11 av de bästa campingplatserna i Yosemite National Park

Bild av Pexels från Pixabay

Yosemite National Park är en av USA:s mest hyllade utomhusattraktioner, med hundratals turister som besöker varje år. Hem till fantastiskt vilda djur och hisnande landskap, camping i parken kan ge dig möjlighet att komma närmare naturen.

Även om det finns flera alternativ att välja mellan, alla spektakulära, är några av campingplatserna verkligen imponerande. Här är elva av de bästa campingplatserna i Yosemite National Park.

Ger dig den ultimata utomhusupplevelsen nästan när som helst på året.

De 11 bästa campingplatserna i Yosemite är Thr Lower Pines Campgrounds, North Pines Campgrounds, Upper Pines Campgrounds, Camp 4, Curry Village Campgrounds, Tuolumne Meadows Campground, Bridalveil Creek Campgrounds, Wawona Campgrounds, Porcupine Flat, Whitewolf Campgrounds och Yosemite Creek Campgrounds.

 1. Lägre Pines campingplatser

Lower Pines tar definitivt plats nummer ett. Det är ingen stor camping. Med bara sextio platser är det den minsta av de tre Curry Village-campingplatserna. Men det är tillräckligt långt bort från orten att atmosfären är avskild och trevlig.

Denna plats ligger på floden Merceds strand och med många lövträd och tallar, och är en naturlig oas. Välj mellan öppna och luftiga campingplatser i centrum eller fler privata campingplatser runt omkretsen. Det finns mycket att utforska i närheten, och tillbaka på din campingplats kan du inte slå den magiska utsikten över Half-Dome.

Eftersom detta är en av de mest populära campingplatserna i parken, boka i god tid. Den är öppen från april till oktober, men är ibland stängd på våren på grund av översvämningar.

 1. North Pines campingplatser

En annan av ”tall” campingplatser, North Pines är lite mer woodsy. Som namnet antyder har den rikliga mängder av höga tallar, förutom steniga granitbergssidor och den närliggande floden.

Den har 81 campingplatser, var och en inom gångavstånd från några fantastiska vandringsleder. Vissa campingplatser är mer privata än andra, och de som är längre bort från floden är tätt packade.

Detta är en annan extremt populär campingplats. Endast öppet från mars/april till oktober, platserna fylls snabbt och bokas i god tid.

 1. Upper Pines campingplatser

Upper Pines avrundar campingplatserna i Yosemite Valley. Detta är den största av de tre med 238 campingplatser och är den näst största i Yosemite National Park. Tack vare deras geniala slingdesign känner du lyckligtvis inte att du befinner dig på en enorm turistcamping.

  Är pitbills bra gåhundar? ( fördelar och nackdelar )

Istället kan du lära känna dina grannar på de öppna och luftiga campingplatserna. Skuggas av klumpar av tallar och cedrar. Det finns några vandringsleder en bit bort, liksom fläckig utsikt över kanjonens klippväggar i närheten.

Öppet året runt, du kanske har bättre tur om du reserverar en plats. Webbplatser kan vanligtvis reserveras upp till fem månader i förväg.

 1. Läger 4

Om du vill göra mer än att vandra, överväg Camp 4. En bergsklättrars dröm, denna camping besöktes av ikoniska bergsbestigare på 1960- och 1970-talen och har fortfarande kvar mycket av denna anda av klätterkultur.

Det är inte bara centralt för många populära klätterleder, inklusive El Capitan, utan det är också nära Yosemite Falls. Alla campingplatser är prickade med enorma tallar och är endast tillgängliga för vandrare. Det finns totalt 35 tältplatser.

Denna campingplats är inte allas kopp te. Webbplatserna delas mellan sex personer. Under klättersäsongen (mitten av maj till mitten av september) måste du vinna din rätt att campa via ett lotteri, som kommer att dras bara en dag eller två innan din önskade vistelsenatt. Under lågsäsong hanteras det enligt först till kvarn-principen, vilket ibland resulterar i långa köer för registrering.

Även om det är oslagbart för klättrare, kom ihåg att grupper kan vara segregerade, husdjur är inte tillåtna och inte heller bilar, husbilar eller släpvagnar.

 1. Curry Village Campgrounds

Letar du efter en mer avslappnad upplevelse? Hyr ett tält eller en stuga på camping Curry Village. 319 canvas tältstugor ligger en kort promenad från duschar och toaletter och omgivna av hisnande vyer. Alla har ingen el eller rinnande vatten, men några erbjuder propanvärme för de kallare månaderna.

Rustika stugor, 70 för att vara exakt, är ett annat alternativ. Med sin värme och el är de lite lyxigare. 56 av dessa har rinnande vatten och badrum. De har också daglig städning. Perfekt för dem som vill uppleva ”glamping” i Yosemite National Park.

 1. Tuolumne Meadows campingplatser

Den största campingplatsen i Yosemite National Park, på östra sidan av Tioga Pass, finns det 304 tält- och husbilsplatser i Tuolumne Meadows. För att inte tala om, det är fullmatat med bekvämligheter inklusive en butik, restaurang, postkontor och bergsskola. På 2 600 fot är det ett utmärkt ställe att sätta upp ett basläger.

