5 bästa bärbara värmare för isfiske (och som jag skulle köpa)

Isfiske kan låta, för dem som inte känner till, som ett seriöst överlevnadstest endast avsett för dem som är modiga nog att uthärda minusgrader, men i verkligheten kan det faktiskt vara en mycket bekväm upplevelse med rätt utrustning. När du är på isfiske kan du till och med ta med en bärbar värmare.

Det finns många olika alternativ tillgängliga för värmare, så här är en lista över fem av de bästa värmarna, tillsammans med vilken jag skulle köpa.

Mr Heater Portable Buddy Heater


Detta är en av de mest populära bärbara värmarna på marknaden, och det är av goda skäl. Den är bärbar, den har en attraktiv design och den är lätt att använda. Den kan användas inomhus eller utomhus.

Denna värmare är mycket enkel att ansluta till en 1 lb propancylinder. Den matar ut mellan 4 000 och 9 000 BTU per timme, vilket gör den trevlig och varm. Att tända det är enkelt: vrid bara på vredet för att styra och tryck sedan. Gnistmekanismen kommer då att få igång värmaren.

Värmaren har också snygga säkerhetsfunktioner. Den har en mekanism som stängs av automatiskt om den välter av misstag. Den har också en sensor som visar om syre är slut i rummet, så om du placerar detta i ditt tält eller shanty bör du känna dig säkrare med att veta att enheten bör stängas av om syrenivån är låg (var fortfarande försiktig med att hålla den på under för lång dock).

Produkten väger 10,6 lbs och är 14 tum lång, 7 tum bred och 14 tum hög. Eftersom den har ett stort handtag på toppen är det superenkelt att bära runt den. Propancylindern sitter bekvämt på sidan.

Om du isfiskar inne i en shanty kommer du att ha total komfort med denna värmare, som värmer upp till 200 kvadratfot.

Det kommer att hjälpa dig om du bara fiskar utomhus utan skydd också. Du kommer att vilja ställa ner den så att framsidan är vänd mot dig. Med tanke på hur varmt det är, kommer du att vara mer än bekväm om du gör det här.

Denna värmare har fått många positiva recensioner online. De allra flesta kunder var mycket nöjda med hur det presterade medan de gjorde aktiviteter som isfiske i kallt väder.

Ett problem som dock nämndes var att startmekanismen inte fungerade, vilket gjorde att värmaren var svår att tända. Men det här verkar vara ett olyckligt fall, inte något som händer alla.

Sammantaget är detta en fantastisk värmare som kommer att tjäna dig väl för isfiske. Priset är mycket rimligt och ligger för närvarande på bara $77.

Du kan köpa den på här på Amazon.

Dura Heat 360 graders linnevärmare


Namnet säger ”360 grader”, och de ljuger inte om det. Brännaren på denna värmare är cirkulär så att värme avges från alla sidor av värmaren.

Det som är bra med den här designen är hur ett stort antal människor kommer att kunna känna värmen. Om du pimpelfiskar med en stor grupp vänner kan detta vara värmaren för dig.

Observera att denna värmare aldrig bör användas inomhus, dock. Använd den om du ska sitta på sjön utan skydd. Det skulle vara alldeles för varmt för att använda i ett slutet utrymme, och det är inte säkert att göra det heller.

  Bästa Rappelling Construction Harnes

Denna värmare, som väger nästan 5 pund, är utformad för att stå ovanpå en 20 lb propantank. Den är inte designad för att monteras på mindre tankar, så du måste använda en 20 lb. På grund av det är detta inte det mest bärbara alternativet som finns, men det är väldigt effektivt och väldigt varmt.

Faktum är att värmaren går i upp till 14 timmar på en 20 lb propantank. Det är troligt att du kommer att kunna använda den under flera dagars fiske innan du behöver en annan tank.

Den måste också vara tänd med en tändsticka, så se till att ta med några på din resa.

När det gäller säkerheten stängs värmaren av vid en oavsiktlig vältning. Detta bör också förhindra slöseri med propan.

Recensioner på Amazon för denna värmare är mestadels positiva, även om ett fåtal kunder tyckte att hållbarheten saknades, och värmaren kan behöva lite underhåll över tiden. En sak är dock säker: den värmer bra.

Detta är en fantastisk värmare för isfiske utomhus med en grupp vänner eller familj. Du kanske bara behöver pyssla med det med tiden för att få det att fungera rätt.

