15 spännande aktiviteter att göra när du campar ensam

De första gångerna jag åkte på camping var jag ensam. Idén kan låta skrämmande till en början, även om det kan vara ett av de bästa sätten att upptäcka dig själv och din omgivning. Ändå kan det bli tråkigt att ha så mycket tid med ingen omkring sig. För det är det viktigt att bekanta dig med några av de aktiviteter du kan göra medan du campar ensam.

Det finns många saker du kan göra när du är ensam i naturen. Du kan fiska, bada, titta på moln och till och med sola. Du kan också bli kreativ och göra några av dina favorithobbyer, som att måla, fotografera, skriva och göra lite yoga. Det här är bara några exempel – fortsätt läsa för att få reda på mer!

1. Gå och fiska

Fiske är en färdighet som lärs in och fulländas med tiden. Allt du behöver är dina vadare, solglasögon, lite fiskelinor, bete och en kyld sjö.

Kasta dina fiskelinor med betet i ett plats med stor chans för fisk och vänta på att magin ska hända. Under tiden kan du njuta av naturens skönhet och lugnet i vattnet som helhet.

Fiske är en avkopplande aktivitet som lätt kan minska stressen i livet och låta dig njuta av dig själv. Dessutom, och hur mycket som helst, är chansen stor att du får middag!

Här är en användbar video som beskriver vad du ska packa när du ska fiska när du campar:

2. Testa att simma

Camping är en aktivitet utan åldersgräns – och det är simningen också. Säkerhet är avgörande om du bestämmer dig för att gå på denna aktivitet, särskilt om du campar ensam.

Om vattnet är ganska rent och du vet hur man simmar, tveka inte att hoppa i. Simning skulle ge dig den rekreationskänsla du förtjänar förutom ett bra träningspass och kroppsavslappning.

3. Sola

Vill du ha en aktivitet som inte kräver några förberedelser finns det inget alternativ till ett bra solbad. Ta en bekväm position under solen och släpp in solen.

Även om du är ute och går ensam, är det viktigt att välja tid för att göra det. Kom ihåg att för mycket ljusexponering kan vara skadligt för din hälsa och till och med leda till solbränna.

Tidig morgonsol och sen kvällssol brukar rekommenderas för detta. Solljus kan också bidra till D-vitaminsyntesen och sänka kolesterolnivåerna i din kropp!

4. Titta på moln

Molnskådning kan tyckas vara en tråkig aktivitet, även om jag tyckte att det var väldigt roligt att föreställa sig olika figurer på himlen. Om du går på camping ensam – du kommer att ha stunder av tristess – det är okej.

Att följa molnen på himlen är ändå den ljuva sorten av tristess eftersom det låter dig stimulera din fantasi. Titta på molnen och forma vilken form du än tänker på.

När du väl har fått en, växla omedelbart fram och tillbaka och ta reda på om du har återbildat samma figur eller inte. Molntittande kan mata ett globalt samvete och fördriva tiden underbart.

5. Var kreativ

Att vara kreativ i naturen kan vara en av de roligaste aktiviteterna du kan göra när du campar ensam. Hobbyer spelar en viktig roll i det här avsnittet, och jag slår vad om att du kommer att älska det.

Ärligt talat, du kan göra vad du vill där; rita lite målning, ta bilder, spela lite musik eller skriv en hemlig dagbok för att skapa minnen i framtiden.

  7 tips om vad du ska bära Rappelling

Att bli kreativ skulle hjälpa dig att få kontakt med din fantasi, ditt inre och naturen som helhet. När du kommer hem, dela sakerna du gjort med dina nära och kära – de kommer säkert att gilla det.

6. Koppla av med yoga och meditation

Att ha ett mål och mål är vanligt när man åker på sin privata resa. Tja, att göra lite yoga och meditation kommer att hålla dig fokuserad på dessa specifika mål.

Denna aktivitet görs vanligtvis med hjälp av en guide, även om du snabbt kan se några YouTube-filmer lär dig hur du gör det själv.

Det kan vara svårt i början, men jag försäkrar dig att det kommer att bli lättare med tiden. Yoga förbättrar din uthållighet, balans, flexibilitet och fysisk styrka.

