16 verkliga fördelar med sommarläger för barn och vuxna

Det har varit en tradition i decennier att skicka barn på sommarläger. För vissa föräldrar är det ett sätt att koppla av. För andra är det ett sätt att trycka ut sina små ur boet till världen! Oavsett din anledning finns det fler fördelar med det än du tror.

Idag ska vi prata om hur det kan vara fördelaktigt för dina barn att åka på sommarläger och hur du kan få ut något positivt av det också. Vi garanterar att du i slutändan kommer att vara säker på ditt beslut att göra det, i vetskap om att du gör det bästa valet för hela din familj!

De 10 fördelarna med ett sommarläger för barn

Att åka på läger är bra för dina barn både på kort och lång sikt. Det formar deras uppfattningar och formar dem till bättre människor i framtiden. Låt oss ta en titt på vart och ett av de specifika sätt som sommarläger kan hjälpa dina barn lite mer på djupet.

#1: Sommarläger finslipar sociala färdigheter och knyter livslånga vänskap

Att bekanta sina barn med andra människor och nya miljöer är avgörande för deras utveckling. En av de första upplevelserna många barn har med socialisering är på sommarläger!

Så hur kan lägret finslipa sina sociala färdigheter? Det är lätt.

De flesta barn i skolåldern bor hos samma kompisgäng under hela deras tidiga liv. Detta leder till en inskränkt uppfattning om världen och andra människor. Dessa klickar kommer i vägen för social tillväxt; i lägret försvinner de grupperna. Alla är nya, så barn får chansen att göra en nystart för sig själva. De pratar med vissa typer av människor som de kanske inte har vågat i den strikta hierarki som skolor främjar.

Till exempel får de ”populära” barnen i skolan inte umgås med någon som anses vara ”konstig” av sina kamrater när de är i skolbyggnaden. Ingen har blivit taggad på lägret än. Alla har ett nytt rykte, och det bryter mot de sociala normer som både barn och vuxna tycks följa i sitt dagliga liv. Detta leder till nya perspektiv på livet som de kanske inte har tänkt på tidigare. Det gör det möjligt för dem att få mer öppenhet och acceptans från människor från olika samhällsskikt.

#2: Camp hjälper barn att utveckla nya hobbyer

De flesta sommarläger har ett brett utbud av aktiviteter för att underhålla barn, varav de flesta inte ofta är tillgängliga hemma. Några av de vanligaste är:

  • Paddla kanot/kajak
  • Simning
  • Klubbar (teckenspråk, sång, lägernyhetsbrev, etc.)
  • Sport (kickball, dodgeball, frisbee, etc.)
  • Konst- och hantverksverkstäder

Eftersom dina barn har så många möjligheter att lära sig nya färdigheter och prova nya aktiviteter, blir de ofta intresserade av en hobby som de kommer att utöva när de går bort. En del av det kan översättas till deras skolliv. Sommarläger kan hjälpa någon att bestämma sig för att de vill ta konstkurser eller anmäla sig till fotboll!

Vem vet? Lägeraktiviteter kan vara katalysatorn för att avgöra vad ditt barn kanske vill göra när de växer upp. Summan av kardemumman är att dessa aktiviteter väcker fantasi och intresse, vilket i slutändan hjälper ditt barns utveckling.

#3: Sommarläger erbjuder mental och fysisk stimulans

Under sommarlovet finns det inte mycket att göra för barn. Även om du kanske planerar aktiviteter med dem, är det omöjligt att hålla jämna steg med det strikta schema som skolan tillhandahåller. Om du inte undervisar i hemmet, upplever dina barn ”sommardräneringen”, där deras hjärnor och kroppar inte stimuleras av utmaningar eller nytt material.

Camp erbjuder mycket i form av klasser och rekreation för att hålla barnen inte bara underhållna utan också fysiskt och mentalt aktiva. Enligt CDC, cirka 13,7 miljoner barn i USA anses vara överviktiga. Ovanstående aktiviteter uppmuntrar till kondition och mental utveckling och erbjuder en rad valmöjligheter som bättre passar ditt barns specifika inlärningsstil.

  Håller Sprinter Vans sitt värde?

#4: Läger bygger barns självförtroende och självständighet

Dina barn förlitar sig vanligtvis på att du säger åt dem att borsta tänderna, göra sina läxor, äta hälsosamt, etc. När du vinkar adjö till dem är barnen i stort sett ensamma. Lägerrådgivare är där för att vaka över dem och ge struktur och trygghet, men bara de vet hur de ska behålla sin normala rutin.

I grund och botten blir det ditt barns ansvar att vara presentabel och frisk; de fattar fler beslut för sig själva. Med tiden ökar detta deras tilltro till deras förmåga att klara sig bra på egen hand. De kan bli mer självständiga och när barnen kommer hem kan du bli kallad mer sällan för att laga middag eller laga en trasig leksak. Det är en positiv situation för båda parter!

