15 oförglömliga campingaktiviteter för dagis

Jag minns första gången jag åkte på camping – jag var med i scouterna och var bara 13 år gammal. Det var första gången jag lärde mig hur man gör en lägereld och lagar mat utomhus. Ärligt talat, maten var ganska hemskt; men det hade gett mig en doft av tonåren och självständighet. Oavsett om du är förälder, lärare eller äldre bror – den här artikeln kommer att vara användbar för dig och ge dig några utmärkta idéer om campingaktiviteter för förskolebarn eller dagis i allmänhet.

Det finns en hel del saker du kan göra när du åker på camping med dina små.

Du kan göra en spindelnätslabyrint, vandra i naturen, sjunga lägereldssånger eller till och med titta på de vackra fåglarna på himlen. Du kan också dra nytta av natten genom att berätta läskiga historier, titta på stjärnorna eller ha kul med några handskuggdockor bredvid din brasa.

Det här är bara några exempel – fortsätt läsa för att få reda på mer!

1. Gör en spindelnätslabyrint

Detta är ett roligt utomhusspel för att underhålla förskolebarnen. Se till att varje barn har ett nystan av garn i olika färger och låt dem linda in bollarna i och ut ur olika föremål runt campingen, inklusive buskar, träd och stolpar.

När de är klara, utmana dem att reda ut labyrinten. Detta kommer att vara ett värdefullt sätt att fördriva tiden och ge barnen ett enkelt men spännande test.

Ge barnen ett papprör att hålla i medan de lindar tillbaka garnnystan.

2. Gå på en naturvandring

De flesta campingplatser har fina vandringsleder där folk kan gå. Hitta en trevlig park eller skog nära din campingplats och mobilisera din minitrupp för att utforska naturen.

Låt barnen upptäcka olika flora och fauna och göra några användbara övningar. En promenad är ett utmärkt sätt att hålla barnen friska samtidigt som de introducerar dem till Moder Natur.

Se till att undvika några vanliga vandringsmisstag – du kan läsa allt om dem i båda mina artiklar:Är det farligt att gå?” & “15 misstag jag gjorde på min första promenad”.

3. Sjung lägereldssånger

När du väl har byggt en lägereld på natten är låtar ett bra sätt att spendera tid runt den. Låt de små hitta på roliga sånger de lärt sig i klassen eller hemma som de kan sjunga runt lägerelden.

Inget kompletterar förstås en låt bättre än en dans! Låt dem sjunga och dansa till så många sånger medan de håller varandra i handen; det här är ett bra sätt att underhålla dem och få dem att interagera med varandra.

Inte bara det, utan det säkerställer också att de sover som bebisar i slutet av dagen.

4. Fågelskådning

Det finns många sätt att interagera med naturen och fågelskådning borde vara ett av de bästa. Ta förskolebarnen till en närliggande park och låt dem leta efter olika fågelarter.

Berätta för dem om fåglarnas olika matvanor, deras livsmiljö och låt dem lyssna på de unika fågelljuden.

Du kan göra detta ännu mer intressant genom att låta dem försöka imitera de olika fågelljuden de hör. Fågelskådning är inte bara lärorikt, utan också äventyrligt och spännande; något som barnen säkerligen kommer att stråla av.

  Vad är en flugfiskeledare?

5. Stjärnskådning

Stjärnskådning på natten är en annan avkopplande och rolig aktivitet du kan göra. Vänta på en klar natt och hitta ett öppet område nära campingen där barnen kan ligga på rygg i en cirkel.

Låt dem titta på de glänsande stjärnorna på den klara himlen och lära dem om de olika stjärnbilderna. Gör detta mer intressant genom att gå över till dem för att identifiera de invecklade stjärnformationerna du just berättade om, t.ex. The Big Dog, Southern Cross, The Plough.

Det här är ett bra sätt att kombinera en rolig kväll på campingen med en naturvetenskaplig lektion om solsystemet.

6. Berätta skrämmande historier

Alla barn älskar att lyssna på berättelser! Du kan berätta en ny sorts historia för dem genom att ge dem adrenalinspäckade skräckhistorier.

Se till att inställningen är helt rätt genom att stänga av alla ljuskällor och ta tag i ficklampan. Låt barnen i tältet sitta i en ring runt dig och börja berätta din spännande historia.

