21 sätt att hålla myggor borta medan du campar

Det är ingen hemlighet att myggor kan förstöra en campingresa, speciellt om du går oförberedd. Och även om det är praktiskt taget omöjligt att helt undvika dem, kan du begränsa din exponering för dem. Nu är insektsspray ett självklart sätt att hålla myggor på avstånd, men vi gick ett steg längre och listade 21 sätt att hålla myggor borta när vi campar.

Alla som varit ute vet hur irriterande myggor kan bli. Det finns ingen där ute som tycker om att bli biten av dem. Inte bara orsakar de klåda, de kan vara bärare av sjukdomar. Det är dags att äntligen hålla dessa skadedjur borta och njuta medan du campar! Testa dessa tips för att hitta det bästa sättet att hålla myggor borta när du campar, det finns säkert ett som fungerar bra för dig.

hur man håller myggor borta när man campar

Om du bara letar efter naturliga insektssprayer (inte DEET), se till och kolla in vårt inlägg om naturliga insektsprayer här.

1. Använd myggsprayer med Deet

Detta är ett av de enklaste sätten att bekämpa irriterande myggor! De vanligaste typerna av myggmedel använder DEET. Ett av de mest populära märkena är ”OFF”. Så länge du täcker dig från topp till tå med det, bör du eliminera de flesta insektsbett (inte bara myggor).

Jag personligen gillar OFF’s Deep Woods Sportsmen insektsmedel. Den innehåller över 90 % DEET och håller i upp till 10 timmar. Bara så att du vet, mängden DEET som en spray innehåller, återspeglar inte hur stark den är, utan snarare hur länge den håller.

2. Gör en DIY Myggspray

naturlig myggspray

Bild via Wellnessmama.com

För vissa människor är det inte ett alternativ att använda en kemikalie som DEET, särskilt när det är barn och spädbarn inblandade. För dessa campare kan en helt naturlig DIY-myggspray vara precis vad du behöver. De flesta hemmagjorda recept använder en blandning av eteriska oljor, medan andra går så långt som att använda vinäger. En sak är säker … antingen kommer du att lukta riktigt gott eller riktigt illa!

3. Använd myggmedelsarmband

Det coola med myggarmband är att du får ett effektivt myggmedel utan att behöva spraya kemikalier och oljor över dig själv. De är också vanligtvis DEET-fria! De flesta av dem använder en naturlig form av insektsmedel som citroneukalyptusolja, geraniololja och citronellaolja. Med det sagt, även om de är effektiva till en viss punkt, skulle jag inte rekommendera att de är din enda försvarslinje.

4. Bränn lite salvia i din lägereld

Även om det är välkänt att ett antal örter kan användas för insektsmedel, finns det särskilt en som fungerar utan att behöva applicera den på din hud. Salvia används genom att bränna den i din lägereld eller grill. Insekter, särskilt myggor, kommer vanligtvis att hålla sig undan när det kommer rök, men lägg till lite salvia på elden och du har själv ett effektivt insektsmedel.

  Behöver jag en sovsäck för sommarcamping?

5. Älska myntverket

Visste du att myggor attraheras av koldioxid och andra naturligt förekommande kemikalier som frigörs genom vår andning? Det är därför många som vistas utomhus rekommenderar att man använder mynta som insektsmedel. Du kan antingen tugga lite färskt myntablad eller köpa någon typ av pepparmyntsgodis eller tuggummi.

6. Bränn några ljus och rökelse

ljus för myggor

Ett av de mest populära sätten att försöka skydda sig mot myggor är att bränna några ljus eller rökelse. Du kan hitta ett antal olika märken som är gjorda speciellt för att motverka myggor. Ljus kommer att brinna längre men jag har hört bra saker om rökelsestavar. En, i synnerhet, är Murphy’s Mosquito Sticks. De finns i både DEET och DEET-fria varianter.

Om du bestämmer dig för att gå med ljus, se till att den är gjord med äkta citronellaolja. Om du undrar så fungerar Cutter Citro Guard Candle ganska bra! Jag har inte använt dem för camping, men jag använder dem när vi hänger på bakgården.

7. Vinäger fungerar för allt

Den här förvånade mig verkligen inte, eftersom vinäger används till i stort sett allt, så varför inte som myggmedel. Myggor hatar lukten och smaken av vinäger, vilket gör denna helt naturliga källa till en fantastisk ingrediens för ett naturligt myggmedel. Åh, och om du skulle bli biten (vilket är oundvikligt), kan det fungera som en behandling för myggbett.

8. Gnid lite frukt på dig

Innan du åker på din nästa campingtur, se till att packa några apelsiner! Du kommer inte bara att njuta av ett hälsosamt mellanmål, utan du kanske kan förhindra att myggorna gör dig till deras mellanmål. Myggor tål inte lukten av de organiska kemikalier som citrusskal innehåller. Det mest effektiva sättet att använda dem är att gnugga peelingarna på din hud.

9. Använd en bärbar myggavvisare

bärbar mygg repeller

Ett bärbart myggmedel kan ge dig skydd utan att behöva gnugga eller spraya något på dig själv. Du behöver inte heller känna lukten av några! Den som jag använder och rekommenderar är Thermacell MR-LJ. De använder alletrin, som är en syntetisk form av det naturliga repellent som finns i krysantemumblommor.

10. Eteriska oljor är eteriska

Eteriska oljor har använts i tusentals år för medicinska ändamål, inklusive mygg- och insektsmedel. De flesta gör antingen en hemgjord lotion eller spray för att skydda mot myggor. Några vanliga oljor inkluderar citronella, pepparmynta, citron, eukalyptus, basilika, kryddnejlika, timjan, citrongräs, geranium och lavendel. För fler idéer och recept, kolla in denna webbplats.