Dessutom kan meditation väcka känslor för en gångs skull, hantera stress och förbättra koncentrationen på ett imponerande sätt.

7. Utforska miljön

Att tänka på roliga aktiviteter för dig själv är viktigt om du campar ensam, även om din miljö bör komma först.

Även om det kan vara spännande i sig, bör utforska din omgivning förhindra dig från att göra campingmisstag. Du kan till exempel hitta ett bättre skydd för natten och skydda dig från det kommande regnet.

Ta några promenader på landsbygden och gå runt din campingplats – om du har hittat något intressant – ta en bild eller skriv om det i din dagbok.

När du utforskar området kommer du automatiskt in i den äventyrliga atmosfären och din upplevelse blir mycket mer spännande.

8. Fågelskådning

Naturen är utan tvekan ett extraordinärt fenomen med tusentals vackra levande organismer. Fågelskådning faller på listan över hisnande aktiviteter att göra när du campar ensam.

Ta med en fågelbok och håll ett register över fåglarna du har tittat på och läst om deras evolutionära historia. Det skulle både roa dig och hjälpa dig att bättre förstå miljön.

Håll din klädsel naturlig och försök att inte sticka ut – förenas med vildmarken och försök att inte framhäva de vackra, levande varelserna.

9. Laga din måltid

Matlagning är en färdighet och en konst som ständigt förändras och kräver träning för att uppnå perfektion. Ändå kan den poleras över tiden och fördriva din tid medan du campar ensam.

Välj dina favoritingredienser av maten du vill laga, gör en lägereld och börja laga mat. Du kan också använda en campingkamin om du känner dig obekväm med bränd ved.

Smaka på måltiden du lagade och njut av den under stjärnfall. Även om du inte har någon erfarenhet – om du är ensam finns det ingen som dömer dig.

Upplevelsen av att laga din favoritmåltid ger dig en känsla av kontroll och stolthet. Om du vill så kan du skriva ut några recept själv i förväg och ta med instruktionerna på din resa.

10. Samla lite ved

Eld är viktigt när du campar, speciellt om du campar ensam. Jag föreslår att du samlar veden under dagen när det finns tillräckligt med solljus eftersom spelet är svårt att hantera när solen väl har gått ner.

Ta på dig lämpliga kläder med långa ärmar så att du kan hålla dig varm och undvika att repa trasiga grenar.

  Hur många människor kan åka på en basbåt?

Om du packade ett rep, ta det med dig; några viktiga campingknappar hjälper dig att samla in dina loggar. Möt dina rädslor och njut av naturens skönhet som vildmarken har att erbjuda.

Om du hittat några våta block, tveka inte och ta dem med dig också. Det kan överraska dig, även om det finns få av dem sätt att tända våt ved Och låt det brinna hela natten.

11. Sätt upp din campingplats

Att sätta upp din campingplats kan vara en utmaning om du är ensam ute. Förberedelser är avgörande och du måste se till att du har rätt verktyg för jobbet.

Placeringen av din campingplats är också viktig eftersom den borde vara på ett strategiskt läge baserat på marknivå och tillstånd – vissa områden kan sluta med ett läckande tält.

Även tillgången på vatten och räddningstjänstens tillgänglighet måste övervägas om det går fel. Börja arbeta på din camping så tidigt som möjligt – det skulle vara mycket svårare utan en bra utsikt.

En av de saker du bör göra först är häng en presenning över ditt tält – det skulle skydda dig från de svåra väderförhållandena. du kunde sätta in honom där också – det har också sina fördelar.

12. Se The Sunset and Sunrise

Time management är en av de många egenskaper man måste ha för att överleva. Att titta på både solnedgången och soluppgången ger dig en bättre tidsuppfattning om du inte har en kamrat.

Naturens skönhet är också på topp under dessa få minuter av solnedgång och soluppgång, en utsikt du definitivt inte vill missa.

Försök att vakna så tidigt som möjligt, placera dig i öster och gör dig bekväm. Du får också ta med din favoritbok, din musikspelare och lite läsk för att öka din spänning.

13. Gör dig själv ett kort

Att veta hur man ritar en karta är en färdighet som inte alla av oss har, även om den skulle kunna förbättras med träning. En karta över ditt område kan vara den första kartan du någonsin gjort – det är okej.

