13 skäl att åka på en backpackerresa

Planerar du din nästa resa? Tja, det kanske borde vara backpacking! Backpacking är när du packar allt du behöver för att campa på ryggen och vandra allt från 1 mil till tusentals! Du behöver inte vara expert för att göra det, du måste bara vara redo att ge dig ut på äventyr.

Här är bara några anledningar till varför en ryggsäcksresa kan vara precis vad du behöver!

Backpacking i skogen

1. Anslut till naturen

Den enklaste anledningen till att någon skulle kunna tänka sig att åka på en ryggsäckstur är att vara ett med naturen – upplev morgonluften, hör träden prassla och hitta en stillhet i enkelheten i att vara utomhus. Backpackerupplevelsen handlar om denna söta enkelhet.

2. Koppla bort från civilisationen

Att vara utan mobiltjänst kan leda till mycket oro i början – hur blir jag kopplad till andra? Detta är en giltig rädsla att ha. Men efter att ha accepterat att du inte har någon tjänst kan du inte kolla Instagram eller ta emot sms från din mamma, det är så befriande! Äntligen kan du andas ut all stress, skärmar, trafikljus och annonser. Även om det bara är för en natt kommer det att vara så uppfriskande.

3. Upptäck nya platser

Du kan åka ryggsäck i din lokala delstatspark eller runt om i världen! Genom att välja att åka till en ny plats kan du uppleva olika kulturer, resa till olika turistplatser till fots och spendera tid med lokalbefolkningen. integrera i din resa! Det är din resa och du bestämmer var och vad du ser!

4. Utmana dig själv

Du kan göra mer än du tror. Om du tänker ”Jag vet inte, jag är inte i bra form… Jag tror inte att jag har vad som krävs”, avbryter jag vänligt. Du kan göra din ryggsäcksresa till det som passar DIG. Om det bara är 2-5 mil om dagen, vem bryr sig? Du utforskar fortfarande, har ett äventyr och upplever livet. Men om du märker att du trycker på för att gå vidare, för att hålla dig på rätt spår, kommer du att känna att du blir utmanad och det är en av de bästa känslorna!

  Hur vet du när du ska använda Microspikes?
Kvinna backpacking i en stor skog

5. Lär dig att vara självförsörjande

Att leva på 2000-talet är så bekvämt och roligt – el, snabbmat, smartphones som låter oss googla allt och allt. Även om Google Maps är och alltid borde vara din bästa vän, är att lära sig navigera utanför nätet och så många andra färdigheter en av de roligaste utmaningarna! Det bygger självförtroende genom att känna till grundläggande överlevnadsfärdigheter och det ger dig också en känsla av din mänsklighet. Ett av mina favoritminnen från vår första ryggsäckstur var att campa vid en bäck och använda vårt sugrör för att filtrera vårt eget färska, kalla, färska vatten.

6. Få ett nytt perspektiv

Kanske händer något i ditt liv – jobbet kan vara stressigt, kvällsnyheterna kan vara överväldigande, eller så kanske du bara känner dig förvirrad. Oavsett vad som händer i ditt liv, bra eller dåligt, kan åka i backcountryn lindra dina rädslor och spänningar. När du är ute och går kan du fokusera på det som är viktigt, ägna tid åt att tänka och andas ut djupt. Enkelt uttryckt är det en ännu bättre version av en lång varm dusch.

Man står på en avsats vid en bergssjö
Blå alpina sjöar som denna är en av de bästa sakerna med backpacking.

7. Det är en prisvärd semester

Kostnaden för hotell, flyg, mat, biluthyrning och mer kan tömma ditt bankkonto. Om du letar efter en budgetvänlig semester som på något sätt ändå inte skickar hem dig trasig, är backpacking ett utmärkt alternativ. Den största kostnadsfaktorn som hindrar människor från att backpacka är priset på den utrustning du behöver för att åka backpacking. Priset för en bra ryggsäck kan ibland vara nära 300 dollar, inte inklusive tält, vandringskängor, sovsäck, mat osv.