Kolla in det här på Amazon.

Texsport Sportsmate bärbar propanvärmare


Detta är förmodligen det mest bärbara alternativet på listan, och det är också ett av de mest prisvärda.

Den är liten och har en enkel design. Den sitter ovanpå en liten (16,4 oz) propancylinder, som den ansluts till för bränsle. Cylindern sitter i en paddelfotsbas. Värmaren väger bara 2 pund. Du kan verkligen ta den här värmaren var som helst.

Det är egentligen inte designat för att värma många människor samtidigt, så det är inte den du vill gå med om du försöker hålla många människor nöjda. Men om det bara är dig du värmer, så kör på det.

Överraskande nog kommer värmaren med en mugghållare. Detta kan faktiskt vara en fantastisk funktion, om du inte har någon annanstans att sätta koppar av någon anledning.

En potentiell nackdel med denna värmare är höjden. Den är kort och du kan ha problem med att hitta en bra plats för den när du fiskar. Kanske behöver du något att ställa den ovanpå.

Den här värmaren kostar dock cirka 40 spänn, så den är den billigaste av alla dessa.

Den matar ut upp till 3 000 BTU så den håller dig ganska varm. Och det ska brinna i 6 timmar. Om du planerar en lång isfisketur, kanske inte använda den hela tiden, eller ta med extra tankar.

Den tänds med en tändsticka, som de flesta liknande föremål, så se till att ta med några. Och den har en automatisk avstängningsventil för alla fall när lågan slocknar, så du behöver inte oroa dig för slöseri med bränsle.

Recensioner online för den här produkten är mestadels positiva, men vissa har rapporterat fel som hindrade deras från att fungera. För under 50 $ kan det vara värt att beställa denna värmare för att få en defekt produkt, men det är upp till dig.

Du kan beställa detta värmare från Amazon.

Martin Portable Gas Catalytic Heater


Denna värmare har en väldigt cool och unik design. Dess form liknar en megafon, konstigt nog.

Ännu viktigare är att denna värmare är mycket effektiv och arbetar i 7 timmar på en 1 lb propancylinder.

  Bästa (och snyggaste) flytvästar för att åka vattenskoter

Eftersom den har ett elektroniskt tändsystem är det enkelt att tända denna värmare, trots att den fortfarande är propanbaserad.

Denna produkt har fällbara stativ på vänster och höger sida så att du kan ställa den på marken och fortfarande ha den riktad mot dig. Detta är bra för dem som vill ta med det utanför för isfiske. Du kan ställa den nära din campingstol och känna värmen komma rakt åt dig.

Det kanske inte är ditt första val om du försöker hålla en stor grupp varm utomhus, eftersom den inte är så stor. Men om du fiskar i ett lä ska det hålla hela platsen varm.

Liksom de andra värmarna på listan har den en automatisk avstängningsfunktion ifall lågan slocknar av någon anledning. Den har ingen syreförbrukningssensor, så var försiktig med att använda den i mer slutna utrymmen.

Värmaren är utformad för att endast fungera med 1 lb propancylindrar, eftersom den använder cylindern du ansluter till den tillsammans med stativen för att stötta upp sig.

När det kommer till storleken väger den 4,45 pund och har måtten 11 x 11,2 x 15,4 tum. Denna värmare är mycket bärbar.

Med 3000 BTU är värmaren mycket varm, men du kan hitta en mer kraftfull om du vill. Det är inte det bästa värdet där ute, men med en så snygg, bärbar design finns det definitivt skäl att skaffa det.

Recensioner på nätet är mestadels positiva, men återigen rapporterade några defekta produkter. Detta är förmodligen inte ett utbrett problem, men risken finns fortfarande.

Du kan Beställ det på Amazon.

Mr Heater Portable Big Buddy Heater


Om den här låter bekant beror det på att det är en större version av den tidigare diskuterade Mr. Heater Portable Buddy.

Varför skaffa en större version av en redan bra värmare? Denna värmare ger mycket bättre prestanda.

Den värmer dubbelt så mycket utrymme: istället för upp till 200 kvadratfot kan den värma upp till 400. Medan den mindre versionen gav upp till 9 000 BTU, ser vi att det fördubblades här med en effekt på 18 000.