Detta blir underhållning på översta hyllan för barnen. Se bara till att det inte är något för grafiskt i ditt berättande; du vill inte skrämma någon i sömnen!

7. Gå och fiska

Fiske är ett annat fantastiskt utomhusäventyr som du kan skämma bort barnen med. Leta efter en grund damm, bäck eller bäck nära campingen för fiske. Se till att låta barnen hitta sitt eget bete genom att visa dem hur man fångar maskar och andra intressanta insekter.

Detta kommer att vara ett utmärkt sätt att lära dem en ny färdighet och få dem att uppskatta konsten att fiska. Många parker tillåter campare att fiska för skojs skull utan tillstånd.

8. Kort- och brädspel

Det är spel som du kan välja att spela i eller utanför tältet. Hur som helst är dessa spel både roliga och spännande. Spela ett spel scrabble med stora rörliga bokstäver.

Detta kommer att hjälpa barnen att stava ord och förbättra deras ordförråd. Alternativt kan du välja ett enkelt kortspel att lära förskolebarnen. Jag är säker på att barnen kommer att älska att ta del av detta.

9. Gör handskuggdockor

Detta är ett annat roligt spel som du kan låta barnen spela efter mörkrets inbrott. Se till att tältet är kolmörkt och lysa med en ficklampa på de olika mönstren du gör med händerna så att skuggan dyker upp på andra sidan av tältet.

Lär barnen att göra djurfigurer som kaniner, fåglar, getter etc. och be dem komma på någon de kan tänka sig. Detta är ett bra spel som främjar barnens kreativitet.

10. Lär dem konstverk utomhus

Skapa häftiga konstverk med naturföremål som stenar, kvistar, löv etc som du kan hitta utanför lägret. Du kan låta barnen göra stenskulpturer eller måla olika formade stenar med olika färger för att göra intressanta stenfigurer, smileys etc.

Barn kan också använda små, flexibla kvistar och löv för att göra vänskapsarmband eller kronor och diadem. Dessa är värdefulla minnen som barnen kan ta med sig hem till sina familjer.

11. Scavenger Hunt

En skattjakt i buskage och skog är både äventyrlig och spännande för barnen. Berätta för dem om de små insekterna, djuren och växterna att leta efter och släpp dem sedan fria att jaga.

  Kan du spela hockey efter att ha tatuerat dig?

Det finns många fascinerande varelser som fjärilar, eldflugor, syrsor och trattar som kommer att ge barnen en rolig utmaning att fånga. En asätare handlar om fysisk aktivitet och att ha roligt på samma gång.

12. Läs sagobok

Låt barnen välja intressanta sagoböcker som de kanske vet eller tycker är bra för dem. Hitta en trevlig och lugn plats utanför där du kan sitta och börja din bokläsning.

Se till att alla är involverade genom att tilldela varje person en del av sagoboken att läsa. Detta är ett klassiskt sätt att underhålla barnen och ett utmärkt sätt att tillbringa en trevlig, lugn dag utomhus.

13. Bygg en lägereld

Att låta barnen bygga en lägereld är ett bra sätt att få dem att delta och få dem att känna sig behövda. Säg till dina trupper att gå till närmaste buske och leta efter torra kvistar och nedfallna grenar att ta tillbaka till campingen.

Hitta ett trevligt ställe att göra upp lägerelden på och gör det roligt för barnen genom att låta dem steka marshmallows.

Om du campar i fuktiga områden, se till att du lär dig hur man tänder blöt ved. Läs även mina artiklar om det hur man håller en lägereld brinnande hela natten Och hur man håller en eld igång i regnet – Jag har ägnat några dagar åt att samla ihop de bästa tipsen om de här frågorna.

14. Spela utomhusspel

Barn har enorma aktivitetsbehov, och ett bra sätt att få dem att förbruka denna extra energi är att spela utomhusspel. Tänk på kontaktspel som ”dragkamp”, ”tagga” eller till och med ”kurragömma” som barnen kommer att ha mycket glädje av.

Se dock till att hitta en säker plats där det är liten risk för olyckor.

15. Kart- och kompassläsning

Lär barnen scoutlektioner om kartläsning och kompassanvändning. Ta en karta och visa dem platsen där du för närvarande befinner dig på kartan.

Sök på kartan efter framträdande landmärken nära din camping och se om barnen kan hitta dem med en kompass.

