3 enkla sätt att duscha när du campar

När jag åker på en lång campingresa finns det flera saker som hjälper mig att hålla mig pigg och må bra. En är att ha ett sätt att hålla sig fräsch och ren. För vissa av oss är detta en viktig del av att må bra, och det finns ingen anledning till varför du inte kan uppleva det när du campar. Det enklaste sättet att uppnå denna rena känsla är att duscha medan du campar. Vi är här för att hjälpa till.

Så hur duschar du när du campar?

Här är 3 enkla sätt att duscha medan du campar.

 1. Den första är om din camping har en komfortstation med duschar.

 2. Det andra är att ta med eller göra en soldusch. Solduschar värms upp av solen och kan användas på vilken camping som helst.

 3. En annan metod är att ta med en propanuppvärmd dusch. Detta system värmer vattnet vid behov, så att du kan ta en varm dusch när som helst.

Om du vill veta mer om solduschar, se till att läsa vår artikel – Portable Solar Camping Shower (hur det fungerar, kostnad, temp och tips)

Om du vill veta mer om komfortstationer, kolla in vår artikel: Vad är en komfortstation på en camping? (video och bilder)

Få lite avskildhet – Ett privatlivstält alltså.

När jag gillar att campa; Jag gillar mitt i ingenstans platser. Platser där du knappt är inom visslande avstånd från en annan person. Detta säkerställer fred och framför allt integritet. Det finns så många produkter på marknaden som du kan använda, men de gör alla samma sak: täcker dig.

Oavsett om du gillar att vara i buff när du är ute i naturen eller fortfarande gillar den ödmjuka inställningen. Detta är helt upp till dig. Jag föredrar att gå billigt med den här typen av föremål, men om jag känner mig lite blyg skulle det här vara ett bra köp.

Wolfwise Popup Privacy Portable. OM du känner dig lite listig kan du alltid göra en av PVC-rör och ett duschdraperi eller två för en bråkdel av kostnaden och det går fortfarande sönder för enkel förvaring och resa.

Det finns många typer av enkla pop-up duschtält på marknaden, och de är vackra överkomligt.

 • WolfWise Pop-up Privacy Portable Camping – $38,88
 • Sportneer Portable Dressing Locker Room Privacy Shelter – $33,99
 • Leader Tillbehör Pop-up duschtält– 42,99 USD

Du kan hitta fler pop up duschtält här.

Hur du väljer rätt plats för din campingdusch.

Att välja din plats är förmodligen den enklaste delen. Detta är mer av en personlig preferens, men tänk på en faktor: solljus! Om du väljer att gå den ouppvärmda vägen är solen alltid en bra källa till naturlig värme för att värma dig när du torkar av med en handduk, sluta försöka vara hård och bara ta med en handduk, lita på mig.

  Är fleece ett tyg som andas? Eller är det en myt?

I det vilda finns det osynliga faror som kan dyka upp som du aldrig kommer att se komma. Huvudsaken är hypotermi. Kroppstemperaturen är en av de viktigaste sakerna att hålla under kontroll när du är utanför din komfortzon i förorten.

Propan uppvärmda duschar

Om du nu vill duscha som du aldrig har lämnat hemmet, är det bäst att köpa en campingdusch som kan värma vattnet i behållaren med propan och sedan duscha åtminstone tills laddningen är slut. Du kan hitta dessa i olika prisklasser. Jag använder personligen CAMPLUX ENJOY OUTDOOR LIFE Pro och även om det inte är den dyraste propanvärmaren fungerar den perfekt. Du bör definitivt kolla in det senaste priset på Amazon här.

En annan bra sak med propanduschar är att de vanligtvis har temperaturkontroller och du kan duscha så länge din propantank räcker.

Det finns mindre alternativ som använder propantankar i resestorlek. Dessa är mycket mer bärbara för att gå eller flytta runt. Ett bra exempel är Zodi zip-dusch. Perfekt för en snabb dusch, men en mindre tank betyder mindre tid att diska.

Soldrivna duschar

En mer budgetvänlig men ändå bekväm och miljövänlig skapelse är den jag nämnde ovan som också kan hittas på Amazon. Advanced Elements Summer Shower är faktiskt soluppvärmd och kompakt, vilket betyder att den fungerar nästan var som helst.

Det finns flera versioner av solduschen och det enda bränslet du behöver är solen. Nackdelen är att vattnet oftast bara är varmt och inte varmt. Dessutom är vattenkapaciteten begränsad till cirka 5 liter, så duschen måste gå ganska snabbt

Om du gillar idén med en soldusch, läs den här artikeln vi skrev för mer detaljerad information. Bärbar solar campingdusch, hur det fungerar, kostnad, temperatur och tips.

Foto med tillstånd av fivegallonideas.com

Hur man bygger en DIY-solcampingdusch

Om du är DIY-typen, gör din egen. Nu finns det många olika sätt att göra detta på, och det enklaste jag har hittat (men inte testat än) är att ta en hink på fem gallon och borra ett hål cirka ¾ tum cirka ¼ tum från botten.

