21 tips för att få ut det mesta av din husbilsresa

Van camping är ett av de mest spännande sätten att ge sig ut på äventyr. Regn, snö eller solsken, du kommer att ha kul när du utforskar landsbygden och besöker olika sevärdheter. Det är viktigt att ha den bästa möjliga campingupplevelsen, det är därför du bör prova förslagen i det här inlägget.Så, vilka är de 21 tipsen för att få ut det mesta av din husbilsresa? Börja med att följa dessa tips:

 1. Ta bara det du behöver
 2. Vet vart du är på väg
 3. Hantera dina rese- och stopptider
 4. Packa lätt och håll det rent
 5. Glöm inte att packa till din hund
 6. Ta vilopauser
 7. Använd appar och kartor
 8. Gör en lista över intressanta platser
 9. Hitta souvenirer
 10. Gå ut ur din komfortzon
 11. Camping nära djur: Följ dessa förslag
 12. Få ut det mesta av varje plats
 13. Gör en budget innan du går
 14. Hur man hittar de bästa campingplatserna
 15. Lär känna landets lagar
 16. Ta det lugnt och var beredd på misstag
 17. Glöm inte roadtrip-snacks
 18. Var du ska sova när dina planer faller isär
 19. Hur du rengör dina kläder när du är på språng
 20. Träffa vänner på vägen
 21. Dra nytta av parkpass och campingerbjudanden

I det här inlägget kommer du att lära dig detaljerna om varje tips och hur du kan ha kul och få ut det mesta av varje minut av din husbilsresa.

Hur du får ut det mesta av ditt Van Camping-äventyr

1. Ta bara det du behöver

Det är ingen hemlighet att camping med en skåpbil erbjuder mycket mindre utrymme än att bo i ett hus. Medan de flesta hem är över 1 000 kvadratmeter, är den genomsnittliga skåpbilen mellan 100 och 150 kvadratmeter. Mindre utrymme betyder att du måste lämna det mesta av dina saker hemma. Om du inte är van vid minimalism är det dags att prova det nu.

Till exempel, istället för sju par kläder (ett per dag i veckan), ta med tre par och en extra kappa. Du kan tvätta kläder vart du än går genom att följa med tips #19, för att inte tala om att du har mer utrymme att köpa skjortor och andra souvenirer.

2. Vet vart du är på väg

Det är alltid kul att flyga det (och i viss mån borde du det), men att planera en rutt i förväg är nyckeln till att inte gå vilse. Trots de otaliga bilderna och inläggen som säger att gå vilse är den bästa delen av äventyret, så är det inte det. Du kommer att spendera mer pengar på bränsle samtidigt som du är mer stressad än du behöver vara.

Det är allt du behöver för att skapa en grov rutt som tar dig från början till slut. Om du är orolig för att inte se tillräckligt kan du ta en karta över områdets motorvägar och större vägar. Du kan gå av spåret lite om du ser något som ser intressant ut.

3. Hantera dina rese- och stopptider

Vi har alla tillbringat mer tid på vägen än vi borde. Oavsett om det är en oväntad butik längs vägen eller ett museum utanför kartan, gör dessa dolda pärlor en roadtrip mer spännande. Glöm inte behovet av att gå på toaletten, få snacks och drycker och sträcka på dig om vägen stör dig.

Försök att hantera din tid på vägen genom att lägga till ytterligare 10 minuter per timme. Till exempel, om du planerar att köra i fem timmar, gör körningen 5 timmar och 50 minuter i ditt sinne. Du kommer i tid eller kommer lite tidigare än du förutspått istället för att bli sen.

Denna extra tidkudde kan också få dig att känna dig mer organiserad, vilket alltid är ett problem när du är på språng.

Andra intressanta inlägg

 • Hur man packar en 4×4 för camping: en omfattande guide
 • Hur man väljer den PERFEKTA madrassen för van camping
 • Finns det fyrhjulsdrivna skåpbilar?
  Är pop up-tält bra för camping

4. Packa lätt och håll det rent

Nästa Nummer 1 på listan, det är viktigt att packa lätt. Inte bara slösar du tid på att sortera igenom för många kläder, skor och andra föremål, utan alla skåpbilar har en totalvikt. Att överskrida kapaciteten kan sänka din bensinkörning och orsaka oönskat slitage på delar och däck.


Dessutom, du måste göra ditt bästa för att hålla skåpbilen ren. Ta med en liten handkvast och sopskåpa för att ta bort all smuts och skräp som samlats. Du kommer förmodligen att gå överallt, så lite damm är oundvikligt.

5. Glöm inte att packa till din hund

Om du tar med en hund på resan, se till att ta med extra förnödenheter till dem. Mat, vatten, godsaker, potta och koppel är bara en handfull saker att nämna. Precis som med dina egna förnödenheter kan du begränsa antalet förnödenheter du tar med till din hund, så länge du inte glömmer bort deras näring och välbefinnande.

