5 bästa saltvattenssnurrrullar för inshore (4 UNDER $200)

Om du har bråttom och bara vill veta vad den bästa saltvattenrullen för kustfiske är rekommenderar vi Shimano Stradic Ci4.

På marknaden för ett offshorebruk som kan hantera de svåra förhållanden saltvattnet ger? Lycka till! Det finns massor av fantastiska fiskerullar som denna på marknaden. Även om detta inte nödvändigtvis är en dålig sak, kommer det med sina egna utmaningar. Framför allt, hur vet du vilken som är rätt för dig? Det är där vi kommer in!

Med över 30 års erfarenhet av saltvattenfiske vet jag vad ett bra spö är när jag ser det. Och medan jag har listat de bästa ovan, har jag inkluderat 4 andra fantastiska alternativ för dig att välja mellan.

Vad gör en kvarn till en bra kvarn

Många sportfiskare kommer att ha olika svar på detta då det verkar som att alla har något specifikt som de hävdar är ”behövligt” eller inte. Det finns dock några saker du vill ha av dem.

I allmänhet vill du ha en viss grad av korrosionsbeständighet. Utan det kommer din rulle sakta att börja uppleva en kemisk reaktion som helt enkelt kallas korrosion. Detta innebär i princip att den sakta ändrar färg och sedan börjar skadas eller helt förstöras. Detta sker ofta med metallprodukter, men även med produkter gjorda av andra material.

Se det som rost som helt förstör produkten. Därför är motstånd mot detta helt klart bra. Mer valuta för pengarna.

Naturligtvis kan och bör du skölja dina saltvattenrullar med sötvatten efter varje användning, men detta kommer du inte särskilt långt, särskilt om rullen inte är byggd för att klara de tuffa elementen som saltvattenfisket medför.

Naturligtvis vill du att din rulle ska vara förseglad eller vattentät. Du kommer att vara nära vatten och det är inte ovanligt att sportfiskare tappar rullarna i vattnet, speciellt om du surfar eller paddlar kajak.

Pris kan också vara något att tänka på. Även om du inte vill köpa skräp som inte viker sig på några månader (även om du tvättar det), eller ännu värre, det kommer att gå sönder medan du kämpar mot ditt livs fiskar.

Som sagt, du behöver inte heller ta ett andra bolån i ditt hem för att få en bra rulle. Det finns massor av bra rullar i prisklassen $100 till $150. Det finns faktiskt några på den här listan.

Vilka storlekar är bäst bland snurrande rullar för kustfiske

Det finns mycket att tänka på när det kommer till storleken på din rulle. Detta gäller särskilt för de bästa saltvattenkvarnarna. Så vi ville lyfta fram några av dessa saker för dig så att du kan ha dem i åtanke. Låt oss börja!

Måttband

När du söker efter en rulle, var först medveten om att du kan se två olika nummer för samma sak. Till exempel kallas en 1000-rulle också som en 10-rulle på vissa ställen. Du kan också se många storlekar i detta område. De går vanligtvis från 1 000 till 3 500, 5 000 eller till och med 10. Vi rekommenderar en rulle i storlek 4000 eftersom den är tillräckligt lätt för att göra det roligt att fånga mindre fiskar, men tillräckligt stark för att fortfarande hantera de stora killarna.

Vikt

Vikten av ett spinneri är också uppe för debatt. Jag föredrar faktiskt att mina rullar för saltvattenfiske är lite på den tyngre sidan. Vissa föredrar dock att de är så lätta som möjligt på grund av att de kastar beten hela dagen. Tro det eller ej, timmar av gjutning av beten kan ta hårt på din handled. Du skulle bli förvånad över hur ett par uns skillnad kan göra!

  Hur mycket kostar det att byta markistyg för husbilar

Linjekapacitet

De flesta snurrande rullar i 4000-serien har mer än tillräckligt med lina för strandfiske! Detta gäller särskilt om du planerar att linda dina rullar med flätade spolar, vilket jag starkt rekommenderar.