  Är en pop-topp värt det?

11. Kaffesump

Innan du slänger din använda kaffesump kanske du vill läsa detta. Myggor och andra insekter hatar lukten av brinnande kaffesump! Så genom att torka ut dina använda marker och sätta eld på dem kan du få ditt alldeles egna hemgjorda repellent.

12. Gör en hemgjord myggfälla

Den här metoden skiljer sig från alla andra på så sätt att den inte bara stöter bort myggorna, utan antas fånga och döda dem. Det bästa är att det är superlätt att göra. Allt du behöver är en tom 2-liters läskflaska, en kniv, lite farinsocker, tejp och vatten. För fullständiga instruktioner om hur man gör det, kolla in den här Youtube-videon.

13. Tillsätt massor av vitlök

Älskar vitlök? Bra, för myggor hatar det! Innan din nästa campingresa, ät mycket av det och du kanske håller myggorna borta, för att inte tala om alla andra som du åkte på camping med. Det betyder inte att du ska snacka hela vitlöksklyftor, men det kan vara en bra idé att packa lite vitlökssalt att krydda dina hamburgare med.

14. Eliminera lukter

Visste du att myggor attraheras av dofter, bra och dåliga? Innan du planerar din nästa campingresa kanske du vill tvätta alla dina kläder i ett icke-doftande tvättmedel. Jag skulle också hoppa över sköljmedel och torktumlare eller så kan du köpa oparfymerad deodorant, tvål och schampo. Undvik också att använda parfymer, kroppssprayer och cologne. Med det sagt, håll dig ren. Kroppslukt, inklusive svett, kommer att locka till sig myggor som ingen gör! Håll också din campingplats fri från sopor.

15. Investera i myggnät och skärmar

Detta kan tyckas vara en enkel sak, men du skulle bli förvånad över hur många människor som inte köper ett myggnät eller väljer ett tält utan nät. Medan ett myggnät inte kommer att ge någon lättnad om du inte är i det, kommer det att ge det bästa skyddet när du sover, vilket enligt min mening är när det är det viktigaste.

16. Läger när det är coolt

Medan myggor kommer att äta när som helst på året, föredrar de varmare förhållanden mycket mer än de gör under vintermånaderna. När jag bor i Florida är vintern den enda gången jag ens kommer att tänka på att campa.

17. Klipp ut ljusen

Det är allmänt känt att myggor attraheras av ljus, så om du inte vill hamna på middagsmenyn, släng ljusen så snart som möjligt. Du kan dock låta elden brinna! Medan lågan tekniskt sett är en ljuskälla, är det röken som faktiskt hjälper till att stöta bort myggor, speciellt om du brinner för salvia.

18. Bär myggavvisande kläder

Insektsavvisande kläder kan hjälpa till att minska myggbett, men för att det ska fungera måste det täcka din hud. De flesta kläder som är gjorda för att stöta bort myggor behandlas med en kemikalie som kallas permetrin. Permetrin är faktiskt en insekticid som används i lusschampon. Det är så effektivt att det faktiskt kan döda myggor vid kontakt. Den enda nackdelen är att om du campar i varma förhållanden, kan det bli riktigt varmt att täcka upp från topp till tå med kläder.

  Är det dåligt att pausa under en löprunda?

19. Undvik stående vatten

Oavsett om du boondock campar i en husbil eller tältcampar med familjen, är det oerhört viktigt att veta när och var du ska slå läger. Även om tanken på att campa bredvid en sjö eller bäck lockar, kan det vara en middagsklocka för myggor. Mitt råd är att slå läger i ett område som är borta från vattnet och i ett område som har bra vindflöde. Myggor och andra bitande insekter verkar bita mindre när det blåser bra.

20. Vanilla är din vän

vaniljextrakt-myggmedel

Bild via
Pesthacks.com

Enligt Joey Green, författaren till Magic Health Remedies: 1,363 Quick-and-Easy Cures, kan lite vaniljextrakt räcka långt när det kommer till att repellera myggor. Vaniljextraktet maskerar din doft och gör dig i princip osynlig för myggor. Kolla in hans hack samt några fler på pesthacks.com.

För att komma igång, tillsätt två teskedar rent vaniljextrakt i en kopp vatten och spritsa dig själv med det smaskiga hopkoket. För att göra den här lösningen ännu mer myggsäker, tillsätt några av de bästa myggavvisande oljorna till mixen – vi föreslår citroneukalyptus och lavendelolja.

21. Bränn lite kobajs

Sist men inte minst, kasta lite bajs i lägerelden. I säsong 3, av Survivorman, nämner Les Stroud att kasta kobajs på en eld kan driva bort insekter, inklusive myggor. Varför fungerar detta? Jag är verkligen inte säker, och det var han tydligen inte heller. På frågan var hans svar ”Jag har ingen aning om varför.” Så om du bara råkar campa bredvid en hage, se till att ta tag i lite torkad kogödsel och sätta eld på det!

Slutsats

Jag måste erkänna att några av dessa tips är lite där ute. För de flesta campare är några ljus, ett bra myggmedel och en del eftertanke och planering när du bestämmer vilken tid på året och var du ska slå läger allt du behöver. Men om du inte gillar att spraya kemikalier över dig och din familj, kanske du vill prova något av dessa helt naturliga alternativ för att inte vara på menyn.

Har du använt något av dessa tips eller har du några egna tips för att hålla myggor borta när du campar eller bara i allmänhet? I så fall vill vi gärna höra allt om dem! Lämna bara en kommentar nedan.