Du behöver dessa saker för att kunna backpacka säkert. Men platser som REI har gjort det billigare än någonsin, vilket gör att du kan HYRA UTRUSTNING! De har uthyrning för nästan allt du kan tänkas behöva för förvånansvärt låga priser (särskilt om du är medlem), vilket gör det enkelt att täcka dina 10 ryggsäckssaker. Om du befinner dig på ett ställe där det inte finns någon elitbutik, behöver du verkligen inte allt lyxmaterial för att få en fantastisk, bekväm och minnesvärd resa.

  Behöver du ett tältfotavtryck?

Platser som Walmart och Target har till och med ryggsäcksutrustning! Och det finns alltid folk som säljer sina saker på Facebook Marketplace eller eBay. Du behöver inte ha alla snygga och dyra prylar för att ha en bra och säker resa. Personligen köper jag och min man de flesta av våra grejer från REI eller Amazon, beroende på vilket pris som är bäst.

8. Det är en miljövänlig semester

Att leva utanför nätet utan att använda el eller gas är så miljövänligt! Du kan känna dig etiskt bra med ditt lilla koldioxidavtryck istället för att vissa semestrar reser hundratals mil eller flyger tusentals!

Man med backpacking utrustning tittar på solnedgången

9. Kom närmare din promenadkompis – eller dig själv

Att gå på ett äventyr frikopplat från samhället med en annan person för dig naturligtvis närmare. Och om det är en ensamresa kan du växa närmare dig själv! Skapa minnen som varar livet ut, vid den öppna spisen, sova under stjärnorna och bara prata! Du kommer ut från resan med den där kvalitetstiden (eller den introverta tiden) på en rekordnivå.

10. Utforska en ny plats eller till och med en ny kultur

Du kan ryggsäcka var du vill! Du kan ryggsäcka var som helst i världen. Oavsett om det är delstatsparken nära dig, backpackar du genom Europa för att upptäcka söta små städer. Att resa utomlands och backpacka genom ett land kan ge dig ett helt nytt perspektiv som du kanske inte får av att göra alla turistgrejer.

11. Träffa nya människor

Om det är en ensamresa, mer kraft till dig! Däremot är andra förbipasserande kända för att vara vänliga. Se upp för mer öppensinnade backpackers och du har en verklig chans att få vänner för livet. Ett sätt som backpackers träffar nya människor är ofta på lägret du sover i eller vandrarhem i staden du passerar!

  När är bästa tiden att besöka Mackinac Island? (2022 uppdatering)

Om ditt mål är att träffa andra vandrare kan du till och med anmäla dig till en organiserad resa! Det finns så många organiserade ryggsäcksresor som anordnas av olika friluftsorganisationer! De största programmen jag känner till är REI:s organiserade turer, men det finns så många fler. De brukar tillhandahålla utrustning också! Om du verkligen är sugen på att få vänner för livet och bli en all-star backpacker, finns det inget som slår att vandra på Appalachian eller Pacific Crest Trail!

12. Det är bra träning

Att åka på en backpackerresa är ett otroligt sätt att bränna kalorier och bygga muskler; vandring är ett bra sätt att komma i form, och backpacking är bara flera vandringar med camping i mitten. Ditt kardiovaskulära system kommer att tacka dig för att du tar dig genom kullarna och genom bäckar med över 30 pund på ryggen! Både vandring och backpacking är bra sätt att träna, backpacking har den extra fördelen att det är svårare.

13. Känn dig levande

Att vara ute, känna solen (eller regnet) i ansiktet, omgiven av natur och skönhet, det är bara så roligt. Att separera dig själv från samhället är ett av de bästa sätten att ställa in den äventyrliga andan, återupptäcka dig själv och känna dig LEVANDE.

Backpacking tält i bergen

Så gå ut!

Det är dags för ett äventyr! Gå och utforska landet (eller länderna), vandra den mindre färdade stigen och upplev skönheten med att vara utomhus! Jag hoppas att den här artikeln har inspirerat dig, gett dig självförtroendet och spänningen att boka den resan! Var säker och fortsätt gå!