#5: Lägret ger en återintroduktion till naturen

I denna moderna tid spenderar barn mycket mer tid på sina datorer eller konsoler än att utforska naturen. Även om det inte är något fel med att njuta av allt som tekniken har att erbjuda, finns det en nackdel om du inte gör det med måtta. Ju mindre barn vet om naturen, desto mer sorglösa blir de.

Ett barn kan till exempel vara i riskzonen eftersom det inte vet vilka växter som är säkra och vilka som inte är det. De kunde komma så nära djur eller insekter att de inte borde. Många sommarläger erbjuder klasser för att känna igen dessa saker och hålla vandringsaktiviteter eller naturvandringar.

Att vara tacksam för den vackra värld vi alla lever i hjälper till att bli mer medvetna om hur de behandlar miljön. I slutändan skapar ett barn som lär sig att respektera naturen en bättre framtid för oss alla.

#6: Sommarläger utsätter barn för olika kulturer

Till sommarlägret kommer barn från alla samhällsskikt. Det är den idealiska smältdegeln av kulturer, klasser och upplevelser som ett barn behöver bli mer öppen och accepterande från andra människor. I en region kan ett barn vara van vid att bara se en majoritet av en ras eller etnicitet. Att placera barn från hela världen på ett ställe bryter ner dessa barriärer och ger alla en chans att lära sig om mångfalden som livet har att erbjuda.

#7: Läger gör barn tacksamma för vad de har

Sommarläger är jättekul för alla barn, men det hindrar dem inte från att få hemlängtan i slutändan. I slutet av dagen saknar de de små bekvämligheterna de inte får när de går. Mjuka sängar, hemlagad mat och mys när de är rädda är bara några av de saker som dina barn kommer att uppskatta lite mer när de går tillbaka genom din ytterdörr.

#8: Lägret lär barnen att arbeta tillsammans

Många sommarläger erbjuder teambuildingövningar och lagtävlingar. Genom den här tävlingen eller aktiviteten lär sig barn att de måste samarbeta effektivt för att få priset eller för att bli gratulerade för ett väl utfört arbete. Den betonar vikten av att fredligt lösa konflikter och lära sig att lyssna på andra.

För envisa barn kan detta vara en svår läxa att lära sig. Efter det kan de dock komma hem med en helt ny attityd! Att arbeta tillsammans bygger karaktär och leder i slutändan till att barn blir produktiva medlemmar av samhället.

#9: Sommarläger ger barnen en chans att bli ”urkopplad”.

Teknik finns överallt. Små barn har smartphones, skolor använder till stor del datorer för att lära sig och videospel dominerar tiden hemma. Som nämnts tidigare kan teknik vara ett bra verktyg för skoj och utbildning, men barn måste veta hur man klarar sig utan det. Under sommarläger har barn ofta inte tid för telefoner; vissa läger tillåter inte telefoner på fastigheten alls. Utan telefoner och andra enheter söker barn efter nya former av underhållning och hittar dem genom att få kontakt med andra människor.

  Är strumpor nödvändiga med löparskor?

#10: Sommarläger kan förändra ett barns liv

Om ditt barn har en historia av blyghet eller att vara en ”ensamvarg” kan det helt förändra deras tendenser till att isolera sig om de skickas till sommarläger. Någon gång måste de komma ur sina skal och förlita sig på samarbete för att ha det bra. De kanske upptäcker att det inte är så svårt att få vänner som de fruktade.

Ett barn som anses ”konstigt” på grund av sin extroversion kommer sannolikt att hitta andra människor som dem. De behöver inte längre känna sig som de udda! När ett barn väl känner att han tillhör en gemenskap och accepteras för den han verkligen är, kommer hans syn på livet garanterat att bli mer positiv.

Lägerupplevelser kan hjälpa ett barn att få vänner lättare när de kommer hem och skolan börjar igen. Allt de behöver veta är att det är möjligt att hitta andra som gillar dem utan att behöva ändra hela sin personlighet.

Du har hört vad ett sommarläger kan göra för att berika dina barns liv, men det finns flera fördelar du kan få av att skicka dem till dessa läger. Låt oss prata om vad du kan få ut av dina barns semester!

De 6 fördelarna med ett sommarläger för vuxna

När du skickar dina barn på sommarläger kanske du känner dig lite nervös och lite ledsen. Det är normalt; ingen vill någonsin se sina barn ”lämna boet”, så att säga. Men det finns lika mycket positivt med att göra detta för dig som det finns för dem.

#1: Du får en chans att koppla av

Du älskar dina barn mer än något annat i den här världen, men det betyder inte att du aldrig behöver en paus. Att ta hand om dem tar upp dyrbar tid, och i sin tur kan du hamna på efterkälken i sysslorna. Kanske har du varit tvungen att lägga en hobby på is för att göra ärenden och titta på fotbollsmatcher. Vad du än gör är det ingen lätt uppgift att uppfostra barn.

