3 anledningar till att din toalettsits inte stannar upp och 3 enkla korrigeringar

Om du någonsin har varit i ett badrum där toalettsitsen inte stannar uppe, då vet du hur irriterande det kan vara. Om detta är ett problem i ditt eget badrum undrar du förmodligen: hur får jag min toalettstol att stanna uppe?

Den vanligaste anledningen till att toalettsitsen inte stannar upp är att sätet har installerats för långt bak mot tanken. Skruva loss sätet, dra det så långt framåt du kan och dra åt det igen. Detta bör ge din stol den extra vinkel den behöver för att hålla sig upprätt.

Nu, även om detta problem är det vanligaste, är det inte den enda anledningen till att din toalettsits kan falla. Fortsätt läsa för att ta reda på vilket problem du har och hur du åtgärdar det.

3 anledningar till att din toalettsits inte stannar upp

1. Sittplats för långt bak

Som jag nämnde ovan är detta förmodligen den vanligaste anledningen till att toalettstolar inte stannar uppe.

När en ny toalettstol installeras, vinkeln mellan toalettsitsen och skålen måste vara bortom 90 grader, så att sitsen kan vila mot toaletttanken. Om vinkeln mellan den upprättstående toalettsitsen och toalettskålen är 90 grader eller mindre, kommer sitsen ständigt att falla tillbaka.

Lyckligtvis, detta problem är ganska lätt att fixa.

Lossa locket

Två skruvar fäster locket och sätet på din toalett. Lossa dessa skruvar så mycket att du kan flytta sätet. Du kan behöva använda en skiftnyckel för att komma igång.

Om du har problem med att lossa skruvarna kan du behöva använda en skruvmejsel på toppen av bulten för att förhindra att den snurrar.

Vissa toaletter döljer toppen av skruvarna under ett litet plastlock så kolla din toalett för att se om du har detta. Om du gör det, skjut bara försiktigt upp locket för att komma åt skruven. Sedan snäpper den bara igen när du är klar.

Dra sätet framåt

När skruvarna har lossats drar du sätet så långt till framsidan av toaletten som du kan. Detta bör ge dig den extra vinkeln du behöver för att hålla sätet från att falla.

Se även  Huskurer för att ta bort färg från trä

Säkra locket igen

Sedan, bara dra åt de två skruvarna igen och se om din toalettstol sitter kvar.

Om din toalettsits stannar uppe efter den snabba fixen, då woohoo! Bra jobbat! Om inte, oroa dig inte, du kan ha ett annat problem. Tur för dig, vi har fler lösningar!

2. Toalett inte i nivå

En annan anledning till att din sits inte stannar upp är att din toalett i sig inte är plant.

Det här är ganska lätt för att kontrollera, ta en nivå, lägg den på locket när den är stängd, och se vad det står. Om du inte har en nivå, kolla din smartphone, vissa telefoner kommer med en nivå/mätapp.

Om din toalett lutar framåt behöver du några toalettkilar eller toalettshims. Dessa små plastgubbar ser ut som dörrstoppar i miniatyr. De är vana att glida under basen på din toalett för att göra den jämn.

De är ganska billiga och lätta att installera. Placera dem bara runt basen på din toalett och tryck in dem så långt du kan med fingrarna.

Eftersom du har problem med din toalettstol, bör du placera dina shims runt framsidan av din toalett. Detta kommer förhoppningsvis att ge dig den extra vinkeln du behöver för att hålla toalettsitsen uppe.

Varning, tryck inte in shimsna för hårt för snabbt. Det finns en vaxring under din toalett som hindrar det otäcka vattnet från att läcka ut. Om du trycker för hårt eller lyfter för långt kan du flytta eller skada den här ringen och då skulle du få ett större problem med händerna.

När du har fått dina shims installerade, kontrollera din toalett med nivån igen. Förhoppningsvis är det på plats.

Om ditt toalettlock fortfarande inte sitter kvar efter detta kan du behöva kombinera ett par av dessa lösningar för att få det rätt.

