15 fantastiska förvaringslösningar för att spara utrymme i din stuga

Nästan allt med stugor är fantastiskt enligt mig. Det är något med dem som för dig närmare naturen och för bort världens liv och rörelse.

Men det finns en sak med många stugor som ger en utmaning. Det vill säga att stugor tenderar att vara på den lilla sidan jämfört med husen vi bor i varje dag. Och med den mindre storleken kommer ofta mindre förvaring. Men när vi går upp till stugan har vi ofta mycket grejer. Speciellt när vi gör mycket utomhusaktiviteter. Så hur kan vi förena detta behov av förvaring med den lilla storleken på många hytter?

Tja, mindre behöver inte betyda mindre lagring. Ibland betyder det bara att vi behöver bli lite mer kreativa med förvaring i stugan. Här är 15 idéer som förhoppningsvis kommer att inspirera dig att komma med kreativa förvaringslösningar för din stuga.

1. Låt inte utrymmet under trappan gå till spillo

Många stugor har trappor. Men det är verkligen vanligt att utrymmet under folks trappor är underutnyttjat.

Om du har något öppet utrymme under trappan i din stuga, har du massor av alternativ för dig att använda det.

  • Bygg hyllor som är öppna mot rummet – Det här har blivit populärt nyligen men det är faktiskt inte mitt favoritalternativ. Människor bygger de här små hyllorna eller båsen under trappan som är så små att man faktiskt inte kan förvara mycket där. Och eftersom de är öppna mot rummet, används dessa kubbar ofta för dekorationer, inte för funktionell förvaring. Dessutom, om det öppna utrymmet under din trappa är lika djupt som trappan är bred, så kommer dessa kubbar antingen att vara riktigt djupa, eller så stänger du av ett helt område som kan användas för förvaring.
  • Använd detta utrymme som ett funktionellt område – Jag har sett människor bygga in ett datorbord i den lilla vrån under en halv trappa. Detta kan vara en riktigt funktionell användning av utrymmet. Även om det inte är för en dator, om du behöver ett skrivbordsutrymme i din stuga, kan det vara ett bra alternativ att bygga in den under trappan.
  • Stäng av den och förvandla den till en garderob – Det här är en av mina favoritidéer. Men jag gillar inte stora öppna garderober heller. Om du går den här vägen, ställ väggarna så högt upp som du kan med hyllor så att du kan maximera användningen av detta utrymme. Häng klädhängare i en sektion så att du kan förvara några rockar och hattar utom synhåll. Det jag gillar med det här alternativet är att det låter mig använda utrymmet helt samtidigt som jag stänger av det så att jag kan använda det för funktion, inte bara dekoration.

2. Under the Bed är inte bara för att gömma sig

Sovrummen har vanligtvis sängar. Det är ungefär därför de kallas sovrum. Och sängar brukar ta mycket plats. Kombinera detta med det faktum att stugorna ofta är ganska små, och du får lite utrymme över.

  Hur snabbt flyger pilar från en sammansatt båge?

Det är därför jag gillar att använda utrymmet under mina sängar till förvaring. När jag går upp till stugan behöver jag vanligtvis inte mer än några dagars kläder. Så jag tycker att jag har väldigt lite behov av en byrå i sovrummen. Så det jag gillar att göra är att använda en rullsäng. Dessa sängar har lådor inbyggda under madrassen. Dessa lådor ger mig massor av utrymme att förvara kläder, men också saker som lakan och filtar.

Om du kan förvara alla extra lakan och filtar i sovrummen under sängen, så behöver du ingen linneskåp som öppnar upp ännu mer plats för förvaring av andra saker du använder i stugan.

3. Använd mer av ditt väggutrymme (Tänk på)

Människor tenderar att förvara det mesta av sina saker på marknivå. Men våra hem och stugor tenderar att ha mycket öppet utrymme uppför väggarna.

För saker som du behöver förvara som ser bra ut när de lämnas synliga – som böcker – använder jag gärna öppna hyllor. Men till annat använder jag gärna skåp för att förvara extra saker som jag förvarar i stugan. Tro bara inte att du bara måste använda skåp på marken. Det finns massor av skåpalternativ som ser bra ut längre upp på väggen.

4. Möbler som fungerar som förvaring

Var smart med dina möbelval. Om du inte har mycket förvaringsutrymme, köp inte ett traditionellt gavelbord för att sitta bredvid din soffa. Använd istället ett slutet bord med en låda eller två. I min svägerskas stuga använder de sitt gavelbord för att förvara alla möjliga saker, inklusive allt material du behöver för att elda i braskaminen.

Detsamma gäller ett soffbord. Istället för ett glasbord med öppna sidor, använd ett slutet träbord med gott om förvaring inuti.

5. Inbyggd klädhängare med bänk och skoförvaring

Den här är riktigt fin att ha i stugan.

Jag gillar att ha en klädhängare direkt på väggen. Det är i princip en bräda som skruvas fast i väggen med klädkrokar längs. Under den vill jag gärna ha en inbyggd bänk med en topp som öppnas för förvaring av skor. Detta håller skorna uppe från golvet, ger mig en plats att sitta för att ta på mig och ta av mig dem, och ger mig en bekväm plats att hänga min kappa direkt när jag kommer in.

Om du bara har lite extra utrymme i din entré för den här typen av installation är det riktigt trevligt att ha.

6. I vägghyllor och lådor

Om du inte har plats någonstans att installera hyllor kan du överväga att bygga in något i väggen.

  Hur man bygger den bästa snögubbe

Traditionella dubbväggar är cirka 4 tum tjocka. Detta ger dig lite utrymme att arbeta med för att bygga en liten bokhylla, kryddhylla eller till och med dekorativa hyllor för ljus och andra dekorationer.