  Allt om den kvadratiska knuten: handledning, syfte, varningar

Därifrån tar du i princip en kort längd slang, några munstycken, brickor eller o-ringar, vattentätningstejp, en kranventil och ett av de där runda sprinklerhuvudena som du fäster på en trädgårdsslang och lämnar på gräsmattan. Alla dessa delar och delar kan hittas i din lokala järnaffär och är ganska billiga att starta upp. Du kommer att känna dig ren och duktig på samma gång. Det finns verkligen så många olika sätt att skrubba i vildmarken att man så småningom bara kan nöja sig med en hink och lite tvål och till och med bada svamp.

För mer information om hur man gör skopduschen på bilden, besök fivegallonideas.com

Hur får man rätt tvål för camping?

Låt oss prata lite om rengöringsmetoderna. Det är en sak att hitta den perfekta platsen och den enkla och mest effektiva metoden för att få jobbet gjort, men vilken produkt använder vi för att verkligen skära igenom smuts och smuts och komma tillbaka till någon som i det moderna samhället skulle bli accepterad?

Det bästa jag har stött på är Dr. Bronners tvål. Det fantastiska med detta märke är att de är helt ekovänner, och det finns i olika dofter som pepparmynta, mandel, citrus och till och med oparfymerad.

Ett av de misstag jag ser oftast är att använda parfymerade produkter som tvål. Jag rekommenderar starkt att använda oparfymerad. Anledningen till detta är att vissa doftprodukter drar till sig fler insekter. Även om du använder insektsmedel, försök att undvika parfymerade produkter som bara kommer att tillföra extra attraktion till insekter.

Eftersom du är i naturen rekommenderar jag alltid att använda naturlig tvål. Dessa lämnar mindre fotavtryck på miljön.

Den vanliga tvättlappen kan vara ett bra val, men se till att du kan hålla den ren på något sätt för att förhindra att bakterier byggs upp och blir det du tvättar med. Jag föredrar kombinationen av Axe brand loofa och skrubber. Slitstark och robust, allt du behöver i ett vapen mot mäns lukt.

Snågra bra alternativ till att duscha på campingen

När du är hos US Forest Service brukar du lära dig en hel del om lägerlivet. Vissa inte så glamorösa, andra är rent geni genom att arbeta med det du fick mitt i ingenstans. En av de första sakerna de predikar om annan hygien än tofflor i duschen är babyservetter.

De saker som män och kvinnor i tjänst kommer att byta en arm och ett ben när de tar slut. De är gränsvaluta när de är på uppdrag. Även om du inte bekämpar skogsbränder, är det fortfarande ett måste för snabba rensningar. Om det fungerar för bebisar, har du arbete för oss vuxna, eller hur?

  Hur mycket dragkapacitet behöver jag för en resesläp?

En annan genialisk metod, om du kan få tag på den, är en vattenfri tvätt. Ett märke som heter No Rinse som vanligtvis finns på Walgreens är utmärkt. Så utmärkt, faktiskt, att den används av NASA-astronauter på deras uppdrag. Om du någonsin vill imponera på det motsatta könet, säg att du duschar som en astronaut. Du behöver inte skölja eller torka denna produkt och den innehåller inte alkohol så att din hud inte torkar ut.

Använder jag skor i en campingdusch?

En sak som många inte tänker på är skor. Du vill definitivt inte ha dina skor eller stövlar i duschen. Du kan gå barfota, men med potential för buggar och saker som klistermärken, skulle det vara klokt att duscha med något för att skydda dina fötter.

Det finns två bra alternativ för detta. De första är flip flops och de andra är vattenskor. Båda fungerar utmärkt för att skydda undersidan av dina fötter och kan bäras utanför duschen.

Några snabba göra och inte göra

Göra

 1. Ta med en handduk
 2. Använd en tvättlapp eller luffa
 3. Använd miljövänlig tvål
 4. Ha babyservetter till hands
 5. Ta med tofflor

Låt bli

 1. Håll dig inte blöt
 2. Duscha aldrig barfota
 3. Drick aldrig från en offentlig duschkälla
 4. Ingen deodorant (attraherar djur)
 5. Produkter som inte är biologiskt nedbrytbara

Det är de bästa valen av vad du bör packa utanför duschen. Nu är du redo! Ha kul, njut av naturen, var säker och håll dig ren. Kom tillbaka i ett stycke, och när du hör banjos bör du springa så fort du kan och se dig inte tillbaka. Var goda vänner.

Några relaterade frågor.

Hur känner jag mig ren utan dusch?

Vi har faktiskt täckt några sätt att göra detta i avsnittet alternativ. Använd babyservetter eller skölj inte. Båda fungerar bra om du inte kan duscha.

Är det okej att inte duscha på en dag?

Svaret är ja. Faktum är att enligt Verywellhealth.comde flesta hudläkare säger att vi duschar för mycket och att vi bör duscha varannan till var tredje dag.

Relaterade artiklar

Bärbar soldusch för camping (allt du behöver veta)

Campingsäkerhetsguide (camping, vandring, barn, djur, kyla)

Första hjälpen-kit för camping (packlista, förnödenheter, säkerhet)

Vad man ska ha på sig på campingen (vår, sommar, höst och vinter)