10 tips för att spara pengar när du förvarar din husbil

Att köpa en husbil, oavsett om det är en husbil, resesläp, husbil eller vändskiva, är en spännande tid. Alla platser du nu kan resa för att undkomma stressorerna i detta liv. Om du är en tidigare husbilsägare vet du att kostnaderna för att äga en inte slutar när du kör den från tomten. Även om det finns många föremål och verktyg du behöver när du använder din husbil, i den här artikeln kommer vi att diskutera vad du behöver göra när du förvarar din husbil. Felaktig husbilsförvaring kan ofta kosta tusentals om det inte görs på rätt sätt.

Om du förvarar din husbil på rätt sätt kan du spara $5 000 eller mer. Följ dessa spartips när du förvarar din husbil.

När jag och min man köpte vår första resesläp hade vi ingen aning om hur viktigt det var att ta de extra stegen för att förvara din husbil korrekt, särskilt under vintermånaderna. Efter de första två åren började vi se skadorna på vår släpvagn och kostnaderna för dessa reparationer ökade.

Tips för förvaring av husbilar som sparar pengar i det långa loppet

1. Kontrollera RV-sömmar inklusive fönstertätningsmedel.

2. Se till att markistyget är rent och torrt.

3. Förvara husbilen på ett säkert och skyddat utrymme.

4. Pumpa upp däcken och kåpan.

5. Se till att det inte finns några hål i husbilen för att förhindra att gnagare kommer in.

6. Se till att batterierna är förberedda för förvaring.

7. Ta bort all mat och rengör insidan.

8. Rengör utsidan av trailern inklusive underredet.

9. Vinterisera vattensystemet.

10. Underhåll motorn (om tillämpligt)

Låt oss nu gräva lite djupare i var och en av dessa 10 tips för husbilsförvaring och varför de kommer att spara pengar över tiden.

Kontrollera RV-sömmar

Överallt där tillverkaren skär en öppning i sidoväggen på husbilen har potentialen att läcka. Jag rekommenderar att du inspekterar alla tätningar och tätningsmedel två gånger om året, särskilt innan du förvarar din husbil för höst- och vintermånaderna.

Kontrollera om det finns sprickor eller separationer i tätningsmedlet där vatten eventuellt kan sippra igenom. Om några sprickor ses separationer, ta bort tätningsmedel och täta igen med ett silikontätningsmedel för glasfiber och aluminiumbeklädnad. Jag har använt Geocel Pro Flex Kristallklar RV Flexibel tätningsmedel och tyckte att den gjorde ett bra jobb. Observera att om din husbil har gummitak, använd aldrig någon petroleumbaserad produkt på den.

Se till att markistyget är rent och torrt

Att ta hand om din husbilsmarkis är avgörande om du vill att den ska hålla år efter år. Att byta ut en kan bli dyrt beroende på vilken storlek du behöver och vilka funktioner du vill att den ska ha. En stor, mekaniserad markis kan kosta dig cirka 3 500 USD, där en liten manuell utskjutbar förtält bara skulle kosta dig runt 500 USD.

  Hur man förvarar en kajak på rätt sätt

Så om du inte vill byta ut din markis är det viktigt att se till att den är ren och torr. Jag har testat att använda tvål och vatten för att rengöra min, och det gör inte riktigt jobbet, särskilt eftersom jag ofta har mögel som växer på min från våra strandresor. Använda en markisrengörare som Star Brite RV Markisrengöring är till hjälp. Jag har använt det, och det fungerar bra för att ta bort all smuts, mögel och avlagringar.

Förvara husbilen på ett säkert och skyddat utrymme

Det finns några alternativ när du bestämmer var du ska förvara din husbil. Det bästa är någonstans inomhus där det är skyddat från vädret, men jag har upptäckt att dessa platser är sällsynta och dyra. Det näst bästa är på en plats i ett täckt område. Om dessa alternativ inte är tillgängliga för dig rekommenderar jag att du köper ett husbilsskydd av hög kvalitet gjord av material som andas för att förhindra mögel och mögel.

Nu när det gäller platser, om du har turen att ha möjligheten att lagra den på din fastighet, så grattis! Oavsett om ditt hem har tillgång till husbil eller om du kan parkera det på din uppfart, är detta ett bra sätt att hålla ett öga på det och snabbt kontrollera det.

Om du inte kan förvara den hemma är det ett annat alternativ att hitta en förvaringsanläggning nära ditt hus. Jag skulle rekommendera att hitta en med bra säkerhetsgrind/system och övervakningskameror när man letar efter platser. Mina svärföräldrar fick sitt femte hjul inbrott flera gånger på en förvaringsanläggning utan övervakning. Kameror omväger inte bara brottslingar, utan polisen kan också använda bilder om ett inbrott inträffar.

Slutligen, om du använder en lagringsanläggning, försök att förhandla om priset. Vi kunde få rabatt om vi betalade ett år i förväg.

Blås upp däck och kåpa

Pumpa upp däcken till tillverkarens rekommenderade tryck och parkera däcken på ett block. Jag rekommenderar att köpa däckskydd för att skydda dem från solens skadliga UV-strålar och extrem värme och kyla. Jag lovar att dessa kommer att förlänga livslängden på dina däck.