Från Camping Life tips: Inte alla campingplatser och attraktioner tillåter hundar och andra husdjur. Var noga med att ringa i förväg och kontrollera att de platser du kommer att tillåta dig att ta dem.

6. Ta vilopauser

Vilopauser är lika viktiga som åkturen. Det är ingen idé att pressa sig själv för länge utan att vila bara för att hinna i förväg. Du kommer så småningom att känna dig utmattad, så vila längs vägen för att hålla dig pigg och redo att gå.

Många stater och länder har rastplatser som är gjorda speciellt för road trippers, långväga pendlare och lastbilschaufförer. Dessa hållplatser har badrum, bänkar, områden att gå runt och sträcka på benen, och ibland även små butiker för sista minuten-förnödenheter. Se den här kartan av Interstate Rest Areas.

7. Använd appar och kartor

Appar och fysiska papperskartor är båda lika användbara. Lita aldrig enbart på det ena eller det andra. Om du är utan en papperskarta och internet går ner, har du ingen som helst känsla för riktning. Å andra sidan är appar perfekta om du vill ha en karta som alltid är uppdaterad oavsett var du är.

Några populära appar för att dirigera dina vägresor är Road Trippers, Google Trips och Google Maps. Oavsett vilken app du väljer, ring alltid för bokningar och håll din plats aktiverad så att de kan uppdatera dig om information om avstängda vägar, olyckor, trafikförseningar och mer.

8. Gör en lista över intressanta platser

När du bläddrar igenom olika appar och kartor och planerar en rutt markerar du alla intressanta platser längs vägen. Du vet aldrig när du kan hitta en plats du inte visste fanns i närheten, eller så kommer du att kunna ta bilder med ett perfekt landskap i bakgrunden.

Anmärkningsvärda sevärdheter inkluderar nationalparker, monument, museer, floder, hav och mer. Även om de inte är huvuddestinationen, är det alltid en trevlig idé att göra ett snabbt stopp på 15 minuter för att besöka en plats du kanske aldrig kommer att se igen.

9. Hitta souvenirer

Minnessaker, souvenirer och andra minnesvärda föremål är några av de bästa delarna av RV camping. Foton och minnen är fantastiska att vårda, men varför inte ha en T-shirt eller halsband från ditt favoritställe? Köp bildekaler för din skåpbil, bobbleheads eller till och med böcker som hänvisar till lokala landmärken.

Glöm inte att köpa presenter till folk där hemma. Van camping är en otrolig upplevelse som många aldrig kommer att prova. Genom att ge dem något på vägen visar du att du har tänkt på dem under äventyret.

10. Gå ut ur din komfortzon

Om du är på en asfalterad stig och du ser en annan led gå in på en omarkerad led, prova det. Ta den natursköna vägen, prova ny mat och utforska landskap du aldrig visste fanns. Att kliva ut ur din komfortzon ens en liten bit är en av de viktigaste och roligaste delarna av camping från en skåpbil.

  Är dubbelväggstält verkligen varmare?

Ingen minns enskilda nätters sömn på hotell, men vem skulle kunna glömma att parkera en skåpbil på en strand och somna till vågornas brus? Även om du inte hade för avsikt att göra det, gå ur din vanliga rutin och prova något nytt. Det här tipset är kanske det bästa sättet att njuta av camping i husbil till fullo.

11. Camping nära djur: Följ dessa förslag

Om du campar nära björnar, ormar, tvättbjörnar och andra vilda djur, se till att packa därefter. Du kan behöva björnboxar och lufthorn för att hålla dem borta. Du bör göra ditt bästa för att undersöka alla campingplatser du planerar att besöka innan du dyker upp så att du vet vad du ska göra.

Ett annat förslag skulle vara att slå läger närmare civilisationen om du är orolig för djur. De är mycket mindre benägna att närma sig ditt fordon om det finns andra människor och höga ljud i närheten. Vetenskap dagligen anger att de flesta vilda djur gör sitt bästa för att hålla sig borta från människor om möjligt.

12. Få ut det mesta av varje plats

Istället för att besöka en plats i några minuter och blint gå till den, ta reda på vad de mest spännande delarna av den kommer att vara innan du går. Big Sur i Kalifornien, till exempel, är en av de mest kända stränderna i USA, men det finns flera campingplatser inom några mil för att parkera din skåpbil.

Ett annat bra exempel är Yosemite National Park. Alla tänker på Half Dome, men det finns också många vattenfall, Mirror Lake och dussintals små presentbutiker där du kan köpa souvenirer. Att lära känna varje destination innan du ger dig ut kan göra varje utflykt mycket rolig.

13. Gör en budget innan du åker

Att göra en budget innan du åker på campingsemester kan spara mycket pengar. Du måste räkna ut din skåpbils bränsleekonomi, hur mycket mat du behöver köpa, avsätta pengar för ”extra utgifter” och glöm inte campingavgifter.

