11 bästa campingplatser i Yellowstone National Park

Yellowstone National Park, som grundades som världens första nationalpark den 1 mars 1872, är hem för hundratals djurarter, tusentals historiska arkeologiska platser och miljontals campare som kommer varje år för att uppleva allt det underbara och sköna som dessa 3 472 kvadratkilometer. erbjudande parken har att erbjuda.

Oavsett om du vill stanna för de varma källorna, upptäcka vilda djur eller bara vill komma bort från den hektiska moderna världen, finns det en campingplats i Yellowstone som är perfekt för dig.

De bästa campingplatserna i Yellowstone National Park är Grant Village Campground, Madison Campground, Canyon Campground, Norris Campground, Mammoth Hotsprings, Bridge Bay Campground, Tower Fall Campground, Slough Creek Campground, Lewis Lake Campground, Pebble Creek Campground och Indian Creek Campground.

Den här artikeln tar inte bara en närmare titt på 11 av de bästa campingplatserna i Yellowstone National Park, utan förklarar också vilken typ av campingplats var och en är lämplig för.

Nästan alla listade campingplatser har en 360-video med virtuell verklighet. Du kan bokstavligen titta runt 360 grader genom att klicka på vänster musknapp på skärmen.

1. Grant Village Campground

Grant Village camping är en av de största campingplatserna Yellowstone erbjuder. Den har över 400 platser, lämpliga för alla typer av campingskydd, inklusive tält, släpvagnar och husbilar.

Grant Village Fakta

 • Webbplatsen är icke-elektrisk.
 • Det är den camping som ligger närmast till duschmöjligheter, spolbara toaletter och dricksvatten.
 • Grant Village Campground ligger bara en kort bilresa från populära attraktioner som Yellowstone Lake och West Thumb Geyser Basin.
 • Campingen ligger ungefär en mil från en restaurang, bensinstation och en lanthandel.
 • Det är en av de mest populära campingplatserna under högsäsong och fylls snabbt upp. Bokningar kan göras upp till ett år i förväg.

Om du vill bo på Grant Village Campground bör du vara proaktiv när det gäller att göra bokningar! På grund av de lysande rekommendationerna från gamla campare har platsen blivit extremt populär.

Bäst för…

Denna camping är idealisk för husvagnar och husbilar, de som behöver bättre tillgång till dusch och toaletter, och alla som vill kolla in Yellowstone National Parks mer populära attraktioner.

2. Madison Campground

En vistelse på Madison Campground är varje campares dröm. På någon av dessa 270 campingplatser kan du förvänta dig att hitta nästan alla bekvämligheter du behöver i närheten. Vissa av dessa webbplatser är också släp- och husbilsvänliga.

Madison Camping fakta

 • Campingen är inte elektrisk.
 • Denna camping ligger närmast Yellowstone’s West Entrance.
 • Det är närmast Upper, Lower och Midway Geyser Bassins.
 • Madison River ligger i närheten, vilket gör det till en populär plats för fiskeentusiaster.
 • Madison Campground ger tillgång till toaletter (inklusive rinnande vatten).
 • Campingen ligger nära West Yellowstone, en stad som erbjuder campingtillbehör om någon behöver förnödenheter.

Reservationer för Madison Campground fylls snabbt, särskilt under vår- och sommarsäsongen. Bokningar kan göras upp till ett år i förväg, precis som Grant Village.

  Planerar en en natts bilcampingresa och varför det är värt det

Bäst för…

Madison Campground är bäst lämpad för övernattande campare, fiskeentusiaster, de som behöver tillgång till toaletter och alla som har kommit till Yellowstone för att se de berömda gejsrarna. Husbilar och släpvagnar kan också parkera på de flesta platser på denna camping.

3. Canyon Campground

Yellowstone’s Canyon Campground är hem för 270 campingplatser. Vissa är endast tillgängliga för vandrare och cyklister, medan andra är lämpliga för alla typer av husbilar, inklusive husbilar.

Canyon Camping fakta

 • Denna campingplats är inte elektrisk.
 • Canyon Campground har lättillgängliga toaletter och dricksvatten i närheten.
 • Det är nära till Canyon Village. Byn erbjuder tvättmöjligheter, en lanthandel och ett besökscenter.
 • Det finns flera vandrings- och cykelleder nära denna camping.
 • Namnet ”Canyon Campground” beror på den närliggande Grand Canyon i Yellowstone.

