10 bästa flugfiskedestinationer för nybörjare

Om du älskar flugfiske, då kommer du att vilja kolla in vår lista över de 10 bästa flugfiskedestinationerna för nybörjare. De är inte bara några av de vackraste platserna i USA, utan de erbjuder också några av de bästa flugfisket överallt i världen.

Så oavsett om du älskar att kasta flugor på röda svansar i Louisiana, eller koppla upp dig med stim av öring och regnbåge i Colorado, så har vi dig täckt.

De 10 bästa flugfiskedestinationerna för nybörjare

1. Alagnak River, Alaska

Alagnak River ligger i delstaten Alaska och är hem för något av det bästa flugfisket i USA. Denna 64 mil långa flugfiskares dröm är faktiskt en biflod till Kvichak River. Floden slutar slutligen i Bristol Bay.

Ariel utsikt över Alagnak River

Det som skiljer Alagnakfloden från de andra floderna i Alaska när det kommer till flugfiske är att den har lika stora flöden av alla 5 laxarter.

Regnbåge kan också hittas i hela floden, med de högsta koncentrationerna hemma i Alagnak River Braids.

Om du letar efter ett ställe att bo, leta inte längre än till Angler’s Alibi Flugfiske Lodge ligger på tidvattensektionen av Alagnakfloden.

2. Florida Keys, Florida

Florida Keys är ett flugfiskares paradis som sträcker sig 120 miles från spetsen av Florida till Key West. De erbjuder några av de mest varierande flugfiskemöjligheterna på planeten. Det ginklara vattnet är hem för tillåtelse, bonefish, tarpon, kungsfisk och snook, som alla kan landas på en fluga.

Det finns gott om guider som erbjuder flugfiskeresor och kan få dig att haka på dina drömmars fisk!

Det finns också gott om alternativ när det gäller ställen att bo på i Keys. Du har allt från 5-stjärniga lyxresorter och fritidshus, till mamma och popmotell och campingplatser.

3. Muskegon River, Michigan

Bild från surrealis_uk (Steelhead i Muskegon River)

När det gäller de bästa flugfiskedestinationerna i USA skulle ingen lista vara komplett utan Michigan. Faktum är att vissa flugfiskare skulle hävda att Michigan är bäst i USA och av goda skäl.

  Bör husbilsdäck roteras

Muskegon River är en av de bästa platserna i Michigan! Floden är ett stjärtvatten som rinner från Muskegon Lake genom Croton Dam in i Lake Michigan.

Muskegon, som ligger i den västra delen av Michigans nedre halvön, är populärt för sina stora upplag av steelhead och lax samt sina många öringfiskemöjligheter. Flugfiske i Muskegonfloden kan vara bra året runt, tack vare dess olika fiskarter.

4. Potter County, Pennsylvania

När du tänker på de bästa platserna för flugfiske är Pennsylvania förmodligen inte ett resmål som du tänker på. Men detta tillstånd erbjuder några av de bästa steelhead- och öringsfisket i landet.

Om du inte är bekant med området, kanske du vill kolla in “Logen på Glendorn.” Lodge ligger på 1 500 tunnland och är hem för Fuller Brook – en kristallklar, vårmatad bäck som rymmer en uppsjö av fiskar, inklusive den infödda bäcköringen, öring, regnbågar och Brookies.

Andra bra flugfiskeplatser i Pennsylvania inkluderar Slate Run, Letort Spring Runs och Fishing Creek. Var och en har erkänts som en av de “100 bästa” öringströmmar i Amerika.

5. Glenwood Springs, Colorado

När det kommer till de bästa platserna att flyga fiska på i staterna, kommer du inte att hitta en mer pittoresk scen än den med de snötäckta topparna i Klippiga bergen som bakgrund. Åh, och flugfisket är också utmärkt!

