15 tips för att finansiera ett vattenskoterköp

Att äga en vattenskoter kan vara ett bra sätt att lägga till mycket nöje till en dag på stranden eller sjön. Men med en prisklass som kan nå över $15 000, hur går du tillväga för att köpa en? Det är lätt att anta att de flesta inte har några tusen dollar i kontanter, men det betyder inte att du inte har råd med en.

Om du någonsin har gjort ett större köp som en bil, ett hem eller skolundervisning, är det inte så annorlunda att köpa en Jet Ski. Om du har den erfarenheten bör du kunna göra detta utan större problem.

Välj en lämplig modell

Som nämnts ovan kan vattenskoter vara dyra. Om man tittar på Kawasakis hemsida är MSRP för 2019 års modell Jet Ski Ultra 310LX cirka 18 000 $. För vissa kan detta belopp uppnås utan större problem. Andra kanske tycker att det skulle vara galet att spendera så mycket på en jetski. Lyckligtvis finns det billigare alternativ.

Det första steget för att köpa en Jet Ski är att veta vilken modell man ska köpa. Uppenbarligen är 18 tusen på den dyrare sidan. Lite äldre begagnade modeller kan hittas för allt från $1000 till $5000. En mer prisvärd ny modell som finns tillgänglig är Yamaha EX, som har en MSRP runt $6 700-$6 900.

Göra en budget

Det enklaste och mest effektiva sättet att bedöma din nuvarande ekonomiska situation är att göra en budget. Om du redan har en budget så har du passerat detta viktiga steg. Om inte, kanske du vill överväga att göra en.

I grund och botten är en budget en uppskattning av inkomster och utgifter för en viss tidsperiod. Individer gör vanligtvis en budget på månadsbasis. Börja med hur mycket pengar du får på en månad från jobbet eller andra källor som hyra eller ränta som betalas till dig. Det är din månadsinkomst. Börja sedan dela upp kostnaderna.

Som en tumregel bör kostnaderna aldrig överstiga din inkomst. Om du märker att de gör det har du annat att göra innan du köper en Jet Ski. Det här är inte en lektion om finansiell kunskap, men du bör se till att du är på en ekonomiskt säker plats innan du överväger att göra ett större köp som det här.

Skär ner på kostnaderna

Om du efter att ha gjort din budget upptäcker att din ekonomi verkar vara i sin ordning (igen, vilket betyder att det kommer in mer pengar som går ut varje månad), så kan du börja titta på fler sätt att ha råd med en jetski.

Studera din budget och bestäm vilken av kostnadskategorierna som är lättast att minska. Jag tänker på saker som att äta ute på restauranger och gå på bio. Det här är roliga aktiviteter och det är inget fel med att göra dem, men om du tenderar att göra dem mer än några gånger i månaden kan det bli en stor kostnad.

Ett annat enkelt sätt att sänka kostnaderna är att övervaka din användning av verktyg närmare. Istället för att duscha i 10 minuter varje dag, minska den tiden till 7 minuter. Se till att du bara har lamporna tända när du är i det rummet.

Du kan också titta på vädertätning av ditt hus. Förbättrad isolering kan spara stora kostnader för uppvärmning eller kylning, beroende på årstid.

  Vart ska man gå på isfiske i delstaten New York

Med gaspriser som nästan alltid förändras kan det vara svårt att veta hur mycket du kommer att spendera på det. Överväg att resa mindre eller använda andra metoder som att samåka, använda kollektivtrafik eller cykla. Du kan också tänka på att lägga pengarna du sparar här på den gas som du behöver för att använda Jet Ski.

Om du är en impulsköpare kan detta vara den svåraste delen av allt för dig att göra. När du går förbi en butik kan det vara frestande att köpa ett par nya skor eftersom de är på rea, även om du inte gav dig ut med den avsikten. Påminn dig själv om vad du sparar till och allt det roliga du kommer att ha på vattnet.

Efter att ha gjort dessa justeringar kan det vara en bra idé att lägga till Jet Ski-betalningarna till din budget. Även om du inte har de betalningarna ännu kan du börja få en uppfattning om hur de kommer att passa in i din övriga ekonomi. Du kan uppskatta dessa betalningar efter att du har en uppfattning om dina finansieringsmöjligheter, vilket jag kommer att gå in på nedan.