Skär bara ut plåten mellan två reglar och rama sedan in en liten hylla. Jag gillar att ha en tröskelplatta vid basen av hyllan som sticker ut ett par tum, vilket gör att jag effektivt kan ha en 6-tums djup hylla. Om du är bra på gipsskivor kan det här lilla projektet bli riktigt snyggt och ge dig lite funktionellt och dekorativt hyllutrymme utan att ta upp fler kvadratmeter.

7. Skaffa en Closet Organizer

Garderober är några av de sämst använda utrymmena i hem och stugor.

Vi har dessa små öppna rum ofta med en hängstång över toppen och det är allt. Så om du vill fylla upp garderoben, hamnar du på att stapla saker på varandra.

Installera bara några hyllor. Om du har garderober i standardstorlek kan du köpa en garderobsarrangör på den lokala hemförbättringsbutiken som hjälper dig att använda utrymmet mycket mer effektivt. För smala, djupare garderober, installera hyllor, men det är mest meningsfullt att tillåta dig att förvara fler av de föremål du vill lämna kvar i kabinen, som pappershanddukar, toalettpapper, pappersställen, etc.

8. Vägg och tak Köksförvaring

Om ditt kök är litet och skåputrymmet verkligen är begränsat, överväg att använda en vägg- eller takorganisator för grytor och stekpannor. Särskilt grytor och stekpannor kan ta mycket plats i skåp. Men om du hänger dem i krokar kan de bara ta upp lite av det öppna utrymmet ovanför ditt huvud eller ovanför bänken i köket. Beroende på vilken form dina krukor har, kan detta till och med vara dekorativt.

9. Skaffa ett utomhusförråd

Med alla utomhusaktiviteter jag gillar att göra i stugan, jag vet inte att jag verkligen skulle kunna gå utan att ha ett utomhusförråd. Det är här vi kan förvara terränghjulingar, kanoter, stora verktyg, issmältning och andra utomhusartiklar som tar mycket plats eller som inte borde gå in.

Det finns massor av företag som förbygger bodar som man kan sätta ihop på plats. Eller, om du är mer av en gör det själv, bygg en enkel utomhusbyggnad för att hålla dina saker lagrade, organiserade och säkra.

10. Använd ett utomhusredskapsskjul

För små utomhusredskap kan du även använda en liten redskapsbod. Dessa är mer som små utomhusgarderober som håller vädret ute och kan låsas in. Om du inte har en utomhusförrådsbyggnad och du bara har små verktyg och utomhusleksaker kan detta vara ett bra alternativ för utomhusförvaring.

11. Papperskorgen

Sopburkar kan vara fula, och de kan bli totalt förstörda av vilda djur medan du är borta. Det är därför jag gillar att ha en sluten soptunna på utsidan av min stuga för förvaring av papperskorgar.

  Är vandringskängor bra för vardagsbruk?

Jag tar med mig soporna när jag lämnar stugan, men jag gillar ändå att ha en bra papperskorg för att förvara den när jag bor i min stuga. Att bygga ett litet hölje för papperskorgar är väldigt enkelt, men det hjälper till att bevara atmosfären i stugan och håller mina papperskorgar säkra när jag är borta.

12. Murphy säng eller skötbord

Om din stuga är riktigt liten, som ett rum litet, kommer många av dessa idéer inte att räcka.

Men i det här fallet finns det alternativ. Sängsoffor och Murphy-sängar kan vara enorma utrymmesbesparingar, eftersom sängen bara kommer ut när det är dags att komma in.

Murphy sängar är de sängar som fälls upp i väggen. Du kan få en murphy i full höjd säng, eller en kortare där sängen fälls upp till en kista ganska rimligt. Ta bara en titt på några av dem dessa alternativ tillgängliga på Amazon.

Du kan också göra samma typ av saker med ett skötbord om du har en bebis. Du kan hitta alternativ som fälls ner som de har på offentliga toaletter, eller så kan du följa planer på att bygga en själv, som den här på gör-det-själv-nätverket.

13. Dold förvaring i golvet

Den här är lite rolig. Om du har någon önskan om dold förvaring är det faktiskt inte särskilt svårt att skära i golvet. Välj bara ett golvområde som inte får mycket gångtrafik. Markera var golvbjälklaget är och skär sedan ut en liten lucka mellan golvbjälklaget.

Du kommer att vilja göra snygga, rena snitt så att golvet fortfarande ser snyggt ut när du är klar. Sedan behöver du bara fästa några träklossar i golvbjälklaget för att hålla din lucka på plats och vips, du har dold förvaring i golvet.

14. Använd obekväma utrymmen

Finns det konstiga små skrymslen i din stuga. Det är inte ovanligt att ha ett konstigt litet utrymme som inte har något verkligt värde. Tja, ge det värde.

Att installera några hyllor, en bokhylla eller några skåp i utrymmen som detta kan lägga till mycket förvaring och en snygg funktion utan att ta bort något riktigt användbart utrymme.

15. Rullande lådor för djupa skåp

Djupa skåp eller skafferihyllor är ofta fulla av bortkastat utrymme. Ingen fyller de där hyllorna hela vägen upp eftersom det är så svårt att komma till grejerna där bak. Vilket slöseri?

Det är därför jag rekommenderar att du installerar lite utdragbar förvaring ovanpå dessa djupa hyllor. Dessa på Amazon är ett bra exempel. Dessa gör att du faktiskt kan använda utrymmet i dessa djupa skåp istället för att bara använda de främre 6 tum av varje hylla.