10 tips för att använda torris när du campar: Idéer och fallgropar

Torris är ett otroligt ämne med många användbara användningsområden för camping. Jag var nyfiken på torris och vad man kunde göra med den och lärde mig några saker och sammanställde dem här åt dig!

1. Gör en frys OCH ett kylskåp för camping (gör en supercool kylare)

Temperaturen för torris är runt -109 grader Fahrenheit. Eftersom normal is bildas under temperaturer på -32 grader Fahrenheit, kan torris sänka temperaturen i din kylare mycket lägre än vanlig is kan.

På grund av detta, om du tar med två kylare och packar den ena kylaren med torris och den andra med vanlig is, då du kommer effektivt att skapa en frys och ett kylskåp!

Att ha en frys när du campar kan vara en stor välsignelse om du planerar att campa en hel vecka eller mer. Vissa livsmedel (särskilt rått kött) bör frysas så länge som möjligt innan de tillagas och inte hänga i en fuktig kylare. Dessutom, om du vill vara den populära campingplatsen, kan du ta med fryst mat som glass eller isglass och förvara dem i din supercoola frys.

Hur man undviker enorma kyliga röror

Även om du inte ska campa på en vecka och bara ska vara ute några dagar – ibland är det väldigt ont i nacken att ha en kylare full med vatten som du måste fiska upp din ost. av.

Det finns många sätt att hålla din mat torr i en kylare. Faktum är att vi skrev ett helt blogginlägg om detta! Kolla in några enkla gör-det-själv-metoder för att hålla din mat torr i din kylare.

Ett enkelt sätt att få din isbitar att hålla längre är att använda torris!

2. Håll en kylare sval i upp till 2 veckor!

Torris, pund för pund, håller faktiskt inte lika länge som vanlig is. Men på grund av dess mycket kalla temperaturer kan du använda ett stort block torris för att hålla din vanliga is frusen mycket längre! Om du har en stor kylare (eller ännu bättre, en kylare dedikerad till att hålla isen kall som du kan använda för att fylla på din andra iskista), så kan du använda mycket stora torrisblock som håller hela veckan. Ju större torrisblocket är, desto längre kommer det att bevara din is.

Förutom att använda torris kan du göra några enkla metoder för att hålla isen så länge som möjligt. En är att se till att din kylare är så isolerad som möjligt. Om du kan hålla din kylare i skuggan och lägga till ytterligare isolering kommer du att förlänga livslängden på din is.

  Är det någonsin OK att köra i Converse?

Hur länge räcker 5 kg CO2?

3-5 lbs torris kommer att sublimeras (förvandlas till CO2) inom 18-24 timmar. Detta innebär att om du tar med dig mer än 15 pund torris, kommer du att kunna få din vattenis att hålla sig fast i flera dagar till.

3. Håll din mat superkall med din powered-down bärbara campingkyl

Om du är i en husbil, eller om du är en seriös bilcampare, kanske du har ett bärbart kylskåp speciellt för camping! (Om du vill veta mer information om campingkylskåp och deras kostnader, kolla in vår artikel här)

Problemet med ett bärbart kylskåp är att du nu litar på det för din kalla mat, och därför är du nu beroende av elektricitet för att säkerställa att du kan hålla din mat sval. Det här är inte slutet på världen om du kan få tag på lite torris.

Ofta är bärbara kylskåp inte avsedda att använda vanlig is, eftersom de är kraftigt isolerade och att få isoleringen blöt kommer faktiskt att störa det bärbara kylskåpets prestanda.

Eftersom torris sublimeras till CO2 behöver du inte oroa dig för att bli blöt!

Eftersom du campar har du eller kanske inte tillgång till elektricitet, så istället för att behöva köra kylskåpet från batteriet (något du bara kan göra i 1-2 timmar utan att ta ur bilbatteriet), eller använd en externt batteri kan du använda torris för att hålla din mat superkall under hela din campingvistelse.

Kom ihåg att torris inte är bra för att kyla drycker eftersom det kyler ner dem för mycket. Om du någonsin använder torris för din mat, se till att din mat är den typ av mat som kan hantera att eventuellt bli fryst. Frysta drycker kan explodera vilket gör att din drink blir en slurry slaskig röra inuti din kylare.

4. Frys din viltfisk

Enligt den Coleman-sponsrade American 2017 Camping Report sa 47 % av personerna som åkte på camping 2017 att fiske var på deras topp 10-lista över sporter.

Många älskar att fiska. Men vad händer om du är långt hemifrån och du fångar den enorma lunkern dag 1 av 3 av din campingresa och du planerar att äta din läckra fisk när du kommer hem? Torris kan komma till undsättning här.

På grund av torrisens extremt kalla temperaturer kan du använda torris för att flashfrysa din fisk. Detta gör att din fisk kan bevaras längre utan att köttet blir dåligt.

  Bästa knutarna för att knyta ihop två rep (video- och bildtutorials)

5. Torris kan skydda dig från myggor!

Myggor har receptorer för koldioxid (även kallad CO2), kemikalien som vi människor andas ut när vi andas, och för våra allmänna hudlukter (källa), det är så myggor kan hitta oss!