Ta på dig extraarbete

Om alternativet är tillgängligt är mer arbete ett bra sätt att spara mer pengar. Om övertid inte finns på ditt arbete eller om du är tjänsteman finns det alltid andra sätt att tjäna några extra slantar.

Erbjud tjänster till dina grannar och bekanta. Trädgårdsarbete och landskapsarkitektur är självklara svar. Om du vet att någon ska måla sitt hus kan du hjälpa till. Gör dig tillgänglig, men se till att de vet att dina tjänster kommer med en prislapp.

Om du märker att du har massor av extra saker liggandes runt huset eller i garaget, överväg att ha en gårdsförsäljning, vars intäkter går direkt till din Jet Ski-fond.

Lägg dina jetski-pengar på en specifik plats

Nu när du har fått in alla dessa extra pengar, vad ska du göra med dem? Du kan lägga den i din madrass eller i en burk märkt ”Jet Ski-pengar”, men det är inte de bästa alternativen om du planerar att spara lite. Om du går tillbaka till budgeten kan du skapa en ny kostnadskategori som heter ”Jet Ski” eller något i den stilen.

Lägg alla extra pengar du får i den kategorin som en visuell symbol för fonden. När det gäller var man ska lägga de faktiska pengarna, skulle det inte skada att öppna ett nytt bankkonto som är specifikt dedikerat till denna sak. Om pengarna inte har någonstans att ta vägen försvinner de ändå i ditt livs andra utgifter.

Kontrollera din kreditpoäng

När du finansierar något är din kreditpoäng av avgörande betydelse. Det påverkar allt från vilka kreditkort du kan ansöka om till vem som ska låna dig pengar och räntan på de lån du tar. När det gäller kreditpoäng är högre alltid bättre.

Om du inte vet vad din kreditpoäng är kan du kontrollera den online via statligt stödda webbplatser. Du har lagligen rätt till en gratis check från var och en av dessa webbplatser varje år.

För att göra en kreditupplysning, gå till https://www.annualcreditreport.com/index.action

Därifrån kan du välja att köra din rapport med valfri kombination av de tre företagen Transunion, Equifax och Experian. Det betyder att om du vill kan du låta alla tre företagen göra en kontroll, eller bara låta ett göra det. Det är en bra idé att göra en i taget så att du kan kolla upp dina poäng gratis några gånger om året.

  CFMoto Side-by-Sides: Är de bra kvalitet?

Prata med din bank om ett lån

Efter att ha kontrollerat din poäng och bestämt dig för att den är tillräckligt hög för att få ett bra lån, kan du börja titta på var du kan få ett lån. Ett bra ställe att börja skulle vara på din egen bank.

Många banker och kreditföreningar erbjuder vad som kallas ett powersportlån eller ett vattenskoterlån.

Att gå igenom din egen bank för lån är ofta en bra idé eftersom de redan är bekanta med dig. De känner dig och hur pålitlig du är, och eftersom du är kund hjälper de dig gärna att få det bästa erbjudandet de erbjuder. Det är också bekvämt att ha ditt lån och pengar på samma ställe.

Ett exempel är på Mountain America Credit Union. De erbjuder lån för vattenskotrar för så lågt som 5,49 % fast APR i upp till sex år. Detta garanterar inte att du kommer att erbjudas denna kurs, men det ger dig en uppfattning om en startplats för banker och kreditföreningar.

Se också till att din egen bank inte är den enda du pratar med. Du kanske kan hitta en bättre affär med en annan bank.

Prata med återförsäljaren om intern finansiering

Om du köper från en lokal återförsäljare erbjuder de ofta intern finansiering. Detta kan vara ett stort plus, eftersom de ibland har de bästa erbjudandena. För att lära dig mer om det kan du antingen besöka butiken du tänker köpa från eller butikens hemsida.

Som ett exempel kollade jag en butik i östra Idaho som heter Rexburg Motorsports. Online står det att den genomsnittliga interna finansieringsräntan är 6 % APR under 60 månader. På webbplatsen finns till och med en kalkylator för betalningsuppskattning.

När du vet hur mycket enheten du kommer att köpa kostar och ungefär hur mycket räntan blir bör du använda en betalningskalkylator så att du har en uppfattning om hur mycket du kommer att behöva betala i månaden. Det går tillbaka till att lägga till det i budgeten som nämnts ovan.

