardiner i ditt eget hem.

Om du är särskilt händig kan du till och med göra dina egna mörkläggningsgardiner. Det bästa med den här metoden är att det är det enklaste att anpassa, bara skjut dem stängda eller öppna som du vill.

 • Minimera läckage.

Du kan använda en uppsjö av material för att minimera luftläckor. Poolnudlar, tejp eller till och med silikon för sprickor och hål hjälper till att minimera luftutbytet mellan utsidan och insidan av din husbil.

  Vad är den starkaste knuten?

En dragig husbil är en kall husbil på vintern och en varm husbil på sommaren. Drag kommer också att förneka effekterna av alla AC eller värmare du använder.

 • Isolering under våningssängarna.

Ett av de vanligaste områdena som saknar klimatkontroll är sovplatser eller våningssängar. Eftersom dessa områden hänger över marken och har tunna tygväggar, är de mycket känsliga för att vara för varma eller för kalla.

Om du bara staplar upp filtarna kan kylan som strålar upp från marken fastna mellan dig och filtarna. Vissa campare har upptäckt att användning av skumisoleringsskivor under madrassen bidrar till att skapa ett skyddande lager.

Att dessutom använda sovsäckar under dig och på madrassen (utöver filtar på dig) kan hjälpa till att isolera dig från kyla som sipprar upp under. Under de varmare månaderna kommer dessa metoder inte att vara särskilt effektiva.

 • Icke-traditionella isolatorer.

Andra mindre typiska metoder inkluderar att använda fläktar, värmare eller elektriska filtar. Dessa föremål är mindre ”isolatorer” och fler hjälpmedel för att hålla dig sval eller varm.

Värmare och luftkonditionering kan installeras i din husbil. Men de kommer till ett pris och lägger vikt på din husbil.

Elektriska filtar kan användas på vintern för att hålla din brits varm. En annan metod är att låta en fläkt placerad i det centrala vardagsrummet blåsa mot sovrummet. Detta hjälper till att flytta luft från det varma centrala området till din säng, där temperaturen tenderar att sjunka snabbare.

En kort översikt över popup-campare

Popup-campare är älskade för sin hopfällbarhet och enkla transport. Dessa släpvagnar är lätta och små i storlek när de är hopfällda. När du kommer fram till din destination kan du ”spränga” väggarna för att skapa ett större bostadsutrymme.

För att kunna fälla ner väggarna är de oftast delvis av tyg. Väggarna har också vanligtvis mycket nät för att säkerställa ordentlig ventilation. De kraftigare väggarna är gjorda av metall eller trä.

Popup-campare levereras inte med isolering, luftkonditionering eller värme som standard. Därför kan de bli ganska varma på sommaren och rent av kalla på vintern. Som ett resultat är många människor mycket tveksamma till att campa under de kallare månaderna.

  Varför är jag så hungrig efter vandring?

De tunna väggarna i en popup-camper är vanligtvis toppen och botten av husbilen. De är lätta och bärbara, men inte heller bra isolatorer för ljud eller temperatur. En popup-camper är mindre av en husbil och mer av ett tält på en släpvagnsram.

Ett exempel på en popup-camper är Viking LS. Det är tillräckligt stort för ett vardagsrum med matplats, två dubbla våningssängar och förvaringsutrymme. Den är dock bara sju fot bred, drygt tio fot lång när den är stängd och väger bara 2 098 pund.

Men om du tittar på bilden nedan är det lätt att se hur lite isolering de flesta väggar erbjuder. Och detta är inte exklusivt för den här modellen, men ganska standard kommer alla popup-campare.

Fördelar:

 • lättvikt
 • Lätt att manövrera och förvara
 • Tältliknande atmosfär
 • Budgetvänligt

Nackdelar:

 • Inte perfekt för alla årstider, kallt på vintern och varmt på sommaren
 • Inte mycket bostadsyta inuti
 • AC och värme är inte standard
 • Vanligtvis ingen toalett och/eller kök

Trots nackdelarna är hopfällbara släp idealiska för ett stort antal människor. De är de perfekta husbilarna med lågt underhåll som erbjuder det bästa av två världar. Du är fortfarande i vildmarken och naturen, men du behöver inte sova på marken och är skyddad från väder och vind.

Men om du planerar att använda ditt trailertält på mer än bara de ”perfekta” dagarna, måste du isolera det.

Kan jag campa året runt i min Pop-Up Camper?

Det finns olika sätt att isolera ditt trailertält, men en sanning kvarstår. Dessa husbilar kanske inte är lämpliga för camping året runt. Det kan liknas vid att sova i tält och därför känner man effekterna av vad som helst. Vädret är ute.

Ändå bör objekten som anges ovan åtminstone göra dig mer bekväm i regn eller sol.

Fler artiklar du kommer att älska

Genomsnittliga priser för NYA husbilar (klass A, B, C, pop-ups och resesläp)

Vad kostar en popup-camper? (Nya och begagnade priser)

Tillåter campingplatser Tiny Houses? (Vad du behöver veta)

Har popup-campare värme? (alternativ och exempel)