5 bästa Kokanee-spön för användning med en downrigger

Alla vill veta vilket spö de ska skaffa, men få får faktiskt bra rekommendationer.

Dessa fem spön är riktigt bra och hjälper dig på vägen att få den där läckra fisken.

1. Tica KLEA/KLEB/KLEC/KLED Kokanee fiskespö i glas

Detta är ett kvalitetsspö på mer än ett sätt. ”TICA” Rod har ett fantastiskt pris. Även om det är på den nedre änden uppåt, kommer in från $45 – $75, detta är definitivt ett billigare spö, men du har ganska anständiga kompromisser.

Med vissa människor som hävdar att detta spö är bättre än spön över $100, är ​​detta ett fantastiskt, framgångsrikt spö för små till medelstora fiskar.

Det finns många spön där ute och den här framstår som bara riktigt solid. Det är ett fantastiskt pålitligt spö som kommer att göra sitt jobb och inte känns billigt. Du kommer inte ångra att du köpte detta spö.

2. Okuma Celilo Kokanee Pro Trollingspö

Okuma Pro trollingspö Med ett testområde på 2 till 8 lb är detta spö helt perfekt för vår mjuka lax. Kommer in på $40, kommer detta att vara ett av de mer prisvärda Kokanee-spön som du hittar, och rekommenderas starkt av dess användare.

Med en skonsam, lätt verkan kommer detta spö att kunna stå emot Kokanees slag, samtidigt som det ger tillräckligt för att se till att kroken inte går sönder genom käken.

Rekommenderas för användning med en downrigger, detta är det perfekta spöet för när du inte vet vad du kan förvänta dig. Kommer i två delar, förvaring kan inte vara enklare. Detta spö kan användas från downriggers i större båtar, men har även använts i mindre aluminiumbåtar med hög framgång.

  Vad är "Jigging" i fiske?

Den kanske största fördelen med detta spö är dock dess pris. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren veterinär är det något av det värsta som finns att ha ett dyrt stolpbrott på dig. Inte bara stången går sönder, utan fisken som gjorde det kommer i allmänhet undan. Men i det här fallet, om din stolpe gick sönder (vilket inte verkar vara ett problem enligt recensioner), skulle du bara förlora på $40.

$40 är en mycket liten risk, och med tanke på att ha detta fantastiska spö är belöningen, finns det ingen anledning att vänta med att köpa den här.

3. G.Loomis E6X Kokanee Trolling Casting Rod

Med en officiell beskrivning som påstår sig landa mer fisk än andra spön, har detta spö också en prislapp som gör att du hoppas att du landar mer fisk än du har med tidigare spön.

Kommer in på heta $180, detta spö har recensioner för att backa upp det. Med en fantastisk balans och en härlig känsla i handen får du definitivt vad du betalar för när du köper detta spö.

Även om inte många människor verkar prata om denna G. Loomis, är recensionerna jag kan hitta strålande, och ingen verkar ångra något när det kommer till deras köp.

Med reducerad linfriktion som hjälper till att eliminera linvridning, ett gummi- och korkhandtag och extra känslighet, fungerar detta spö perfekt i din hand och i downriggern.

Att kunna se och känna varje träff du får på den här stolpen gör att du kan reagera snabbare, vilket kanske gör skillnaden mellan att landa och att förlora din fångst.

  Vad är den genomsnittliga vikten för popup-campare

Oavsett om du trollar eller jiggar, har detta spö styrkan och flexibiliteten att hantera vad fisken än kastar på det.

Detta spö är lite av ett fransspö, vilket betyder att det har en liten mängd människor som faktiskt äger det, men varenda en av dem svär vid det och kommer förmodligen aldrig att köpa ett annat märke igen.

4. CG 80 GH | 8′ Kokanee trollingspö med grafithandtag

CG Trolling Spö Med hjälp av 6 pund till 10 pund lina, är detta ytterligare ett spö som var absolut gjord för den mjuka munnen på Kokanee-laxen. Med en handling som är tänkt att hålla fisken på efter att den bitit, och en perfekt balanserad ryggrad för att se till att fisken kommer in i nätet, är detta inte ett spö som kommer att göra dig fel.

Kokanee är en riktigt svår fisk att få rätt, och många fiskare ser aldrig sin fångst på grund av den ovan nämnda mjuka munnen på laxen. Dessa fiskar håller inte bra till ett styvt spö vilket gör detta spö perfekt för dem.

Oavsett om detta är ”spöet du alltid har haft”, eller om du provar något nytt, kommer få spön att kännas så bekanta som den här gör när du provar den för första gången.

CG 80 har också ett rykte om sig att vara ett fantastiskt spö att ha om du använder mer än en gång. Med en stor spridning kommer detta spö inte att böjas tillbaka med strömmen och göra dig orolig för trasslig lina. Som sagt, spetsen är inte styv, så du offrar inte kvalitet för sinnesfrid.

Fördelar med detta mjuka tips? Du behöver inte undra om din utrustning får träffar, du kommer att kunna se dem. Extremt känslig och visar dig varje träff, stor som liten, du vet när du ska börja ägna extra uppmärksamhet åt ditt spö.

  Vilken typ av fisk kan jag fånga i surfet?

5. Eagle Claw Featherlight Kokanee trollingspö

Äntligen, den sista, har vi vårt Eagle Claw Featherlight Kokanee trollingspö. Även om internet verkar hålla med om att det inte är det känsligaste spöet som finns i Kokanee-fiskets rike, håller internet också med om att du kan göra mycket värre.

Med en vikt på 4 pund till 8 pund, ett korkhandtag och en ryggrad som flera recensenter hävdar kan böjas rakt på mitten, är denna 30 dollar spö ett fantastiskt köp för en nybörjare, eller om du bara inte vet vilket spö välja. Eftersom du är i den billigare delen av spektrumet för Kokanee trollingspön, kommer du inte att vara ute lika mycket om något går fel, eller om du bestämmer dig för att detta inte är spöet för dig.

Med det sagt verkar internet inte ha så mycket att säga i vägen för negativitet när det kommer till detta spö. Om du är orolig för astetisk kanske denna ljusgula stav inte är din kopp te, och som jag nämnde tidigare är den inte lika känslig som vissa av sina bröder.

Men vad det här spöet saknar i känslighet, det väger mer än väl upp för hållbarheten. Eagle Claw har funnits ett tag, och detta spö kommer också att vara det.

Vilket spö du än väljer, vet bara att en bra fiskare kommer att fånga fisk oavsett vilket spö han använder. Lycka till.