10 måste-ha tillbehör för nybörjare bågskyttar och bågjägare

Att välja rätt bågskytte eller pilbågejaktutrustning kan vara svårt när man börjar. Med lite hjälp kan det vara så enkelt att göra rätt val som att peka och klicka. Jag heter Michael Aguirre och jag är här för att hjälpa dig att välja rätt utrustning för att komma igång med din karriär med bågskytte eller pilbåge.

  1. En båge
  2. Högerpilarna
  3. Släpp
  4. Avståndsmätare
  5. Koger
  6. Stabilisator
  7. Peep Sight
  8. Armskydd
  9. Fiberoptisk bågsikte
  10. Bågskyttemål

Bågskytte och bågjakt är en växande sport, men många hoppar in för snabbt och plockar utrustning som inte passar dem, vilket gör deras erfarenhet under par. Fortsätt läsa för att utrusta dig med rätt kunskap för att välja ut den bästa utrustningen för dig.

1. Pilbåge

En båge är den viktigaste delen av din utrustning. Utan en bra båge kan man verkligen inte prestera tillräckligt bra för att bli framgångsrik. Det finns tre väldigt olika typer av rosetter att välja mellan. Beroende på din önskade önskan måste du välja klokt. De tre klasserna är sammansatta bågar, traditionella recurvebågar och långbågar.

Rosetter finns i olika storlekar för att hjälpa dig välja den båge som passar dig perfekt. När du har bestämt syftet med bågen kan du gå vidare och välja din båge. Men tänk på att när du väljer en båge bör du veta att det finns en viss specifikation, vad gäller längden och dragvikten.

Sammansatta bågar: Sammansatta bågar är mest avsedda för jaktändamål, på grund av deras smygande natur.

Till skillnad från recurves och långbågar kommer sammansatta bågar med en diverse mekanism av kammar och remskivor som maximerar kraften som genereras i fören samtidigt som den minskar spänningen från jägaren och dämpar vibrationer och ljud. Olika sevärdheter och tillbehör monteras på enligt jägarens önskemål.

Om du är ute efter en solid jaktbåge, var uppmärksam på den föreslagna storleken och vikten för din resning. Det skulle inte vara klokt för en vuxen bojägare att köpa en båge som väger max 30 pund.

  Kokanee vs Cutthroat: Vad är skillnaden?

Det är säkert att säga att om du är en jägare som letar efter precision och kraft, är en sammansatt båge absolut ett viktigt val för din utrustning.

Recurve bågar: Även om den är populär bland traditionella jägare, är den recurvebågedesignen inte den mest kraftfulla. Men av en eller annan anledning kan vissa bojägare helt enkelt inte få nog av den traditionella smaken av jakt med en recurve.

Istället för att ha den gängliga kroppstypen som en långbåge, fördubblas recurven tillbaka på sig själv, vilket tvingar dubbelt så mycket spänning på strängen, vilket ger ett mer exakt skott.

Recurve-bågar i USA kan användas för att jaga storvilt, men är vanligare bland bågskyttar.

Långbågar: I de flesta stater rekommenderas inte långbågar för jaktändamål. De stora pilbågarna är strikt byggda för bågskytteträning och är ganska populära bland bågskyttegemenskapen och är ofta den favoritbågetyp som är gjord för OS. Om du är ute efter en båge bara för att skjuta, är detta det perfekta alternativet för dig.

Behöver du hjälp med att välja vilken båge som passar dig? Kolla då in Recurve Bow VS. Långbåge: 21 för- och nackdelar.

2. Pilar

Det finns tre typer av pilar som anses vara de mest populära på marknaden idag. Pilar är uppenbarligen ett av tillbehören du måste ha på din lista, men de är inte enkla att köpa.

Det är viktigt att din pil matchar din bågens dragvikt och draglängd. För att vara säker på det måste du antingen köpa pil och båge samtidigt eller söka en expert som hjälper dig.

När du väljer en pil för att se till att undersöka mer om pilrygg. För din säkerhet och mer exakt skytte bör pilryggen matcha kraften i din båge.

