11 perfekta slädeplatser nära Provo, Utah

Om du bor i Provo eller har haft nöjet att besöka Provo, kommer du att märka att det ligger i ett fantastiskt vackert läge vid foten av Wasatch-bergen. Detta är en perfekt plats att njuta av vinteraktiviteter som pulka och tubing.

Nära och inom Provo finns olika kullar som är perfekta för dem som vill åka på äventyr med pulka. Faktum är att det finns så många pulkaplatser att välja mellan att det faktiskt kan vara överväldigande. Du behöver inte oroa dig! Allt du behöver oroa dig för är hur många personer du ska bjuda in!

1. Rock Canyon

Plats

2620 N 1200 E, Provo, UT 84604

Rock Canyon ligger i nordöstra Provo och ligger rakt upp mot bergen. Du kan hitta det kitty-corner till det lokala universitetet (BYU).

Kosta

Fri.

Timmar

Dagligen från 07.00 till 23.00.

Mer information

Rock Canyon är en underbar park som ligger vid foten av Wasatch-bergen. Under vintern blir denna park ett resmål för pulka och är en lokal favorit. Dess vidsträckta kullar skryter med hopp, långa turer och varierande branta kullar. Denna park har något för alla och är ett bra ställe att ta med hela familjen.

Det finns inte bara kullar som är perfekta för vuxna utan det finns också mindre kullar som erbjuder en rolig och säker åktur för barn också.

Detta pittoreska pulkaområde kommer att få dig att imponera över hur vacker utsikten är. Du kommer att åka pulka mitt i det höga och snötäckta berget Timpanogos samt andra bergskedjor. Var noga med att ta med kameran för att ta bilder av både dina barns pulka och de fantastiska vyerna.

Saker att veta

Rock Canyon är en lokal favorit och kan därmed bli väldigt trångt en bra snödag. Se till att komma dit tidigare på morgonen eller senare på kvällen för att undvika trängseln.

Rock Canyon erbjuder också många stigar som du kan utforska och en lekplats för barnen att leka på. Detta är en pulkaplats som du inte vill hoppa över i vinter!

2. Peteetneet Academy

Plats

10 N 600 E, Payson, UT 84651

Denna utmärkta pulkaplats ligger 15-20 minuter söder om Provo i staden Payson.

Kosta

Fri.

Timmar

N/A

Mer information

Peteetneet Academy pulkaplats är en annan lokal favorit bland dem som växte upp i Utah County. Du kommer inte att bli besviken över denna fantastiska pulkaplats som har bra stora kullar som är tillräckligt släta för att få upp en bra mängd fart.

Faktum är att vissa människor inte ens tar med sig slädar eller rör. Kullarna är branta och hala nog för att de ska kunna glida ner i bara sina snöbyxor.

Jag tycker personligen att det är roligare om man tar med en pulka!

Den bästa pulkabacken vid Peteetneet Academy ligger strax väster om parkeringsplatsen för Peteetneet Museum and Cultural Arts Center. Den här kullen är bred och ger gott om utrymme för alla åldrar att ha kul!

Saker att veta

I likhet med Rock Canyon kan Peteetneet Acadamy bli ganska packat med lokala kälkar. Det är en bra idé att gå på lediga tider om du vill ha backen för dig själv.

  Hur man hämtar ett rappellrep

Se till att klä dig varmt och ta med mycket mat och vatten.

3. Cherry Hill Elementary

Plats

250 E 1650 S Orem, UT 84058

Kälkbacken vid Cherry Hill Elementary ligger 10 minuter nordost om Provo i staden Orem. Det är ganska nära till köpcentret och på University Parkway.

Kosta

Fri.

Timmar

Dagligen från 06:00 till 22:00.

Mer information

Om du letar efter ett ställe att ta den lilles pulka på är det här platsen. Strax söder om Cherry Hill Elementary ligger en liten kulle som är bra för barn att glida ner i säkerhet. Utöver det kommer du att känna dig mycket mer avslappnad på denna pulkaplats eftersom det är mindre trångt än många andra pulkaplatser i området.

Cherry Hill är också en bra plats för barnen att bygga en snögubbe, ett snöfort eller för att ha en gammaldags snöbollskamp. Detta är en plats som är värd att ta med barnen till.