Dra kraft

Drakraften bör helst vara bra. Det bestäms vanligtvis av bärförmågan. Till exempel kommer de flesta att säga att deras drag helst kommer att vara någonstans i närheten av 20 pund eftersom det betyder att den klarar en bra storlek.

Men om du kan få något med minst 15 till 20 pund, kommer du att vara ganska solid. Det är osannolikt att du behöver mer för fisken du kommer att fånga i det här området.

Räkna ned

Lagerräkningar har vanligtvis att göra med kulor och rullager. De flesta kommer att säga att ju mer du har, desto bättre. För snurrande rullar, speciellt vid saltvattenfiske, är förslaget vanligtvis minst 5.

Detta kan bara vara 5 kullager eller 4 kullager och en rulle. I slutet av dagen kan det variera kraftigt.

Är snurrande rullar bättre än Baitcasters

Detta är svårt att svara på eftersom det ärligt handlar om preferenser. Detta kommer vanligtvis att delas upp efter vilken typ av sportfiskare du är. Uppenbarligen om du är ute efter bas … baitcasters brukade vara slutet på raden. Nuförtiden kan snurrande rullar gå lika bra i vilken situation som helst.

I slutändan är det vad du letar efter som avgör vilken rulle som är bättre än den andra. Det betyder att vi inte säger att någon av dem bara är ”bättre”. Det beror verkligen på dina specifika behov och till och med din stil. Att bara säga rakt ut att man är bättre utan att tänka på det skulle vara dåligt.

Jag säger det dock… om du är ny på fiske, gå med en snurrande rulle! De är mycket lättare att lära sig använda än en baitcaster. Personligen använder jag snurrande rullar 99% av tiden.

Är dyra spinnerier värda pengarna

Är de riktigt dyra snurrande rullarna värda alla pengar de begär? Det är svårt att säga eftersom svaret är både ja och nej. Du kan få mycket bra fisk med något i mellanprisklassen. Speciellt om du tillför mycket.

Detta är dock som något dyrare. Om priset är högre förväntar du dig att det blir bättre eftersom pengarna dikterar det. För rullar, ja, du får mycket bra för vad du betalar för. De är mer pålitliga och smidigare på alla sätt. Det finns lite negativt här.

Som sagt, det här kan vara mer av en fråga till dig själv. Fiskar du tillräckligt mycket under året för att motivera något dyrare? Naturligtvis, om du är ett proffs eller ett ambitiöst proffs, kommer du att vara ute på vattnet mycket. Det betyder att du kan använda en. Men om du fiskar med dina vänner en eller två gånger i månaden är det svårt att säga att något dyrt är motiverat.


Recensioner: bästa saltvattenrullarna för kustfiske

Shimano Stradic Fk (Se på Amazon)


Shimano är ledande inom rullindustrin och äger några av de bästa saltvattenrullarna du kan stöta på. Vad gör deras Stradic Fk värt det? Vi tycker att det är bra prissatt, speciellt när det har tillräckligt för att kosta mycket mer än vad det gör.

  Camping med en CPAP? Det kan göras!?

Detta använder märkets senaste rullteknologi samtidigt som man tar anteckningar från det förflutna. Till exempel säkerställer tillägget av X-Ship-teknik enorm hållbarhet. Detta eliminerar också friktionen mellan spolen och skaftet, vilket förbättrar din gjutprestanda.

Liksom andra Shimano-rullar från det förflutna är de längre kasten möjliga. Den nya tekniken lägger bara till deras redan fantastiska teknik från det förflutna.

Dessutom säkerställer varumärkets Hagane Gearing & Hagane Body långvarig, stark och hållbar prestanda. Allt detta är byggt för att ge en jämnhet som sportfiskare både inshore och offshore kommer att älska.