3. Toalettlock för tjockt

Den sista anledningen till att ditt toalettlock kan falla är det din kombination av lock och sits är för tjock, toalettsitsar i trä tenderar att vara tjockare än plast. Detta gör att sätet sitter strax under 90 grader, vilket gör att det faller.

Se även  Är hyresvärdarna ansvariga för glödlampor? (Guide för hyresgäster)

Något annat som kan få detta att hända är om du har en toalettstol eller lock. Du vet, de som ser ut som shag mattor.

Om du tar bort locket och det inte längre faller, då har du din lösning.

Om du inte har ett överdrag kan du behöva skaffa en ny toalettstol eller kanske bara ett nytt lock som är tunnare.

Men innan du bestämmer dig för att skaffa ett helt nytt säte eller lock, prova en av våra andra lösningar först.

Hur fixar jag en vinglig toalettsits

Nu, medan en toalettsits som står uppe kan vara irriterande för killarna, för damerna, är inget mer irriterande än att sitta på en vinglig toalettsits.

Det finns två huvudorsaker till varför en toalettsits kan vicka.

1. Lösa skruvar

Lösa skruvar för toalettstolen kan orsakas av många saker, inklusive dagligt slitage, rester som ansamlas under skruvarna, etc.

För att fixa lösa skruvar är det första du vill göra att ta bort skruvarna. Du kan behöva fälla upp ett litet plastskydd på ovansidan av din toalettstol för att komma åt skruvarna.

Använd en skruvmejsel på toppen av skruven för att lossa den. Om den snurrar utan att lossna behöver du en skiftnyckel eller en tång. Använd dessa för att hålla fast muttern på undersidan av din toalett så att du kan lossa skruvarna.

När din toalettsits har tagits bort, rengör området där skruvarna skulle ta bort alla rester som kan ha byggts upp där. Se till att du kollar undersidan också.

Att göra denna rengöring kan vara tillräckligt för att lösa problemet. Vid det här laget behöver du bara installera om din toalettsits och kontrollera om du åtgärdat problemet.

Efter denna snabbfix, om din toalettsits lossnar igen, se över att skaffa några gummitoalettsitsbrickor. Dessa små killar kommer att hjälpa till att ge din sits den extra stickan den behöver för att stanna på plats.

Se även  7 duschdraperialternativ som slår billig vinyl

För att installera dem, ta bort toalettsitsen på samma sätt som du gjorde tidigare. Placera sedan helt enkelt brickorna mellan toppen av skruven och din toalett. Säkra din plats och du borde vara bra att gå.

2. Fel sitsstorlek

En annan anledning till att du kanske vinglar på din porslinstron är det du har fel storlek på toalettsitsen.

Varje toalettsits har distanser på undersidan för att hålla din toalettsits från att vila direkt mot toaletten.

Om ditt säte inte är av rätt storlek kan dessa distanser glida in i eller utanför kanten på din toalett vilket ger dig en vild åktur.

Den främsta anledningen till att detta händer är att någon köpte fel typ av toalettsits med tanke på att toalettsitsar är universella. Toaletter har två former, runda och långsträckta.

Precis som du inte får plats med en fyrkantig pinne i ett runt hål, en rund toalettsits fungerar inte på en långsträckt toalett.

Detta problem har egentligen bara en lösning, du måste skaffa en toalettsits i rätt storlek. Ta en bild på din toalett och/eller ta med dig din toalettstol när du går till järnaffären.

När du har fått ett nytt säte, sätt bara fast det på din toalett igen och njut av en vingfri upplevelse.

Kan jag göra min toalettstol mjukstängd?

Du kan få en toalettsits att stänga mjukt genom att installera en mjukstängd toalettsits. Soft close toalettsitsar är designade för att förhindra smällar, genom att sakta sänka sitsen ner till skålen. Alternativt kan du använda gummistötfångare eller locköverdrag för att mildra effekten av att en toalett stängs.

Hur justerar man en toalettstol?

Du kan justera en toalettstol genom att lossa de två skruvarna som håller den på toalettskålen. När skruvarna är lösa, flytta din toalettsits till rätt plats. Skruva sedan fast skruvarna igen samtidigt som du håller sätet stadigt på plats.

Lämna en kommentar