13 effektiva sätt att få fisklukt från dina händer

Det är alltid trevligt att ha en lyckad dag på vattnet, men när dagen väl är över är det nu dags att rensa fångsten. Problemet som jag alltid stöter på efter att ha städat dussintals fiskar är fisklukten som verkar ligga kvar på mina händer. I den här artikeln kommer vi att berätta det mest effektiva sättet att få fisklukten från dina händer, plus 10 andra sätt som också är ganska bra.

Under årens lopp har fiskare hittat en mängd praktiska sätt att hantera den till synes permanenta lukten som kommer tillsammans med kärleken till fiske. Majoriteten av dessa alternativ är saker som du förmodligen redan har i ditt hem. Så fortsätt och läs igenom den här listan över några av de enklaste sätten att ta hand om den obehagliga fisklukten på händerna. Du kommer att vara glad att du gjorde det!

få fisklukt från händerna

1. Gummihandskar

rengöring av fisk med handskar

Det överlägset mest effektiva sättet som jag har hittat för att få fisklukt från dina händer är att förhindra att den kommer på dina händer i första hand!

Detta kan enkelt åstadkommas genom att köpa ett par gummihandskar (diskhandskar fungerar också). Jag personligen gillar inte huvuddelen av diskhandskar, så jag har en låda med operationshandskar av latex till hands.

2. GOJO

Har du någonsin hört talas om GOJO? Chansen är stor att om du inte är i någon typ av konstruktion så har du inte gjort det. GOJO är en industriell handrengöring som många svär till, inklusive jag.

Medan många byggnadsarbetare använder GOJO för att rengöra händerna från olja, fett, smuts, etc, är det också bra för att ta bort den obehagliga fisklukten från dina händer.

En sak att tänka på dock…GOJO har en väldigt stark doft, oavsett om du väljer original- eller apelsindoften. Så även om du kanske kan ta bort lukten av fisk från dina händer, kommer GOJO-doften troligen att finnas kvar ett tag.

  Kan du vara överviktig och springa ett maraton?

3. Rostfritt stål

tvål av rostfritt stål

Det här är förmodligen ett av de mest välkända knepen för att få bort vitlökslukten på fingrarna, men fungerar det verkligen att få bort den fiskiga lukten som finns kvar i händerna? I själva verket, ja, det fungerar!

Allt du behöver göra är att gnugga händerna i några sekunder på ett handfat i rostfritt stål och sedan diska upp normalt. Jag har personligen en tvål av rostfritt stål i min redskapslådan och i min kökslåda.

4. Ketchup

Har du någonsin hört att om du blir sprayad av en skunk, är det enda sättet att få bort stanken genom att ta ett tomatsåsbad? Om inte, kolla in den här artikeln.

Hur som helst, ketchup fungerar på ungefär samma sätt med den fiskiga lukten.

Allt du behöver göra är att ta flaskan med ketchup från kylskåpet, hälla en generös mängd i händerna och gnugga in den. När den har stått på i några minuter, fortsätt och tvätta händerna med lite tvål och varmt vatten.

5. Tandkräm

Det verkar som om tandkräm inte bara är bra för att rengöra tänder, den fungerar också bra för att ta bort fiskiga lukter. Pressa en generös mängd tandkräm på händerna, gnugga över hela och skölj sedan av den med bara vatten.

TIPS: Jag har hört att den sorten med bakpulver fungerar bäst

6. Citronsaft

rengöring händer citronsaft

Det finns en anledning till att städmaterial ofta använder citronextrakt i sina ingredienser! Det är för att det fungerar!

Vem älskar inte lukten av citroner? När du försöker bli av med oönskade lukter från fisk, fortsätt och pressa lite citronsaft direkt på dina händer. Gnid runt det och tvätta sedan upp med lite varm tvål och vatten.

  Vad kostar en popup-camper? (Nya och begagnade priser)

7. Bakpulver

På grund av PH-värdet i bakpulver tar det enkelt bort all fisklukt som sitter kvar på dina händer. Allt du behöver göra är att blanda lite bakpulver med vatten för att göra en tjock pasta. Applicera på händerna och låt verka i några minuter.

Efter flera minuter kan du skölja av den och lukten av fisk bör vara ett minne blott.

8. Saltkex

Kanske tyckte du att ketchup verkade konstigt, men det här kan vara det mest intressanta (och överraskande) sättet att bli av med fisklukt. Jag menar, kan saltkex verkligen ta hand om fisklukten?

Hur överraskande det än kan tyckas, ja det kan de.

Allt du behöver göra är att först tvätta händerna i tvål och vatten. När dina händer är helt torra, ta några krossade saltkex och gnugga dem överallt i några minuter. Skölj av och du är klar.

9. Salt

Pratar man med någon gammal fiskare är detta ett knep som många svär vid. Tillsätt helt enkelt en generös mängd salt i händerna medan du diskar och börja skrubba. Fiskare lovar att den fiskiga lukten kommer att försvinna på nolltid.

10. Kaffe

kaffesump

Nu innan du springer för att få en kanna varmt kaffe, bör du veta att du måste använda kaffesump som ännu inte har använts. Den läckra doften av kaffe kommer att neutralisera lukten på dina händer. Ta bara lite färsk jord, gnugga runt dem och tvätta av efter några minuter.

11. Handdesinfektionsmedel

Detta är förmodligen ett av de enklare alternativen på den här listan och det fungerar lika bra som resten. På grund av tvättsprit och andra föreningar i handdesinfektionsmedel dödar det lätt bakterier och alla lukter som följer med det. Om du inte njuter av doften av handsprit, då skulle det här alternativet inte vara något för dig.

  Varför använda en sängrulle? En snabb primer om fördelarna med en sängrulle

12. Babyservetter

Gå vidare till mataffären och hämta ett paket babyservetter, eftersom de hjälper till att ta hand om många oönskade dofter. Ingredienserna i babyservetter är speciellt framtagna för att ta hand om att neutralisera obehagliga lukter, så dessa fungerar också bra för fiskiga händer.

13. Koriander

Används inte koriander för att göra guacamole? Ja, men den starka lukten av denna ört är också mycket effektiv för att ta hand om fiskstink. Allt du behöver göra är att ta lite färsk koriander och gnugga den över hela händerna och skölj sedan av. Du kommer att bli förvånad över hur bra det gör att neutralisera lukten.

Slutsats

Efter att ha läst igenom den här artikeln och en lista med idéer för att bli av med fisklukten på händerna, undrar du förmodligen vilken du ska prova. Verkligheten är att de alla är effektiva sätt, och varje person kommer att hitta sina egna, personliga preferenser. Hitta den som fungerar för dig och den som du gillar bäst.

Med det sagt, enligt min mening är det bästa sättet att bli av med fisklukten på händerna att bära handskar! Om handskar inte är din grej så rekommenderar jag att du köper något handrengöringsmedel som GOJO. Jag personligen gillar den apelsinsoftande sorten.