Efter att ha lagt ihop alla budgetposter, lägga till 15 % till totalen. Den här kudden fungerar som en extra utgiftsbuffert ifall saker kostar mer än du trodde, eller om du vill spendera lite mer. Man vet aldrig när man kanske vill stanna lite längre på en camping eller hyra en kajak för att åka nerför en flod!

14. Hur man hittar de bästa campingplatserna

Att hitta campingplatser är en av de mest utmanande delarna av en husbilsresa för de flesta nybörjare. Om du aldrig har tagit en resa i en skåpbil, lång eller kort, kan du vara orolig över vilka platser som tillåter skåpbilar och vilka som inte gör det. Lyckligtvis är internet fullt av kunskap om andra busscampare.

Om du vill göra en lista över möjliga campingplatser, prova det Campendium. Den har alla möjliga betyg och alternativ för att filtrera dina resultat. Vissa platser är gratis att bo på! Snacka om ”gratis”. Gratis campingplatser är en annan webbplats där du kan spara massor av pengar när du campar ur din skåpbil.

15. Lär dig landets lagar

Även om det inte är så kul att tänka på, du bör alltid komma ihåg lokala lagar. Vissa ställen har olika regler om var du kan parkera din skåpbil, hur länge du får stanna på samma plats och även när och var du kan laga mat.

Från Camping Life tips: Om du campar med en hund, kolla efter tecken om koppel, städa upp deras röra och om de är tillåtna i första hand.

  11 sätt att stoppa kondens när du sover i en skåpbil

16. Ta det lugnt och planera för misstag

Tack vare din planering, kartläggning och budgetering du har tilldelas tillräckligt med tid för att ta det lugnt och planera för misstag. Platta däck kan förekomma, vissa campingplatser kan stänga eller ha överkapacitet, och enskilda butiker kan ha andra öppettider än du förväntade dig. Dessa är alla en del av processen.

Om du går in i detta äventyr med en förhastad mentalitet kommer du att bli besviken. Du måste lära dig att slappna av och gå i en jämn takt för att njuta av varenda stund du har. Även om något inte går som planerat, kommer du att vara redo att hantera det utan problem.

17. Glöm inte Road Trip Snacks

Att prova olika livsmedel när man campar är en stor del av reseupplevelsen, ska du på en lång roadtrip kan du prova olika maträtter från olika kulturer och smakpaletter. En kort busscamping bara en timmes bilresa hemifrån har också mycket att erbjuda.

Laga mat över en eldstad istället för en spis eller köp mat längs vägen. Att prova ny mat är något du inte kommer att ångra!

18. Var du ska sova när dina planer misslyckas

Om du planerar att bo på en camping, men det är fullt när du kommer dit, vad kan du göra? Nåväl, ett alternativ är att prova att använda Campendium eller Gratis campingplatser tips #14. Du kan också ringa lokala Wal-Mart-butiker för att se om de tillåter övernattning på parkeringsplatser.

I värsta fall kan du bo på hotell medan du väntar. Kommer du ihåg att 15 % buffert från tips #13? Oplanerade övernattningar på hotell är där det tipset kommer väl till pass!

19. Hur du rengör dina kläder när du är på språng

Om du campar i mer än några dagar måste du oundvikligen tvätta dina kläder. Du har tre alternativ att prova:

 1. Hitta lokala tvättomater.
 2. Handtvätt dina kläder och häng dem på tork när du slutar campa för dagen.
 3. Bo på hotell en gång i veckan och använd deras tvättservice.

Om du är välsignad med vänner och familj längs vägen kan du begära att få använda deras tvättmaskin och torktumlare. Det skulle vara ett utmärkt tillfälle att sova i din skåpbil på deras uppfart eller äta en hemlagad måltid om du ska ut på en lång resa.

20. Träffa vänner längs vägen

Att träffa nya människor kommer att förändra ditt liv. Försök att umgås med andra människor som också är på bilresor eller campar utanför sin skåpbil. Van Life-communityt växer ständigt, vilket innebär att du alltid kan träffa nya människor, dela måltider och ha nya äventyr du inte planerat på.

Du bör också försöka träffa vänner du redan känner när du går. Om du träffade en vän på college, men de har sedan dess gått vidare, kan du komma ikapp dem när du kryssar genom deras stat eller stad. Det är ett bra sätt att få ett lokalt perspektiv på området.

21. Dra nytta av Park Pass och Camping Deals

De USA:s parkpass ger dig tillgång till alla typer av nationalparker och skogar som du kan utforska. Du kan också dra nytta av lokala campingerbjudanden, KOA-rabatter och mer. Det här är bara några tips du kan prova för att spara mer pengar.

Slutsats

Att campa från en skåpbil är en oförglömlig upplevelse. Du behöver inte åka över landet för att njuta obegränsat. Oavsett om du reser 10 000 eller 10 mil ger en husbil på hjul dig insikt i ett sätt att leva som de allra flesta människor aldrig har provat. Njut av din resa!