Om det inte räckte för dig har de lagt till ett Dyna-Balance-rotor & Fluidrive II-system, båda inbyggda. Detta är kopplat till Shimanos ledningssystem för framdrivning. Detta ger i sin tur en mjukhet som är svår att slå, samtidigt som det förbättrar kastförmågan. Allt detta kan göras samtidigt som linjeledningsproblemen minimeras.

Dragkraften är mycket bra utanför kusten, med max 6 pund. Dessutom finns ett stort antal lager, nämligen 6 kullager och 1 rullager.

Visa på Amazon


Daiwa Saltist

Daiwa Saltist 4000 5.7:1 Saltvattensnurrande fiskerulle – SALTIST4000

  • Mag tätad linrulle och huvudaxel
  • ”HardBodyz” kropp och sidokåpa
  • Lättviktsluftrotordesign
  • Air Bail – rörformigt rostfritt stål för lätt styrka
  • Linjekapacitet (Lb. Test / Yards)-MONO: 12/260, 14/210, J-BRAID: 30/230, 40/200

Daiwa har packat en massa intressanta saker i sin Saltist-rulle. För oss är det en av de bästa saltvattenkvarnarna du kan hitta för kustnära aktiviteter. Den är lätt att flytta runt med och kastar säkert bra. Vad sägs om att få det att sticka ut för sportfiskare?

För det första är det den magnetförseglade linjevalsen och huvudaxeln. Detta involverade också magnetisk olja, en ny generation av nanofluider som kan ändra sin totala densitet och form när ett magnetfält appliceras.

Den är gjord med en Air Bail-Tubular rostfri men ändå lätt design. Detta inkluderar också en lätt luftrotordesign. Faktum är att den väger cirka 15 % mindre än de vanliga rotorerna. Formen minskar onödig vikt samtidigt som spänningen fördelas jämnt över rotorn. Detta ger i sin tur extra styrka.

Digigears digitala växeldesign är i toppklass, liksom Dynamic Cut ABS-spolen i aluminium. Dragsystemet är också ganska coolt, eftersom det är gjort med ett vattentätt ATD Drag-system i kolfiber. Sammantaget är motståndet i sig tillräckligt starkt för att klara upp till 17,6 lbs.

Antalet lager är också stort då det innehåller totalt 9 varav 8 är keramiska kullager och 1 är ett rullager. I allmänhet kommer båda att hjälpa dig vid kusten på ett stort sätt.

Visa på Amazon


Penn Spinfisher VI

Du kan hitta Penn Spinfisher här.


Varumärket Penn är ännu ett älskat märke. Vi tycker att deras Spinfisher VI är en av de bästa saltvattenrullarna som finns. Den är kraftfull och kapabel till mycket, särskilt på kusten.

Dragsystemet på den här saken är imponerande. De använder Penns HT-100 släpringar i kolfiber, som är helt förseglade och ger stor styrka som gör att du kan fånga större saltvattenfiskar. Enbart dragkraften är 20 pund. Detta inkluderar även ett anti-backsystem.

Sammantaget är rullen vattentät med IPX5-tätning för både stommen och spolen. Spinfisher VI har också en hel metallkropp och Superline-spole. Allt detta kommer till och med tillsammans med den fantastiska CNC-växeltekniken.

Dessutom kommer du att se ett stort antal 5+1-lager, inklusive 5 kullager och 1 rullager. Det är inte svårt att se varför Spinfisher VI är så älskad av människor. Den har allt du behöver för att bli framgångsrik vid kusten och ännu djupare ute på vattnet.

  Hur stoppar man röken från en lägereld? (Instruktioner, tips och tricks)

Visa på Amazon


Pflueger Supreme XT

Pflueger Supreme XT på Amazon.


Vi gillar verkligen Pflueger Supreme XT. Det är verkligen en av de bästa saltvattenkvarnar vi har sett, och vi tror att du kommer att älska den. Även om vi främst fokuserar på kustalternativen här, kan det här vara bra på vattnet lite djupare ute. Pflueger gör ett bra jobb med sina rullar så vi förväntade oss att det skulle vara bra.