Saker att veta

När du är klar med pulka kan du värma upp och äta god mat på min personliga favoritrestaurang i området: Bam Bams BBQ.

4. Tibble Fork Reservoir (American Fork Canyon)

Plats

N American Fork Canyon Rd, Provo, UT 84604

Denna pulkaplats ligger upp till American Fork Canyon och ligger cirka 30-40 minuters bilresa norr om Provo.

Kosta

$6 inträdesavgift per bil. Det finns också ett årskortsalternativ för $45.

Timmar

N/A

Mer information

Denna pulkaplats ligger en liten bit utanför allfarvägen, men det är absolut värt det! För att komma dit kör du uppför den ursnygga American Fork Canyon som är kantad av snödammiga tallar och snöklädda bergstoppar. Vid din ankomst hittar du en vacker reservoar som förmodligen är isad.

Det finns inga officiella pulkabackar men många kommer att välja slumpmässiga kullar att åka nedför. Det är inte ovanligt att se folk redan uppe på kullen när man kommer dit.

Det finns så många olika kullar att välja mellan. Några av kullarna är mycket branta och ger en supersnabb och spännande åktur till botten!

Saker att veta

Tibble Fork Reservoir erbjuder många andra vinteraktiviteter också. Lokalbefolkningen använder detta område för snöskor och längdskidåkning. Se till att ta med din kamera, du vill inte missa att ta några vackra landskapsbilder.

5. Riverview Park

Plats

4620 N 300 W, Provo, UT 84604

Riverview Park ligger 10 minuter från centrala Provo. Det ligger i norra Provo precis intill staden Orem.

Kosta

Fri.

Timmar

Öppet dagligen från 07.00 till 23.00.

Mer information

Riverview Park är en annan bra plats att ta med barnen till. Den har en huvud pulkabacke som kan åka på båda sidor. Den är inte särskilt hög men den är ganska brant. Det fantastiska med den här kullen är det faktum att det ger dig gott om utrymme att stanna när du väl når botten.

Saker att veta

Du kommer att bli glad att veta att denna park har toaletter som ligger nära pulkabacken. Du behöver inte oroa dig när dina barn oundvikligen måste använda toaletten.

  Vad är en Outrigger Canoe?

Parken har också en mängd vandringsleder och är vacker under de varmare månaderna.

6. Cascade Park

Plats

200 N 950 E St, Orem, UT 84097

Cascade Park ligger 12-15 minuter norr om Provo i staden Orem. I själva verket är det bara en mil eller två på vägen från Riverview Park.

Kosta

Fri.

Timmar

Dagligen från 8.00 till 21.00.

Mer information

Denna park kommer att få dig och dina barn att flina från öra till öra när ni glider nerför den medelstora kullen. Denna park erbjuder en vidöppen kulle och gott om plats för barnen att leka i snön också. Cascade Park är ett måste om du har små barn!

Saker att veta

Denna 6,3 hektar stora park erbjuder också fantastisk utsikt över berget Timpanogas. Den har också olika picknickpaviljonger som är perfekta för avkoppling efter en lång dag med pulka.

7. Mountain View High School

Plats

665 Center St, Orem, UT 84057

Denna pulkaplats ligger 10 – 15 minuter norr om Provo i Orem, mittemot Orem Fitness Center.

Kosta

Fri.

Timmar

N/A

Mer information

Denna pulkaplats kan hittas i Mount View High Schools fält som ligger strax utanför Center Street. Dessa kullar kommer säkerligen att underhålla dig och din familj i timmar (eller åtminstone tills det är för kallt för att fortsätta åka pulka).

Kullarna är bra för små barn, så se till att du tar med hela gänget.

Saker att veta

Beroende på var du väljer att åka pulka finns det risk för att springa in i staketet som markerar fastigheten, så var försiktig.

8. Big Springs

Plats

Spring Hollow Road, Provo, UT 84604

Big Springs är en 50-minuters bilresa upp Provo Canyon och genom bergen en bit. Du passerar genom staden Wallsburg.

Kosta

Fri.

Timmar

N/A

Mer information

Denna pulkaplats är lite svårare att ta sig till, särskilt under vintermånaderna. Det kräver en hel del körning genom bergen, men utsikten på vägen upp och vid pulkaplatsen gör det värt det. Det finns ingen ”officiell” pulkabacke, snarare väljer du en backe att pulka nerför och bara kör för det.