Något att tänka på med intern finansiering är säsongserbjudanden. Modellen du vill ha kanske inte är tillgänglig till bästa pris när du är redo att köpa eftersom återförsäljaren driver försäljning på andra saker. Se till att du håller koll på säsongserbjudanden och reor som du kan vara intresserad av.

Kreditkortsfinansiering

Ett annat finansieringsalternativ är med kreditkort. Detta avråds i allmänhet från på grund av de högre priserna som är förknippade med kreditkort. De erbjuder ofta 0 % APR för de första 12 eller 18 månaderna, men efter det kan räntan hoppa upp till 16 % till 24 %.

En annan nackdel med att använda ett kreditkort är att det binder en stor mängd krediter som finns på det kortet.

Å andra sidan, om du redan har ett kort redo att använda behöver du inte fylla i en ansökan om ett nytt lån.

Sammantaget kommer de andra alternativen att vara bättre än att använda ett kreditkort.

  Kan du använda båda sidorna av en hockeyklubba?

Gör den största möjliga handpenningen

Fördelarna med att göra en stor handpenning på en Jet Ski är desamma som att göra en stor handpenning på en bil eller ett hus.

Ju mer du betalar i förskott, desto mindre måste ditt lån vara. Detta är idealiskt eftersom ett mindre lån innebär att du kan betala av det snabbare, och det betyder att du kommer att behöva betala mindre total ränta.

Gör extra betalningar till låneprincipen

Om du under hela låneperioden upptäcker att du har extra pengar till hands, är det ett bra sätt att spara pengar att lägga pengarna på låneprincipen.

Tanken är densamma som att göra en stor handpenning. Ju snabbare principen försvagas, desto mindre ränta kommer du att betala.

Undvik sena betalningar

Det är viktigt att du kommer i tid med dina betalningar varje månad.

Precis som med andra lån kan sena betalningar på din Jet Ski lägga till avgifter och straffavgifter till det redan betydande beloppet som du betalar.

Begagnat vs Nytt

Precis som med det mesta blir det billigare att köpa en begagnad Jet Ski än att köpa en helt ny. Inte bara är prislappen olika, utan det är möjligt att olika låneräntor erbjuds beroende på om Jet Ski är ny eller begagnad.

Något att tänka på när du fattar detta beslut är en garanti, som med största sannolikhet kommer att vara olika beroende på maskinens status.

Överväg en tidsdelningsmetod

Ordet timeshare kan ha negativa konnotationer med dig. Du kanske tänker på långa tråkiga presentationer som försöker få dig att köpa något du vet att du verkligen inte borde. Det är inte tanken här. Om du föredrar att inte finansiera alls kan du göra köpet med en grupp släktingar eller vänner.

Detta tillvägagångssätt har sina för- och nackdelar. Om du och några vänner eller släktingar har tillräckligt med pengar tillsammans för att göra köpet direkt, behöver du inte bli godkänd för ett lån eller ta tid att spara pengar. Detta kan potentiellt spara stort genom att eliminera intresset från ekvationen.

Men som en timeshare kommer du inte att vara den exklusiva ägaren till Jet Ski. Du och din grupp måste komma på ett system för att rättvist dela vattenskotern. Detta kan betyda att du alltid tar ut jetski-skivan tillsammans, eller att du roterar vem som använder den varje helg.

Det väcker också frågan om underhållskostnader. Vattenskotrar behöver periodiskt arbete utfört precis som en bil, och det finns kostnader förknippade med det. Om det går sönder måste du bestämma om alla ska ställa upp eller om bara den som använde den då ska betala. Det här är bara några saker att tänka på.

Håll dig fokuserad på målet

Enligt min mening är vattenskoter en av de roligaste vattenaktiviteterna. Att glida över vattnet i 40 eller 50 mph är spännande. De kan också användas för andra aktiviteter som fiske eller tubing.

Om du märker att du blir avskräckt och tror att du aldrig kommer att ha råd med en, föreställ dig bara att du rullar in en stor fisk eller flyger ut till en avskild ö för att ha en picknick. Det kanske inte är lätt, men njutningen du får kommer att vara väl värt det.