Det faktum att en rulle som denna kommer med så mycket, men också verkar vara till ett av de bästa och mest överkomliga priserna, förvånar oss ärligt talat. Till exempel har Supreme XT en Magnesium Body & Rotor, vilket gör den ganska tuff.

Även om kroppen är gjord för att vara hållbar, förtar det inte vikten. Den är lätt som en fjäder, med ett otroligt dragsystem som Pflueger säger är ”smörigt”. Motståndet klarar också mycket, även med en kraft som klarar upp till 14 pund.

Den är gjord av förseglad kol, så den är också stark och tål mycket. Naturligtvis stöds detta bara av de 10 kullagren, som gör användarnas liv så mycket enklare.

Dessutom brukar den använda en flätad färdig spole. Detta gör den perfekt för dig som gillar att välja mellan enfärgad eller flätad. Supreme XT är också utrustad med SMARTretrieve, en funktion som gör det enkelt att kasta en mycket exakt linje varje gång du kastar. Du kan sedan dra tillbaka den utan problem.

Med hjälp av ett karbonhandtag och EVA-knopp klarar den den tuffa fisken då du kan hålla dig utan problem. Kombinera allt detta med en långsam oscillationsväxel och du får en allt som allt imponerande rulle som du med självförtroende kan ta med dig på ditt nästa fiskeäventyr.

Visa på Amazon


Penn-kollision

Penn Clash spinning fiskerulle

  • Saltvattenrulle ger hållbarhet, jämnhet och precision för tekniska sportfiskare
  • Slitstark konstruktion med helt bearbetad CNC-växel, helmetallhölje och robust aluminiumfäste
  • HT-100 kolfiber släpringar och vågfjäder ger smidigt motstånd som inte bottnar
  • Smidig linjeläggning och enkel apportering med Leveline oscillationssystem och Techno-Balanced rotor
  • Säkerställer felfri drift med 8 förseglade kullager i rostfritt stål och omedelbara antireverseringslager

Penn är tillbaka med sin Clash-modell. Det finns flera modeller i denna klass, alla till olika kostnader och olika storlekar. Som också alla är olika i vad de kan jämfört med de andra. Till exempel kan man se att de alla har ett bra dragsystem.

Det finns totalt 6 modeller från CLA2000 till CLA8000. Dragsystemet går upp från de 10 pund som CLA2000 klarar av till de 30 pund som CLA8000 rymmer. Det finns andra saker också, men det överlåter vi till dig att kolla upp.

Den övergripande rullen är gjord för att vara hållbar, smidig och exakt för tekniska sportfiskare. Genom att använda CNC-växeln använder den en hel metallkropp med kraftig aluminiumkultråd. Detta kombineras för en otrolig produkt och en av de bästa saltvattenrullarna som finns.

Vi nämnde dragsystemet ovan, även om draget är anmärkningsvärt bör du också veta att det använder HT-100 kolfibersläpringar och vågfjädrar. Detta gör ett system som ger ett riktigt smidigt drag som inte kommer att bottna dig.

Rullen hade också en jämn linjeuppläggning med en enkel återhämtning, allt tillverkat av Levelline Oscillation System & Techno-Balance Rotor.

Om det inte räcker för dig, innehåller denna snurrande rulle även 8 förseglade kullager i rostfritt stål, med ett omedelbart omvänt lager. De lade till detta för att se till att du visste att det var den bästa rullen för dig.

Visa på Amazon


Slutsats

Om du letar efter en bra saltvattenrulle att fiska nära stranden, skulle vi återigen rekommendera den Shimano Stradic Ci4. Du kan dock inte gå fel med någon av dessa rullar. När allt kommer omkring har vi valt dem som de bästa saltvattenrullarna på marknaden idag.