Att rita en hjälper dig att bättre förstå din omgivning och tvingar dig att titta djupare omkring dig. Försök att rita rätt avstånd, riktningar, landmärken och fysiska egenskaper i din miljö.

Eftersom du campar ensam har du gott om tid på dig att samla in data. När du kommer hem kan du dela dina teckningar med dina nära och kära och förklara för dem i detalj var ditt äventyr ägde rum.

14. Ta med ditt husdjur på en promenad

Vissa skulle säga att campa med ett husdjur inte anses vara ensam, men om du har ett så kan en liten sällskap inte skada dig.

Hundar är fantastiska följeslagare och har de extra sinnena för att skydda dig när faran närmar sig. Att ta med ditt husdjur på en promenad i naturen skulle också binda er två och fördjupa er relation.

15. Gå på jakt

Jakt är en spännande, häpnadsväckande aktivitet att göra när man tillbringar lite tid i naturen. Självklart ska du välja den specifika om du har mycket erfarenhet och vet hur du ska hantera ditt vapen.

Att välja rätt jaktutrustning är avgörande eftersom det beror på faktorer som storleken och placeringen av ditt mål.

Om jakt är tillåten i ditt område, ägna lite tid åt att titta på YouTube-videor eller läsa onlineguider för att se till att du gör det säkert och korrekt. Du kan också be lokalbefolkningen om en bättre förståelse för din miljö och reglerna för att undvika potentiella misstag.

  Trasslar det ofta ihop sig med flugfiskerullar?

Vad ska jag göra om jag inte har fler aktiviteter?

Jag har listat en hel del aktiviteter här som du kan göra när du åker på camping ensam. Ändå, om du har så mycket tid för dig själv, skulle du förmodligen få slut på idéer ibland.

Enligt min erfarenhet är en av de bästa lösningarna för det att skriva om det du har gjort hittills. Oavsett om det är en personlig dagbok, ett papper eller till och med ett vykort – ta en penna och försök att återskapa din upplevelse från minnet.

Det fina med det är att du kan läsa det du har skrivit, även år senare, och få samma spektakulära känsla av att vara utanför.

Även om du är uttråkad kan du nå de människor som står dig nära i det dagliga livet. Att bara campa betyder inte att du måste vara helt isolerad – du får ta med din personliga mobiltelefon och ringa dina nära och kära.

Om du inte har reception, försök att nå en plats med lite Wi-Fi – det kan vara en restaurang, en bar eller kanske en livsmedelsbutik. När du väl har en internetuppkoppling behöver du inte längre mottagning, till exempel kan du ringa via Whatsapp-appen.

Behöver jag tidigare övning för dessa aktiviteter?

Varje aktivitet jag har listat verkar kräva en specifik övning, även om det fina med camping är att du konsekvent kan lära dig av dina misstag.

Om du till exempel har ett fiskespö kan du fiska vilt för första gången i ditt liv. Du kanske inte fångar någonting alls, även om du har fått erfarenhet och troligen kommer att förbättras med tiden.

En av fördelarna med att vara ensam är att det inte finns någon som dömer dig – var gärna dig själv och gör galna saker.

Men om du har en idé i åtanke och vill få ut det mesta av den när du campar, kan du ta med dig några användbara böcker eller titta på onlinevideor för att träna bättre.

Slutsatser

Att bara campa kan låta både skrämmande och tråkigt – jag tror att det här är de två främsta ursäkterna som hindrar dig från att gå.

Ändå är min erfarenhet att vara ensam är det bästa sättet att upptäcka den inre människan och känna den vackra omgivande naturen.

Här har jag listat femton aktiviteter som du kan göra om du åker på camping ensam. Ändå föreslår jag att du lägger lite tid på att tänka på dina egna idéer – du skulle förmodligen gilla den här mest.

Om du får slut på idéer, skriv om vad du har gjort hittills och berätta allt om det för dina nära och kära som sitter hemma och väntar på att du ska komma tillbaka.

Jag hoppas att min artikel har gett dig en liten känsla av äventyr och uppmuntrat dig att ge dig ut på din spektakulära resa. Om du har några kreativa idéer, låt mig veta allt om dem; Jag skulle definitivt lägga till dem på listan.