En lektion i navigering kommer att räcka långt i att lära barnen om utomhusöverlevnad.

Vad ska jag vara uppmärksam på?

Om du campar med ungdomar och förskolebarn, se till att de är relativt tysta, särskilt om du campar i skogen.

Det höga ljudet skulle locka djur och om du har otur kanske till och med björnar. I det avseendet förklarade jag ärligt vad du ska göra om du stöter på en svartbjörn utanför ditt tält.

Jag rekommenderar också att städa upp rester och se till att din campingplats är ren, särskilt på natten. Mat kan vara en annan attraktion för björnar, för att inte tala om otäcka insekter och ormar.

Känn ditt område och lär dig om farliga växter – en av de vanligaste är giftmurgröna – jag rekommenderar lära sig att känna igen det .

Du bör också se till att du tar med dig tillräckligt med vatten och mat – varje barn bör dricka minst 2 liter vatten per dagoch ännu mer i varma klimat.

Finns det någon åldersgräns för camping?

Ärligt talat är det en svår fråga, särskilt eftersom det beror på barnen själva och den vuxna som tittar på dem.

  Hur gör man en campingdusch? (Med värme och avskildhet)

Om du är utbildad med barn och vet hur du ska hantera dem finns det förmodligen ingen åldersgräns för camping. Om du inte är säker på hur du ska tackla dem, kanske du vill förbereda dig för utomhusaktiviteter i närheten.

Nyckeln här är beteende – om unga människor vet hur man beter sig på platser långt hemifrån – borde det vara bra.

Vad ska jag göra med hyperaktiva barn?

Om du känner ett barn som du anser vara hyperaktivt, fundera på om han ska följa med på resan eller inte.

Detta kan låta hårt, även om huvudprioriteringen är att hålla de små säkra. Ett hyperaktivt barn kan dessutom äventyra resten av gruppen.

Om du bestämmer dig för att ta dem med dig bör du göra några aktiviteter för att hålla hyperaktiva barn lugna. Nyckeln här är att hålla sig sysselsatt – hitta dem en aktivitet de tycker om och håll dig till den.

När barn är uttråkade, tenderar de att underhålla sig själva genom att göra stök och oväsen. Välj en av de föreslagna aktiviteterna och gör den problematiska pojken till sin chef – på så sätt kommer han att tvingas hålla fokus och kommer definitivt inte att bli uttråkad.

Vilken är rätt aktivitet för min grupp?

Jag har presenterat dig för 15 olika aktiviteter här – att välja rätt kan vara lite svårt. Om du frågar mig är det bästa sättet att låta barnen välja.

Skriv ut de olika idéerna och ta med dig tidningen till din camping. Sätt barnen ner och rösta – gå med folkmassan och välj majoritetens val.

Se dock till att du inte ignorerar andra barn som vill göra något annorlunda – du kan ibland dela upp grupperna och göra två aktiviteter samtidigt (även om du bör utse en annan vuxen som ledsagare).

Jag tror att den bästa aktiviteten är en som involverar många barn samtidigt – var flexibel med din attityd genom att lyssna på deras hjärtan.

Slutsatser

Camping kan vara roligt för både tonåringar och vuxna, även om du måste vara förberedd i förväg om du ska åka med förskolebarn.

Att improvisera längs vägen kan slösa bort din tid och tråka ut barnen – så jag föreslår att du skriver ut ovanstående idéer och implementerar dem när du har lite dödtid.

Håll de små underhållna, särskilt bråkmakarna som bullrar mycket – de kan lätt locka till sig björnar eller annat farligt djurliv.

Känn din miljö och lär dig vad du ska undvika, inklusive giftiga växter och skadeinsekter. Det är bäst att campa på i förväg arrangerade campingplatser, undvika vild camping så mycket som möjligt.

Jag hoppas att min artikel hade gett några originella idéer. Om du har några egna insikter, låt mig veta allt om dem, så lägger jag till dem i listan!

Källor

  1. 10 fantastiska sommarlägeraktiviteter för barn – mödrakorsning, 2017
  2. BRA AKTIVITETER FÖR ETT FÖRSKOLA CAMPING TEMA – kul per dag
  3. DE BÄSTA CAMPINGAKTIVITETERNA FÖR BARN – kaffekoppar och kritor, 2014