Bäst för…

Canyon Campground är den idealiska platsen för cyklister och vandrare, eftersom många leder är en kort bit bort. Alla som reser till Yellowstone för att se sin Grand Canyon kommer att upptäcka att denna camping är det enklaste sättet att komma till sin önskade destination.

4. Norris Campground

Norris Campground är något mindre än ovanstående campingplatser, med endast 100 campingplatser tillgängliga enligt först till kvarn-principen. Den här webbplatsen erbjuder många av de bekvämligheter som de andra erbjuder, men dess främsta dragningskraft ligger i dess läge.

Norris Camping fakta

 • Alla campingplatser här är icke-elektriska.
 • Det ligger i centrala Yellowstone, djupt i hjärtat av nationalparken.
 • De flesta Norris campingplatser är endast lämpliga för tält och mindre husvagnar, även om vissa fortfarande har plats för husbilar upp till 15 meter.
 • Varje campingplats tillhandahåller matförvaring, dricksvatten och toaletter med rinnande vatten.

När du bor på Norris Campground, finns det en god chans att du kommer se bison som strövar omkring i området. Detta är en del av campingens överklagande, och det är vad campare ofta säger att de älskar med den här delen av Yellowstone i allmänhet.

Bäst för…

Norris Campground är bäst för dem som vill ha ett lite mindre trångt ställe att slå upp ett tält på och de som kommer till Yellowstone för att se infödda bison som du inte kan hitta i större delen av landet. Tältcampare kommer att ha lättare att få en plats på Norris än campare.

5. Mammoth Hot Springs

Mammoth Hot Springs camping är en av de högst rankade campingplatserna av frekventa campare i Yellowstone National Park. Det finns 85 platser att välja mellan, även om det inte finns något sätt att boka en plats eftersom det är först till kvarn som gäller. Dessa 85 platser kan rymma tält, släpvagnar och husbilar.

Mammoth Hot Springs Fakta

 • Alla campingplatser här är icke-elektriska.
 • Campingen har fått sitt namn för att den ligger så nära själva Mammoth Hot Springs och även nära Boiling River, som många går för att njuta av.
 • Dessa campingplatser erbjuder tillgång till toaletter med rinnande vatten och dricksvatten.
 • Mammoth Hot Springs är den nordligaste campingen i Yellowstone.
 • Bison vandrar ofta i området nära campingen, liksom älgar.
  De enklaste knutarna du kan knyta för nästan alla situationer

Bäst för…

Mammoth Hot Springs Campground är idealisk för alla som vill njuta av den unika upplevelsen av att koppla av nära en hydrotermisk funktion. Det är bra för naturälskare och de som vill bo på en mindre trång campingplats.

6. Bridge Bay Campground

Yellowstones Bridge Bay campingplats erbjuder mer än 400 campingplatser, både öppna och skuggade, för alla typer av campare, oavsett om de föredrar att slå upp sina tält eller parkera sina husvagnar/husbilar. Denna populära campingplats är en av de första som fylls upp under sommarsäsongen, så bokningar kan göras upp till ett år i förväg.

Fakta om Bridge Bay Campground

 • Alla campingplatser är icke-elektriska.
 • Campingen ligger mellan Yellowstone Lake och Bridge Bay Marina.
 • Varje camping har tillgång till toaletter med rinnande vatten, diskstationer och dricksvatten.
 • Den närliggande Bridge Bay Marina erbjuder fiskeredskap, båtuthyrning och utflykter för campare.

Bäst för…

Bridge Bay Campground är idealisk för alla som vill njuta av vattendragen i Yellowstone National Park. Sommarcampare säger att detta är en av de bästa campingplatserna att bo på under högsäsong. Familjer kommer sannolikt att njuta av att spendera kvalitetstid tillsammans här.

7. Tower Fall Campground

Tower Fall Campground ligger i den norra delen av Yellowstone National Park. Campingen själv har utsikt över Tower Creek. Det finns 31 avlägsna campingplatser här som främst vänder sig till tältcampare.

Tower Fall Camping fakta

 • Alla platser är icke-elektriska.
 • Webbplatserna fylls efter först till kvarn-principen.
 • Campingplatserna vid Tower Fall delar tillgång till dricksvatten och toaletter.
 • Det finns en butik tvärs över vägen från campingen där du kan hitta campingutrustning, mat och souvenirer.
 • Det finns en vandringsled i närheten som slutar på toppen av Mount Washburn.