Saker att veta

Var försiktig när du kör upp i detta område. Fyrhjulsdrivna fordon är att föredra för att nå denna pulkaplats. Var noga med att klä dig varmt och kolla vädret efter väglag.

9. Jolley’s Ranch vid Hobble Creek Canyon

Plats

Right Fork Hobble Rd, Springville, UT 84663

Jolley’s Ranch ligger precis utanför Springville och är ett par miles upp Hobble Creek Canyon. Det är 25 minuters bilresa söder om Provo.

Kosta

Fri.

Timmar

Måndag – lördag från 10:00 till 17:00.

Mer information

De som har varit i Jolleys Ranch Sledding Area vet att det är en av områdets bäst bevarade hemligheter. Kälkbacken är en av de bästa pulkabackarna nära Provo och den är helt gratis. Jolley’s Ranch har en lång, snabb och hög backe som är tillgänglig för pulka.

Kälkbacken är också mycket säker och har tydligt markerade pulkavägar och höbalar längst ner som stoppar dig.

  Landar luftballonger på rätt plats?

Utöver det finns det också en avsedd plats för pulkaåkare att vandra tillbaka upp, så att du inte behöver oroa dig för eventuella kollisioner. Startområdet på toppen av kullarna är mycket brett och väntetiden för pulka är normalt mycket kort.

Saker att veta

Jolley’s Ranch har dig täckt! Denna pulkaplats är inte bara gratis utan den har också massor av bekvämligheter som gör din pulkaupplevelse trevlig och bekväm. Det finns ett värmande skydd på plats, ett koncessionsområde som säljer varm choklad och snacks och toaletter som är tillgängliga för alla att använda.

Rör kan också hyras för $3 på denna pulkaplats. Utöver det finns det olika längdskidåknings- och snöskospår i närheten som är värda att kolla in.

10. Orem City Cemetery (Park)

Plats

1520 N 800 E, Orem, UT 84097

Denna pulkaplats ligger bara 10 – 15 minuter norr om Provo i Orem-området. Du kan hitta parken precis intill den faktiska kyrkogården nära Provo Canyon.

Kosta

Fri.

Timmar

Denna park är öppen 24 timmar om dygnet.

Mer information

När jag först hörde talas om denna pulkaplats blev jag lite avskräckt av namnet. Om detta är fallet för dig behöver du inte oroa dig! Detta pulkaområde ligger faktiskt inte på en kyrkogård! Snarare ligger det i en vacker park nära stadens kyrkogård. Du kommer inte att respektera några gravar!

Parken i sig är ganska lik Rock Canyon Park, eftersom de viktigaste pulkakullarna är något skålformade.

Förutom de huvudsakliga skålformade pulkakullarna hittar du flera pulkakullar på utsidan av parken som verkligen är perfekta för små barn att åka pulka nerför.

Saker att veta

Se till att ta med en kamera. Utsikten över bergen här en fenomenal. Denna 16 hektar stora park kommer säkerligen att underhålla dig och familjen på en bra vinterdag.

Se till att se upp för träd när du åker pulka och klä dig varmt efter vädret.

11. Sandpiper Hill (Eagle Mountain)

Plats

3015 Sandpiper Rd, Eagle Mountain, UT 84005

Sandpiper Hill ligger i staden Eagle Mountain som ligger 30 minuters bilresa från Provo, på andra sidan Utah Lake.

Kosta

Fri.

Timmar

N/A

Mer information

Sandpiper Hill är ett bra ställe att åka pulka på! Kullen är ganska stor och kan ta emot nästan vilken storlek som helst. Det erbjuder en spännande tur nedför en lång och måttligt graderad sluttning.

Det är en av de där pulkabackarna som är branta, men inte för branta. När du bestämt dig för att gå ner kommer du att hamna på botten av kullen vid en frusen bäck.

Men du behöver inte oroa dig, 99 % av kälkarna stannar innan de faktiskt når bäcken.

Saker att veta

Det omgivande området är också bra för pulka. Sandpiper Hill ligger vid Hidden Valley Park och Nolen Park, som båda är fantastiska pulkaplatser att kolla in.

Nolen Park är särskilt bra för små barn eftersom kullarna är ganska milda.

Var försiktig med bäcken i slutet av kullen och du kommer säkerligen att ha en viskning!