3 idéer för att stänga i din garageport

Det finns många fördelar med omvandla ditt garage till ett rum. Oavsett om du behöver ett kontor, ett extra sovrum eller ett gym, kan garaget vara den perfekta platsen för det. Du kommer dock att behöva stänga in eller ta bort garageporten ordentligt för att få ett fullt isolerat rum du och dina gäster kan vistas i. Läs vidare för 3 idéer att stänga i din garageport och förvandla det till ett funktionellt rum.

1. Gör om garageportsöppningen till en vägg

Även om det kan vara dyrt, är det bästa sättet att stänga av området som din garageport brukade vara med en vägg. Det är särskilt användbart att ersätta din dörr med en vägg om ditt garage är på den mindre sidan. På så sätt har du hela garaget att förvandla till vilket rum du vill.

Om du vill förvandla ditt garage till en bostadsyta, tillräckligt med ljus är viktigt. Därför är fönster något du bör tänka på innan du påbörjar renoveringsprocessen. Om du har ett garage som har tillräckligt stora fönster för att släppa in tillräckligt med dagsljus kan detta alternativ vara ett utmärkt val. Men om du inte har några fönster i ditt garage föreslår vi det tredje alternativet.

Ändå, när du väl har tagit isär dörren och byggt en vägg på dess plats, blir det svårt att göra om området till ett garage igen. Det kan vara ett problem, särskilt om du är det planerar att sälja huset i framtiden. Dessutom, eftersom du måste investera i byggmaterial, isolering och verktyg för att ta bort garageporten, kan denna process vara ganska dyr. Om du vill förvandla din garageport till en vägg kan den här videon hjälpa dig att göra det enkelt.

2. Lämna garageporten och bygg en vägg bakom den

Det finns många anledningar till att du kanske inte vill bli av med din garageport helt. För det första kanske du vill behålla den ifall du ändrar dig eller behöver använda utrymmet som ett garage igen. Dessutom, om du vill sälja ditt hus, kanske potentiella köpare vill ha ett garage istället för ett extra rum.

Ändå beroende på vilket rum du vill ha förvandla ditt garage till, att behålla dörren som den är kanske inte fungerar. Garageportar tenderar att låt värme komma ut ur rummet. Det betyder att du kommer att få problem om du vill göra garaget till ett extra sovrum eller ett vardagsrum.

Ett sätt att undvika det är att investera i en automatisk garageportstängare. Genom att montera en automatisk stängare säkerställer du att din dörr alltid är ordentligt stängd, vilket innebär att mindre värme kommer ut. Detta kommer dock bara att fungera om du planerar att använda rummet som ett gym eller ett utekök eller kontor. Om du vill att det ska bli ett ordentligt sovrum kan du behöva mer isolering.

Se även  Går glödlampor ut? Vad är deras hållbarhet?

Ett annat sätt att kringgå att bryta ner din garageport är att bygga en vägg inuti garaget. På så sätt kommer rummet att få mer isolering, vilket gör det varmt nog att vara ett sovrum. Dessutom blir det mer ljudisolerat, vilket kan vara ett bekymmer om du har grannar.

Men om ditt garage är på den mindre sidan kanske du inte har tillräckligt med utrymme när du väl har satt upp väggen. Mät upp ditt garage och se till att det finns tillräckligt med utrymme innan du börjar bygga väggen. Om det inte finns tillräckligt med utrymme kan du behöva gå med den första idén.

3. Byt ut garagedörrarna mot en entrédörr eller fönster

En av de största nackdelarna med garage är bristen på fönster. Eftersom de var tänkta att användas för förvaring är de oftast helt mörka eller har små fönster som knappt släpper in något ljus. Men om du planerar att göra om ditt garage till ett vardagsrum måste du hitta ett sätt att få in mer ljus i rummet.

Det bästa sättet att göra det är genom att sätta fönster på den plats som din garageport brukade vara. Eftersom du måste ta bort garageporten, installera ett fönsteroch sätta upp en vägg runt den, kommer denna process att bli mycket dyrare än de två föregående idéerna.

Om ditt garage är helt fristående från resten av ditt hus måste du göra det installera en ytterdörr också. Även om du kan komma åt garaget från insidan av ditt hem är det smart att installera en ytterdörr ändå. Du vet aldrig om du vill förvandla garaget till ett separat vardagsrum eller ett kontor du kan isolera dig helt i.

För dig som vill installera en dörr eller ett fönster där din garageport stod tidigare kan den här videon vara till stor hjälp. Den har all information du behöver för att göra ombyggnadsprocessen snabb och enkel.

Hur man tar bort en garageport

Om du vill konvertera ditt garage till ett bostadsutrymme, kommer du troligen behöva ta bort din garageport. Att ta bort garageporten kan vara knepigt, och du kommer förmodligen att behöva hjälp från en vän eller två. Det är viktigt att närma dig borttagningen av garageporten försiktigt och till använda rätt verktyg. Annars kan du skada dig själv eller andra.

Se även  3 anledningar till att din toalettsits inte stannar upp och 3 enkla korrigeringar

En vanlig garageport har cirka fyra till fem sektioner. Varje sektion ansluts till nästa med gångjärn. Dessutom har den rullar som gör att dörren kan röra sig upp och ner. Dessa rullar är vanligtvis placerade på sidorna av garageporten och overhead. Här är en steg-för-steg-guide som kan hjälpa dig att ta bort din garageport på ett säkert sätt.