När de åker på sommarläger får du chansen att hinna med allt du har stressat över! Ta en kväll för att läsa din favoritbok eller unna dig en liten semester för dig själv. Oroa dig inte; barnen kommer snart tillbaka. Njut av lugnet och lugnet som föräldrar så sällan får på sommaren.

#2: Du har tid att återknyta kontakten med din partner

Ingenting sätter en större dämpare på ditt romantiska förhållande än att ständigt ta hand om barn. Även när de blir äldre kan deras ständiga närvaro begränsa den intima tiden du spenderar med din partner.

Utan barnen ständigt i huset, kommer du att ha tid för dejtkvällar med din crush. Oavsett om du vill stanna inne eller gå ut och äta middag och se en film, det är upp till dig! Studier visar att föräldrar tenderar att minska nöjda relationer dubbelt så snabbt som barnlösa par. För att bekämpa dessa negativa känslor, spendera tid tillsammans och var så intim som du vill. Att skicka dina barn till sommarläger kan bokstavligen rädda ditt förhållande.

#3: Det bygger förtroende för ditt barns förmågor

Tid borta på sommarläger är ett riktigt test på vad ditt barn kan. De måste fortsätta sin morgon- och kvällsrutin på egen hand. De behöver lära sig att fatta sina egna beslut, och viktigast av allt, de behöver lära sig att leva utan att du alltid finns där för att lösa konflikter eller läskiga situationer för dem.

  Kan ett tresäsongstält användas på vintern

När barnen kommer tillbaka i ett stycke och är exalterade över hur mycket de lärde sig på lägret, vet du att de är redo att bli mer självständiga. Om de kommer till slutet av lägret kan du börja lita mer på dem i vardagen! Detta är bra för er båda, särskilt eftersom du inte längre behöver övervaka varje liten sak som kan vara riskabel.

#4: Du kanske lär dig något av ditt barn

Många föräldrar tänker inte ofta på hur deras barn kan lära dem om livet. Som förälder förväntar man sig alltid att vara klokare än någon som inte har hälften av den livserfarenhet man har. Vi ska dock inte vara så snabba med att bedöma och anta att barn inte har något att erbjuda vuxna.

Ditt barn kan åtminstone komma hem och veta hur man gör ett vänskapsarmband; de kan lära dig ett yrke du aldrig har lärt dig förut! Du kan lära dig roliga fakta om växt- och djurlivet i ditt område.

Oftare än inte lär man sig något mycket mer värdefullt: vikten av gemenskap. Ditt barns erfarenheter av campare som lever väldigt olika liv kan inspirera dig att komma ut och träffa fler människor som du kanske inte tidigare har tänkt på att umgås med.

#5: Du kan stärka dina relationer med vänner

När vi växer upp och bildar egen familj tenderar besök mellan vänner att bli mindre frekventa. Man älskar inte varandra mindre, men livet kommer bara i vägen. När var sista gången du umgicks med dina nära vänner utan att det var en lekträff för dina barn? Om du inte har kunnat bara spendera en natt med de människor du gillar på ett tag, ta dig tid att se dem när dina barn är borta.

Du kanske till och med föreslår att dina vänner skickar sina barn på läger också! Det ger tröst för dina barn att se bekanta ansikten och det gör att alla vuxna kan vara barnfria ett tag. Social interaktion är extremt viktig för människor och djur i alla åldrar; försumma inte din egen hälsa och utveckling bara för att du är förälder.

#6: Du börjar uppskatta det du har

Först andas du ut. ”Äntligen lite lugn och ro!” Det är ett naturligt svar, och ensamtid är bra för ditt mentala och känslomässiga välbefinnande. Men ju längre dina barn är borta, desto mer börjar du uppskatta den glädje de ger ditt liv. Ordspråket ”Frånvaro får hjärtat att växa” är populärt av en anledning.

Samtidigt saknar dina barn dig och de små bekvämligheterna som följer med hem. Separationen mellan er under sommarlägret kommer att föra er familj närmare än någonsin när barnen kommer hem! Ni lär er alla att vara tacksamma för varje ögonblick ni tillbringar tillsammans.

Sammantaget kan det ha oväntade fördelar att skicka dina barn till sommarläger som förbättrar livet för alla inblandade! Du kommer att skapa ett starkare familjeband och göra det möjligt för barnen att utveckla livskunskaper som kommer att tjäna dem alla under deras vuxna år.

Camp har berikat livet för barn och föräldrar runt om i världen i decennier! Kanske gick du som barn och vill förmedla det du fått av erfarenheten; kanske har du aldrig varit där och vill ge dina barn en chans som du aldrig fick själv. Hur som helst, att skicka dem till sommarläger kan bara ge positiva upplevelser och lärdomar, vissa kan de bara inte få någon annanstans.

Fler artiklar du kommer att älska

Hur duschar du när du campar? (Tips och tricks)

Vad du ska sova på när du campar – Ta reda på det här

Vilken campingutrustning kan du flyga med? Att uppfinna