18 från campingtips för nybörjare (det väsentliga)

Grå pop-top husbil parkerad på fältet

Vill du campa med en skåpbil för första gången?

Det första steget till framgångsrik camping i din skåpbil är att välja rätt för jobbet. Några saker att tänka på är storleken på skåpbilen, vilken typ av camping du ska campa på och din budget.

Alla fordon är inte skapade lika när det kommer till camping. Du vill välja ett fordon där du sover bekvämt och har tillräckligt med utrymme för alla dina tillhörigheter. Dessutom vill du se till att ditt fordon är utrustat med rätt däck och fjädring när du campar terräng.

Så innan du ger dig ut på ditt första äventyr, här är några tips för att göra din resa ännu bättre.

Tips för nybörjare

1. Utnyttja allt tillgängligt lagringsutrymme. Att campa i en skåpbil kan vara knepigt när det kommer till förvaring, så det är viktigt att vara kreativ. Överväg till exempel att hänga upp skoorganisatorer från stolsryggarna, köpa en hopfällbar sängram och madrass som kan förvaras under dagen och använda varje utrymme under din sittgrupp.

2. Ta med extra filtar för värme. Nätter tillbringade i en skåpbil kan vara kalla, tro mig jag vet, särskilt under vintermånaderna. Så ta med tillräckligt med filtar och sovsäckar för att hålla dig varm hela natten.

3. Investera i en inverter till din skåpbil. Med denna enhet kan du ladda enheter som behöver el på språng, så att du alltid är uppkopplad och har tillgång till viktig information.

Matlagning eld i bärbar grill

4. Överväg att ta med en bärbar spis eller grill. Vid en campingspis eller en platt grillspara pengar genom att laga dina måltider och lägga till variation i din kost när du är på språng.

  Hur man gör hemmagjord glamping (med tips och tricks)

5. Planera i förväg för pauser i badrummet. Om du campar i områden utan offentliga toaletter i närheten är det viktigt att planera i förväg och ta med en bärbar toalett.

Och medan vi är inne på ämnet, tänk på dina toalettartiklar. Bara för att du är grov betyder det inte att du måste gå miste om personlig hygien. Packa alla nödvändiga toalettartiklar som tvål, tandkräm och toalettpapper.

6. En av de viktigaste sakerna att ta med till campingen är en bra sovsäck och en bekväm madrass eller dyna. När du är på resande fot vill du se till att du har en varm plats att sova på, särskilt om du campar där temperaturen sjunker snabbt på natten eller i ett kallare klimat.

7. Packa mycket mat och vatten. Det är viktigt att ta med tillräckligt med mat och dryck för alla i ditt sällskap och lite extra för nödsituationer. Det är också en bra idé att packa mat som inte behöver kylas eftersom du bara har en kylbox eller campingkyl när du är borta.

8. Överväg att lägga en presenning, markduk eller till och med en gammal filt på baksidan av din skåpbil för att hålla den ren. Tarpen hjälper till att skydda din skåpbil från smuts, lera och annat skräp som kan byggas upp under campingturer.


Röd första hjälpen-låda i handskfacket

9. Ta med ett akutpaket. Oavsett hur väl du förbereder dig finns det alltid en chans att något kan gå fel. Den bör innehålla en första hjälpen-kit, en ficklampa, extra batterier, en skruvmejsel och andra föremål som kan komma till användning i en nödsituation. Ta även med en karta över området.

  Hur mycket kan en Ram ProMaster dra?

Från Camping Life Fun fact: Den genomsnittliga personen bränner cirka 400 kalorier per timme när han går, vilket gör det till en utmärkt träningsform för människor i alla åldrar och konditionsnivåer. Dessutom har forskning visat att promenader också kan minska stressnivåerna, vilket gör det till en idealisk aktivitet för mental hälsa.

Andra intressanta inlägg

  • Varför är sovsäckar mammaformade? +Fördelar
  • Vilket är bättre, en sovsäck av dun eller syntet? För-och nackdelar
  • 11 bästa stjärnskådande campingplatser i USA
  • Är det tillåtet att campa på South Padre Island?

10. Investera i en säker låda eller låsbar förvaringsplats för dina värdesaker. Ett värdeskåp eller ett låsbart förvaringsutrymme hjälper dig att hålla dina tillhörigheter säkra när du är borta från ditt fordon.

11. Installera mörkläggningsgardiner i fönstren på din skåpbil för att blockera ljuset och ge avskildhet från nyfikna ögon.

12. Att campa kan vara väldigt roligt, men ibland är det skönt att ha något extra underhållningsalternativ tillgängliga. Du kan till exempel installera ett ljudsystem så att du kan njuta av musik eller lyssna på poddar på språng.

Packa extra batterier eller en bärbar laddare om du tar med elektronik. Böcker, spel och spelkort är också bra alternativ för underhållning när du campar.

Husbil parkerad för natten, stjärnorna på Vintergatan ovanför oss

13. Att sova på campingen kan ibland vara utmanande, så för att få en god natts sömn, ta med ett par bra öronproppar, brusreducerande hörlurar eller en USB-driven white noise-maskin.

14. Packa soppåsar så du har något att förvara och göra dig av med alla föremål som samlas i din skåpbil när du campar.

15. Oavsett om det är en oerfaren eller rutinerad husbil, det är alltid nödvändigt att vara beredd på plötsliga förändringar i väderförhållandena. Du vet aldrig när temperaturen kan sjunka eller stiga drastiskt, så se till att du har utrustning och kläder som tål både varmt och kallt väder.

  Vilken är den billigaste husbilen i klass B?

Packa kläder som du kan bära för lager och regnkläder, som vattentäta jackor och byxor, för att hålla dig varm och torr vid oväntat regn eller snö, och glöm inte att packa extra strumpor.

16. När du letar efter ett bekvämt ställe att övernatta på, leta efter en campingplats med lä från vinden. Det är också viktigt för hitta ett plant område att parkera din skåpbil – trots allt är det inte idealiskt att sova i en sluttning!

17. Packa klokt. En av de mest kritiska aspekterna av van camping är att packa klokt; Ta bara med dig det väsentliga, så att du har tillräckligt med utrymme för annat. Se dessutom till att packa mångsidiga föremål som kan användas för flera ändamål.

18. Innan du börjar ditt campingäventyr, planera dina rutter och campingplatser där du ska bo. När du planerar rutten, ta hänsyn till väderförhållandena och terrängproblem som kommer att påverka din resa.

Att campa i en skåpbil är ett enkelt och ekonomiskt sätt att utforska landet, och nyckeln till en framgångsrik resa är att planera i förväg och vara beredd på alla överraskningar som dyker upp. Se till att ta med extra förnödenheter, kolla väderprognosen och leta efter platser med tillgång till bekvämligheter som badrum och picknickområden. Med lite forskning och övning kommer du att njuta av naturen på nolltid.