Här är något som är riktigt coolt: istället för bara en 1 lb cylinder tar den här två. Genom att göra det kan du få mellan 6 och 12 timmars värme (hur många timmar exakt beror på hur varmt du ställer in det att vara).

Eller så kan du till och med koppla upp en 20-lb tank och få upp till 120 timmars värme. Nu är det effektivitet. Naturligtvis kräver det mer arbete att bära runt på en sådan tank, men du kanske tycker att det är till stor hjälp.

Designen på denna värmare liknar dess mindre syskon, med ett bekvämt handtag ovanpå för att bära. Värmen kommer från ena sidan.

Den har samma säkerhetsfunktioner. Den stängs av om lågan slocknar på grund av att den välter av misstag. Den har också samma lågsyresensor, vilket gör den idealisk för inomhusbruk.

Den har också samma gnisttändare som gör det enkelt att tända värmaren. Vrid bara på knappen och tryck.

Denna värmare har den extra funktionen av en fläkt. Detta kräver D-cellsbatterier, men om du verkligen vill att värmen ska fördelas väl, sätt på den här fläkten.

Det är så klart något stort. Den väger 17 lbs, så det kanske inte är något du vill vandra många mil, men då skulle du förmodligen inte vilja göra det för isfiske, till att börja med. Om du inte vill fiska vid en extremt avlägsen sjö, bör du inte ha några problem med att transportera den till din föredragna plats.

  Varför går min ATV högt på tomgång?

Med den här värmarens kraft och effektivitet kommer du att kunna hålla stora grupper av vänner glada.

Den enda verkliga nackdelen med denna värmare är att den verkar överdriven för isfiske. Även om du använder ett skydd är det förmodligen inte tillräckligt stort för att motivera att använda denna värmare. Men återigen, med sådan effektivitet kan du välja det ändå och inte njuta av att inte behöva oroa dig för att få slut på bränsle när som helst snart.

Detta är verkligen den ultimata bärbara värmaren! Det kommer att tjäna dig bra när du är isfiske, men du kan också gå med något billigare som förmodligen skulle hålla dig varm lika bra.

Ändå, att döma av det ansenliga antalet femstjärniga recensioner online, är detta en fantastisk värmare som har gjort för många nöjda kunder.

Se det här på Amazon.

Vilken skulle jag köpa?

Av dessa fem värmare, när jag jämför pris, hållbarhet, kraft och design av dem alla, finns det en klar vinnare när det gäller att köpa en värmare för isfiske: Mr Heater Portable Buddy Heater.

Medan Big Buddy Heater är mer imponerande och kraftfull, är den betydligt dyrare. För isfiske verkar den extra kraften och funktionerna inte nödvändiga. Om jag skulle få den skulle jag förmodligen ställa in den på den lägsta inställningen. Med sina två propantankar skulle den ge bränsle under lång tid. Men i slutet av dagen är det inte mitt val.

Texsport-värmaren är mycket prisvärd. Om jag ville spara lite pengar är det definitivt den här jag skulle välja. Den verkar dock inte vara den mest tillförlitliga, så att köpa den innebär att man riskerar att få en produkt som slutar fungera.

360-gradersvärmaren är också en bra produkt. Den kostar dock lite mer än Buddy Heater och bör inte användas inomhus, medan Buddy Heater kan vara det. För mig gör att behöva använda en 20 lb propantank det mindre bekvämt än att bara kunna använda en liten 1 lb när det gäller att transportera värmaren.

Martin har en bra design och är lätt att använda som Buddy Heater. Det är dock dyrare, och dess rykte är inte lika bra. Men det faktum att jag kunde ställa den på marken och rikta den rätt mot mig gör det övertygande.

Sammantaget erbjuder Buddy Heater en fantastisk produkt till ett överkomligt pris. Det är en av de mest sålda produkterna i den här kategorin, och den får höga betyg, vilket visar att den är pålitlig.

När det kommer till isfiske, med denna värmare, skulle jag definitivt kunna använda den för att värma upp ett skydd, eller så kan jag bara sitta ute och ställa den i närheten. Eftersom den är mycket bärbar skulle jag inte ha några problem att ta den vart jag ville fiska, och att ta med ett par små propantankar skulle inte vara några problem heller.

Även om var och en av dessa värmare skulle fungera för isfiske, är Buddy Heater definitivt den jag skulle välja.