  Är det svårt att fiska från en kajak? För-och nackdelar

Se till att det inte finns några hål i husbilen för att förhindra att gnagare kommer in

Kontrollera om det finns hål eller luckor under husbilen där gnagare kan komma in. Även hål i en krona kan släppa igenom en mus. Fyll i dessa luckor med Bra grejer-Pest Block. Det är ett sprayskum som enkelt kan fylla i alla synliga hål. Dessutom, om du fortfarande har problem med skadedjur, inklusive myror, insekter eller möss, finns det skadedjursbekämpningsmedel du kan köpa. Vi använder Håll dig bortaoch vi har inte haft några gnagare eller insekter i vår husbil.

Se till att batterierna är förberedda för förvaring

Det bästa alternativet för att förvara batterier är att ta bort dem från husbilen och förvara dem i ditt hem under vintermånaderna, särskilt om du bor i ett kallt område. Kom ihåg att bära handskar och glasögon när du hanterar dem, eftersom syran kan orsaka brännskador och blindhet.

Om det inte är ett alternativ och du behöver förvara batterier i din husbil, kommer det att förhindra att sulfatering dödar ditt batteri genom att se till att du laddar ett urladdat batteri i tid. Dessutom fryser ett delvis laddat batteri lättare på vintern.

Även om du förvarar ditt fulladdade batteri så laddar det ur sig själv med en hastighet av 10-20 procent i månaden. Det är viktigt om det sitter ett tag. Du kan se hur viktigt det är att kontrollera dem med jämna mellanrum och se till att de förblir fulladdade. Detta gör att dina batterier håller mycket längre.

Därefter vill du kontrollera vattennivåerna i dina batterier. Vattnet måste åtminstone täcka plattorna inuti. Om du ser att ditt batteri är lågt på vatten, häll bara lite destillerat vatten i. Om du använder vatten från din kran kan det orsaka kalciumsulfatering, vilket inte är bra. För mer detaljerad information rekommenderar jag starkt att du tittar på videon nedan.

Ta bort all mat och rengör insidan

Jag rekommenderar starkt att du tar bort all mat från din husbil efter varje användning. Se till att noggrant rengöra insidan rensa upp eventuella smulor som gömmer sig under bord eller i skåp. Du behöver inget som lockar till sig gnagare eller myror. Det är viktigt att torka ut kylen och frysen och lämna dörrarna lite öppna, så inget mögel eller mögel växer.

Rengör utsidan av husbilen

Det är viktigt att regelbundet tvätta din husbil, särskilt innan du förvarar den för vintermånaderna. Eftersom smuts samlas och sitter på din husbil kan det skada lacken eller orsaka missfärgning med tiden.

  Vilka är fördelarna med att springa två gånger dagligen?

Att använda en lång borste kan hjälpa dig att nå de höga områdena. Här är ett Jag har upptäckt att det fungerar utmärkt. Den är lätt och har ett långt handtag som kan nå 20 fot. Borsten är mjuk, så den skadar inte den yttre färgen.

Glöm inte underredet. När du kör, sparkas skräp upp från vägen och kan få det att erodera med tiden. Dessutom kommer tvättning att ta bort kemikalier och oljor som också orsakar erosion. Även om det är jobbigt att rengöra undersidan är det ett viktigt område att hålla rent.

När din husbil är helt ren och torkad helt rekommenderar jag att du använder vax för att ytterligare skydda färgen från smutsuppbyggnad och solskador. Det finns många där ute. Jag använder och rekommenderar Meguiars Flagship RV/Marine Wax.

Vinterisera vattensystem

Vinterförvaring av din husbil är förmodligen det viktigaste att göra när du förvarar din husbil för vintern. Det skyddar din husbil under de kalla månaderna från frusna vattenledningar, vilket gör att det blir kostsamma reparationer till våren. Vinterisering är processen att dränera alla rör och ledningar i din husbil och bör ta mindre än en timme att göra. Du kan gå till din lokala husbilshandlare, och de tar vanligtvis cirka 200 USD, eller så kan du göra det själv för en åttondel av kostnaden.

Underhåll motor (om tillämpligt)

Om du äger en husbil har du ytterligare en viktig sak att ta hand om: Motorn. Innan du förvarar din husbil vill du byta olja och oljefilter. Detta kommer att förhindra att syra samlas i din motor, vilket leder till korroderade motorlager.

Om du planerar att din husbil ska sitta i ett par månader, fyll på din bensintank och tillsätt bränslekonserveringsmedel i bränsletanken. Låt motorn gå tillräckligt länge för att konserveringsmedlet ska gå igenom bränslesystemet. Även med konserveringsmedlet rekommenderar jag att du låter din husbil köra lite varje månad.

Slutgiltiga tankar

Om du är en ny husbilsägare kan den här listan verka mycket, och tro mig, det finns fler tips och tricks där ute. Mitt råd skulle vara att inte bli överväldigad och börja ta anteckningar för dig själv. Att titta på YouTube-videor kan hjälpa om du är en mer visuell person. Att äga och ta hand om en husbil är en läroprocess, så stressa inte och njut av nya äventyr i din husbil.