Torris är helt enkelt frusen koldioxid, och kan användas som bete för myggfällor. Myggorna dras till myggfällan och bort från din hud, vilket gör att du kan njuta av din lägerstol vid brasan utan en myggsvärm runt ansiktet.

Hur man gör en naturlig torris myggfälla

Du kan enkelt göra en torrisfälla för myggor genom att hänga lite torris ovanför (kom ihåg, CO2-sänkor) en behållare med en smal ingång.

Material behövs:

  • Tidning (för att täcka torrisen för att säkert arbeta med)
  • Minst 5 lb torris (detta simulerar 1 vuxen människa)
  • Handskar för att hantera torris
  • 2-liters läskflaska i plast
  • Tillräckligt med vatten för att fylla en fjärdedel av 2-litersflaskan
  • En liten bit tvål för att bryta ytspänningen i vattnet

Med allt ditt material redo, följ dessa steg för att göra din egen snabba myggtorrisfälla:

  1. Skär av toppen av 2-litersflaskan där flaskan börjar smalna av och blir tunnare mot toppen. Detta gör att den avskurna toppen vila inuti, upp och ner, inuti 2-litersflaskan.
  2. Fyll botten på 2-litersflaskan med vatten som innehåller lite tvål. Myggorna kommer att röra vid vattnet och kommer att sjunka till botten på grund av den brutna ytspänningen.
  3. Placera flaskan på en idealisk plats bort från där människor kommer att umgås.
  4. Häng den tidningslindade torrisen ovanför den omvända 2-liters flaskans ingång (så nära du kan). När torrisen sublimeras (förvandlas till gas) kommer den att sjunka ner i fällan. Använd dina handskar för att hantera torris så att du inte skadar din hud.

Det är allt! Du har en myggfälla för att förhoppningsvis ta uppmärksamheten ifrån dig när du är ute och campar.

6. Kyl ner ditt kapellområde med torris

Torrisburk potentiellt farligt i ett tält eftersom torris sublimeras till CO2, vilket kan vara extremt farligt om det byggs upp i tillräckligt stora mängder. Men om du har en baldakin eller ett picknickbord där du kommer att hänga och du är klar med din torris i din kylare, då kan du använda din torris med en bärbar fläkt för att snabbt svalna! Utan isolering kommer torrisen att sublimeras snabbt, så försök detta med vetskapen om att det inte kommer att hålla för länge.

Sidofråga: Kan du använda torris i ett tält?

Torris är inte säker att använda i ett tält eftersom den sublimeras till CO2, som faktiskt är en giftig gas i tillräckliga mängder.

  Kan du sova i din bil eller skåpbil på en camping?

7. Gör de andra camparna avundsjuka: Hemlagad Root Beer med torris!

Om du köper livsmedelsklassad (inte bara den vanliga torrisen du använder för att hålla din kylare kall) torris, kan du använda torris för recept! Ett enkelt och roligt recept är root beer. Du kan göra din egen kolsyrade root beer med koldioxiden i torris. Ser här för ett enkelt recept.

Saker att vara försiktig med från torris

8. Torris kan vara dödligt

Sammantaget är torris mycket säker att använda, så länge du befinner dig i ett välventilerat utrymme. Slutna utrymmen, inklusive tält och bilar, och även förseglade kylare kan utgöra en säkerhetsrisk.

Om du sitter i en bil, särskilt en nyare bil som är mycket väl förseglad, se till att du spräcker rutorna, eller att din AC inte recirkulerar luft utan istället får luft utifrån. Lyckligtvis, om du ska campa är det inget som slår att få lite av den där friska luften i bilen på väg till campingen!

Kan jag lägga torris i en förseglad kylare?

Att lägga torris i en tättsluten kylare kan vara farligt eftersom gasen kan expandera vilket gör att kylaren öppnar sig oväntat. Om kylaren låses tätt, kan detta vara ännu farligare.

Om din kylare är billig (som min), kommer den förmodligen bara att öppnas utan problem. Om du har en snygg som är helt lufttät, måste du se till och öppna kylaren med jämna mellanrum för att ge insidan av din kylare en liten paus.

9. Hantera inte din torris utan isolering

Torris är ganska kall. Så kallt faktiskt att exponering för torris kan orsaka köldskador. Torris används faktiskt för att frysa bort vårtor av vissa läkare (även om flytande kväve gynnas för detta). Eftersom det är tillräckligt kallt för att frysa bort vårtor, du vill inte hantera torris utan handskar på händerna eller någon annan isolering mellan dig och torrisen.

10. Torris är ibland svårt att hitta

Där du kan hitta is på de flesta bensinstationer i USA, är torris inte alls lika lätt att hitta på alla platser. Vissa livsmedelsbutiker säljer torris, och du hittar den vanligtvis hos Walmart eller andra större återförsäljare. Partybutiker kommer till och med sälja torris nära Halloween.

Detta kanske inte hjälper om du är mitt ute i ingenstans, så du kan inte räkna med att hitta torris efter att du kommit nära din campingdestination.