1. Koppla bort den automatiska garageportöppnaren

Innan du påbörjar borttagningsprocessen måste du koppla bort din garageportöppnare. På så sätt säkerställer du din egen och dina medhjälpares säkerhet under borttagningsprocessen. Stäng först din garageport hela vägen och lås den om möjligt. När du har gjort det, koppla bort motorenheten från ett eluttag.

Eftersom automatiska garageportöppnare använder elektricitet för att fungera, är det viktigt att dra ur kontakten för säkerhets skull. Alternativt är vissa garageportar kopplade direkt till en elbox. Om så är fallet måste du stänga av brytaren innan du går vidare till nästa steg.

2. Koppla loss vagnens stödarm från din garageport

Vagnarmen är en mekanism som öppnar och stänger din garageport. Om din garageport inte öppnas och stängs automatiskt har den troligen ett vagnsystem. För att kunna koppla ur öppnarens vagn måste du koppla loss vagnarmen från din garageport.

Du kan göra det genom att ta bort saxsprinten och anslutningsbulten som finns på änden av vagnarmen. När du gör det kommer vagnmekanismen att separeras från dörren. Därför kommer du att kunna ta bort mekanismen ganska enkelt.

Se dock till att din garageport är helt stängd innan du tar bort vagnarmen. När du har tagit bort den kommer du inte att kunna göra det tätningen stängde dörren längre, vilket kan orsaka problem under borttagningsprocessen.

3. Ta bort fjädrarna på din garageport

Garageportens fjädrar bär mycket av portens vikt under lyft- och sänkningsprocessen. De flesta garageportar använder två typer av fjädrar. För det första har de förlängningsfjädrar. Dessa fjädrar är vanligtvis placerade på sidorna av dörren. För det andra, inte alla, men många garageportar har torsionsfjädrar som vanligtvis ligger ovanpå dörren.

Torsionsfjädrar är ganska svåra att ta bort. Om du inte har kompetensen eller verktygen för att göra det på ett säkert sätt, är det bäst att ringa en professionell garageport för hjälp. Däremot kan du ta bort förlängningsfjädrarna ganska enkelt med verktyg du förmodligen redan har i ditt hem.

För att göra det behöver du antingen låstång eller C-klämmor. Fäst verktyget på spåren på varje sida. Dessa verktyg förhindrar dörren från att rulla ner när du tar bort fjädrarna. Garageportar är ganska tunga, och de kan falla ner och skada dig om du inte använder C-klämmor eller tång för att säkra dem på plats.

Se även  Kan trådbundna säkerhetskameror hackas?

Innan du fortsätter att ta bort fjädrarna, bind eller tejpa dem tillfälligt på dörrskenan. Ta bort lyftkabeln från bottenfästet med en tång. Gör samma sak på andra sidan dörren också. När du har gjort det, lossa fjädrarna och demontera dem.

4. Ta bort luckan

För det här steget behöver du hjälp av minst två personer till. Även om metallgarageportar inte verkar så tunga, kan deras utseende definitivt lura. Vissa garageportar kan väger upp till flera hundra kilo. Därför, om du börjar sänka dem själv, kan du hamna allvarligt skadad.

Innan du börjar sänka dörren måste du lyfta upp den något. Se till att du och dina medhjälpare är starka nog att göra det. Se dessutom till att de kan hålla dörren i några minuter i den positionen.

Medan de håller dörren i öppet läge, lägg träblock under, där dörren möter marken. Träblocken kommer att hindra dig och dina medhjälpare från att klämma fingrarna under dörren när du sänker dörren.

När du har gjort det, ta bort klämmorna som håller dörren. Dina medhjälpare borde fortfarande hålla i dörren vid det här laget. När du tar bort klämmorna kommer dörren att falla ner. Kliv in och hjälp dina vänner att hålla vikten av dörren och sakta sänka den till träblocken du sätter upp.

5. Ta bort garagedörrpanelerna

Du bör ta bort garageportens paneler uppifrån och ned. Ta först bort bultarna som fäster gångjärnen på de övre dörrpanelerna med en hylsnyckel. Garageportar har vanligtvis två rullgångjärn placerad på varje sida av panelen och tre vanliga gångjärn placerad mellan rullgångjärnen.

Se till att endast ta bort bultarna på den övre halvan av gångjärnen. De nedre bultarna håller den nedre dörrpanelen, så det skulle vara osäkert att ta bort dem innan du tar ner de övre panelerna. När du kopplar bort alla gångjärn från topppanelen, luta panelen bakåt, lyft upp den och ta bort den från resten av dörren. Lägg den åt sidan och upprepa denna process tills du tar bort alla återstående paneler.

Sammanfattningsvis

Om du har ett stort garage behöver du kanske inte ta bort din garageport alls. Bygg helt enkelt en vägg på insidan av ditt garage och använd området som ett extra rum. Men om ditt garage är litet, kommer du sannolikt att behöva ta bort din garageport för att förvandla den till ett riktigt vardagsrum. Alternativt, om du vill att mer ljus ska komma in i ditt garage, placera fönster där din garageport brukade vara.

Lämna en kommentar