3. Släpp

En release är en anordning som hjälper en bågskytt eller bågskytt att skjuta mer konsekvent med hjälp av en avtryckare i stället för fingrar för att släppa bågsträngen. Denna mekanism tar bort möjligheten att rulla snöret, vilket gör skyttens skott betydligt mer exakta.

  Hur djupt du ska sänka linan när du fiskar

Releases finns i två former, inklusive handledssläppning och handhållen release, även kallad grip release. Den viktigaste faktorn när du väljer en release för att se till att den har rätt längd baserat på din draglängd.

Vissa utsläpp är justerbara och ger den extra tum på din draglängd, vilket ger den där söta bekväma känslan till din uppsättning.

4. Avståndsmätare

En kvalitetsavståndsmätare ökar självförtroendet för bågskytten genom att ta ansvar för att hitta vinkelskott istället för att gissa och missa.

När du köper en avståndsmätare, se alltid till att den är mycket enkel att använda och gör också ditt bästa för att hitta den högsta kvalitet som du rimligen har råd med. Du kan verkligen inte gå fel med att köpa en avståndsmätare.

5. Koger

Quivers är bärbara behållare som används för att bära och skydda pilar och finns i alla former och storlekar. Vissa är byggda med en skelettform för att ge gott om utrymme med mycket liten vikt.

Andra är rörliknande, vilket gör pilar mycket tillgängliga men ändå lösa. Vissa bågskyttar föredrar att bära kogret på ryggen medan andra föredrar att knyta dem i bältet medan de.

Den rekommenderade typen för jägare är de skeletttyper som är byggda för att vara lätta och tillgängliga. När du letar efter ett koger, var uppmärksam på uppgiften.

Du skulle inte vilja bära runt på ett rörliknande koger när du är ute och jagar i skogen och riskerar att tappa alla dina pilar när du faller.

6. Stabilisator

Syftet med stabilisatorn är att hålla din båge stadig och stabil och därmed ge mycket exakta skott. Jaktbågestabilisatorer ger också viss ljud- och vibrationsdämpning.

  Underhåll av fiskebåt: Allt du behöver veta

Den lägger till vikt på framsidan av bågen för att balansera den totala vikten när avtryckaren trycks in, vilket eliminerar handchocken.

7. Peep Sight

Peep sight är hålet i snöret som skapas av en inbäddad plast- eller metallring. Utan den kommer bågskytten eller bågskytten inte att ha någon referenspunkt att ställa in i siktet.

8. Armskydd

När du siktar i en båge eller bara skjuter roligt, kommer din bågsträng att träffa din inre underarm och lämna kraftiga skavsår eller rivsår.

Ett armskydd är ett måste till din utrustning för att förhindra sådana skador. Dessa armskydd är ofta gjorda av hårdplast eller läder och ger tillräckligt med skydd för din arm samtidigt som de tillåter rörelse.

9. Fiberoptisk bågsikte

Ett fiberoptiskt bågsikte är byggt mer för jägare och är absolut nödvändigt för alla bågjägare, nybörjare eller veteraner. Fiberoptiska bågsikten är byggda med ljusfångande fiberoptiska kablar som gör att stiften på siktet lyser i klara fluorescerande färger.

Dessa kommer ofta med flera stift för att ge exakta skott baserat på avståndet mellan dig och ditt mål. Detta är ett måste-ha-tillbehör om du ska börja din bågjaktskarriär.

10. Bågskyttemål

Varje bågskytt behöver öva för att förbättra sin skjutprecision, vilket innebär att du knappast kan vara en bra bågskytt utan ett bra mål. Bågskyttemål finns i olika former och storlekar som väskamål, blockmål och 3D-mål. Här är våra topp 5 mest hållbara bågskyttemål för nybörjare.

Oavsett om du är nybörjare eller proffs, är ett bågskyttemål en av de måste tillbehören för bågskytte du behöver och när du skaffar en, se till att du skaffar en som är lätt synlig för blotta ögat för att skjuta på långt håll.

Välj helst en med fluorescerande färgade prickar som sticker ut bland lövverket för den mest exakta låten när du siktar i din båge för att kompensera för hur du siktar personligen.