  Sommarbaslager: 10 exempel för vandring, cykling, löpning

Närliggande attraktioner inkluderar Elizabeth Lake, Lyell Canyon, John Muir trailhead och många andra kupoler, floder, toppar och sjöar.

Den är stängd hela vintern när Tioga Road är stängd, och är öppen från juli till september. Bokningar varierar, vissa kan bokas upp till fem månader i förväg och andra fungerar enligt först till kvarn-principen. Observera att på grund av det höga läget kan det bli ganska kyligt på natten, även på sommaren!

 1. Bridalveil Creek Campground

En av Bridalveil Creeks 110 campingplatser är en idealisk plats för dig om du vill ha fantastisk utsikt och enkel tillgång till många vandringsleder. Glacier Point Road leder till den ikoniska Glacier Point Lookout, en av de mest natursköna platserna i Yosemite National Park. Från denna utsiktspunkt kan du se Yosemite Falls, Half-Dome och mycket av det höga landet.

Bridalveil Creek är den enda campingplatsen på Glacier Point Road. Det ger inte bara campare en direkt chans till utsiktsplatsen, utan också enkel tillgång till många vandringsleder som Sentinel Dome till Taft Point Loop och Panorama Trails.

Du kan bo på någon av dessa tält- eller husbilscampingar från juli till september. Vissa campingplatser är först till kvarn till kvarn, medan andra tillåter bokningar.

 1. Wawona camping

Även om det är ungefär en timmes bilresa från Yosemite Valley, har Wawona Campground fortfarande mycket att erbjuda. Det är ungefär så nära du kan slå läger till Mariposa Grove, som är hem för det tuffa sequoiaträdet Grizzly Giant. Bortsett från detta erbjuder läget en perfekt avskild tillflyktsort.

Den ligger vid South Fork Merced River och har campingplatser utspridda bland hotande pinjeträd. Tyst och rymlig, slingor B och C på campingen erbjuder mycket avskildhet. Slinga A är fortfarande kul, när den är mer öppen. Slinga A är tillgänglig året runt, medan B och C är öppna våren till hösten. Totalt 93 ställplatser för tält, husbilar eller husvagnar kan förbokas.

 1. Porcupine Flat Campgrounds

Om avskildhet är ett måste för din campingupplevelse, bege dig till Porcupine Flat. Denna campingplats har 52 platser, mestadels för tält, eftersom släpvagnar och husbilar inte rekommenderas. Denna camping är ganska avlägsen och det finns få eller inga faciliteter eftersom du måste ta med ditt eget vatten eller verktyg för att koka ditt vatten.

  Kan man laga mat med rostfritt stål eller aluminium över öppen eld?

Men integritet och lugn är oöverträffad. Campingen ligger i en lugn del av Porcupine Creek. Det är drygt en timme från Yosemite Valley, men mycket nära Tenaya Lake, Tuolumne Meadows och Olmsted Point; plus massor av vandringsleder.

Öppet från juli till oktober, alla campingplatser är först till kvarn.

 1. Camping den vita vargen

Whitewolf erbjuder 148 campingplatser i ett cirkulärt mönster omgivna av imponerande berg. Seasonal Creek är ett annat välkommet inslag på denna fridfulla campingplats. Du kan också njuta av närliggande Hardenmeer eller Lukensmeer. Eftersom denna plats ligger direkt från vägen är den lätt att ta sig till.

På nästan 8 000 fot i höjd kan du bevittna några verkligt fantastiska vyer. Tänk dock på att de nattliga temperaturerna kan bli riktigt kyliga. Öppet för tält, husvagnar och husbilar från juli till början av september, du måste dyka upp och ta dina chanser eftersom alla platser är först till kvarn som gäller.

 1. Yosemite Creek camping

Om du är villig att göra resan kan du besöka tysta, fridfulla och avskilda Yosemite Creek. Tält kan slås upp längs campingens namne Yosemite Creek. Campare kan enkelt svalka sig i bäcken, besöka en pool eller helt enkelt fly folkmassorna.

Du kan vandra genom träden eller till och med klättra på några närliggande stenar. Det är mindre dammigt än de andra rustika campingplatserna och ofta mindre trafikerat. Du måste dock kunna navigera den ibland förrädiska vägen för att komma dit.

Alla 75 platser rekommenderas endast för tältcamping och enligt först till kvarn-principen. Även om campingen är öppen från juli till september kan den här campingen stänga om ett träd faller över vägen eller om det blir översvämningar. Planerar också att koka allt ditt vatten och bada i bäcken.

En värld av möjligheter

Yosemite National Park är som sin egen lilla värld, en flykt till naturen och bort från vardagen. Alla campingplatser i parken har något att erbjuda. Oavsett om det är hisnande vyer, fantastiska promenader eller till och med en björn. Det finns ingen dålig plats i Yosemite, som John Muir uttryckte det, ”Nästan hela parken är en djup ensamhet”.

Fler artiklar du kommer att älska

5 bästa campingplatser i Joshua Tree National Park

Genomsnittliga månatliga campingpriser, du kan bli chockad