Bäst för…

Denna campingplats är idealisk för människor som vill ha nära till bekvämligheter och för dem som gillar att gå! Den är bättre lämpad för tältcampare och inte för släp eller husbilar. Den som letar efter en avlägsen plats att njuta av sin naturtillflyktsort kommer att älska Tower Fall Campground.

8. Slough Creek Campground

Slough Creek Campground ligger i det nordöstra hörnet av Yellowstone National Park. De 23 campingplatserna är svårare att säkra på sommaren när det är fint väder. Campingplatsens många unika funktioner är värda att ta en plats innan de alla är borta!

Fakta om Slough Creek Campground

 • Alla platser är icke-elektriska.
 • Campingen är mycket avlägsen och långt från Yellowstones främsta attraktioner.
 • Varje campingplats ger tillgång till dricksvatten och sanitära anläggningar.
 • Campingplatserna är mörkare och låter dig se stjärnorna bättre på natten.
 • Slough Creek Trailhead är ett populärt vandringsdestination.

Bäst för…

Slough Creek Campground är idealisk för dem som vill ha en avlägsen plats för att slå upp sitt tält och titta på stjärnorna på natten. Platserna är bäst lämpade för tältcampare och de som vill njuta av det omgivande djurlivet, som bison och älg.

  Vilket material är sovsäckar gjorda av? (Och varför är de så hala?)

9. Lewis Lake Campground

Lewis Lake Campground är utan tvekan en av de vackraste campingplatserna Yellowstone har att erbjuda. Dessa 85 campingplatser är tillgängliga enligt först till kvarn-principen och fylls snabbt på grund av områdets skönhet. Lewis Lakes vackra blå vatten och natursköna strandlinje gör det till ett populärt resmål för många campare.

Fakta om Lewis Lake Campground

 • Alla platser är icke-elektriska.
 • Campingen ligger 8 miles från South Entrance of Yellowstone National Park.
 • Området ligger mycket nära vandringsleder.
 • Lewis Lake kan ta emot tält, släpvagnar och husbilar upp till 25 fot långa.

Bäst för…

Lewis Lake Campground är idealisk för dem som vill campa på en mer avlägsen plats och njuta av fiske, båtliv och slappa vid sjön. Om du är en vandrare är det en utmärkt idé att slå upp ett tält här eller parkera din husvagn om du kan få en egen campingplats.

10. Pebble Creek Campground

Pebble Creek Campground är en av de mest exklusiva campingplatserna i Yellowstone. Den har bara 27 campingplatser, först till kvarn-principen. Det är husbilsvänligt men inga generatorer är tillåtna.

Pebble Creek Camping fakta

 • Alla platser är icke-elektriska.
 • Campingen är belägen längst i nordöstra hörnet av parken.
 • Pebble Creek erbjuder den högsta chansen att se vargar i hela området.
 • Det finns sanitet i närheten.

Bäst för…

Denna campingplats är idealisk för dem som vill ha en lugn, avskild plats att campa på och njuta av naturens skönhet. Vilda djurentusiaster kommer att älska att leta efter vargar att observera (på avstånd).

11. Indian Creek Campground

Indian Creek är en annan husbilsvänlig avlägsen campingplats som är väl värd att kolla in om en lugn, tyst atmosfär är ett måste för din semester. De 70 campingplatserna förbjuder generatorer och främjar en känsla av mysighet och avstånd utan att vara för små.

Fakta om Indian Creek Campground

 • Alla platser är icke-elektriska.
 • Campingen är öppen från mitten av juni till mitten av september.
 • Indian Creek har tillgång till toaletter.
 • Det ligger i en vacker naturskön utsikt över skogen.

Bäst för…

Denna campingplats är idealisk för alla som letar efter en fridfull och fridfull semester utan att tävla om de mest exklusiva platserna. De som föredrar camping under sommaren kommer att finna Indian Creek välkomnande och potentiellt tillgängliga med proaktiv planering.

De 11 bästa campingplatserna i Yellowstone National Park finns i alla områden för alla typer av campare! Familjer och singelcampare hittar här en campingplats som uppfyller alla deras behov. Världens första nationalpark har något för alla; du behöver bara hitta rätt basläger för att förverkliga din drömsemester.

Fler artiklar du kommer att älska.

Hur mycket ved behöver jag för att campa?

Genomsnittliga månatliga campingpriser, du kan bli chockad

Är pop up-tält bra för camping