Glenwood Springs är nationellt erkänt för sitt flugfiske i världsklass och är en av de bästa flugfiskedestinationerna i Colorado. Det är hem för den längsta sträckan av ”Guldmedalj vatten” i staten!

Här är fisket bra året runt, med topptider från vår till höst, även om vissa lokalbefolkning hävdar att vintern faktiskt är den bästa tiden.

Vilken tid du än väljer finns det gott om guider som kommer att sätta dig på fisken, inklusive Roaring Fork Anglers och Alpine Angling.

6. White River, Arkansas

The White River börjar i Boston Mountains i nordvästra Arkansas och reser 720 miles innan den ansluter till Mississippi River. Det kristallklara vattnet är hem för regnbåge, bäcköring, öring och öring.

  Fiska med WD-40: Är detta ett skämt eller en genial idé

White River är unik genom att den håller samma temperatur året runt, vilket säkerställer att öringen alltid är aktiv. Denna avvikelse ökar avsevärt dina chanser att fånga din gräns, vilket gör det till en mycket spännande dag med fiske.

Ett av de bästa områdena i White River att fiska på är en del precis nedanför ”Bull Shoals Dam!” Tillsammans med dess bifloder anses denna sektion av många vara den bästa i världen för landning av troféstor öring.

7. Crystal River, Colorado

Om du är en ivrig flugfiskare borde det inte komma som någon överraskning att Colorado återigen gjorde listan över de bästa platserna för flugfiske i USA

Crystal River är kanske inte det första resmålet som kommer att tänka på när du tänker på flugfiske i Colorado, särskilt när det tävlar med floderna Roaring Fork och Frying Pan. Men du skulle vara dumt att rabattera denna flugfiskepärla.

Något av det bästa fisket på Crystal River är där den möter Roaring Fork. Här är fisket bäst på våren och hösten när öringen och regnbågen beger sig upp i floden för att leka.

8. Henry’s Fork, Idaho

Bara ett stenkast från Grand Teton National Park rinner den majestätiska Henry’s Fork. Framröstad som nummer 1 av 100 strömmar i landet av Trout Unlimited, Henry’s Fork är känd av sportfiskare för att vara den bästa torrflugaströmmen i världen.

Henry’s Fork River

Om du inte är säker på vart du ska gå, Henry’s Fork Lodge är ett bra alternativ! Medan Henry’s Fork flyter bara några steg bakom lodgen, ligger Railroad Ranch bara 3 km upp på vägen. Denna del är känd som den mest kända sträckan av öringfiskevatten i världen.

Med sina produktiva luckor, stigande fiskar och otroliga vattenmångfald räcker Henry’s Fork för att göra vilken sportfiskare som helst sugen på mer.

  Behöver du en yxa för att campa?

9. Venedig, Louisiana

Louisiana är förmodligen inte den första delstaten man tänker på när man tänker på flugfiskedestinationer i världsklass. Men det finns en liten stad som heter Venedig som ligger cirka 90 mil från New Orleans som kan ha något att säga om det.

Bild från BrianVenedig Louisiana

Venedig är inte vad du skulle kalla ett turistfokuserat exotiskt flugfiskemål på något sätt, men om du letar efter en actionfylld, hjärtklappande dag med fiske, kanske du vill ge Venedig ett försök.

Redfish och Black Drum är fiskarna att välja bland för flugfiskare här i Louisiana. Om du aldrig har fångat en kungsfisk på en fluga, går du verkligen miste om det!

Om du är ny på saltvattenflugfiske, eller bara behöver lite vägledning, är Venedig fullt av experter fiskeguider med många års erfarenhet av att koppla ihop med massiva röda.

10. Bighorn River, Montana

Anses av många vara bäst”Blåbandsöringfiske” i USA är det inte konstigt att Montanas Bighorn River tog upp vår lista över de 10 bästa flugfiskedestinationerna i USA

Denna coola, klara flod är värd för något av det bästa öringfisket i Nordamerika. Det uppskattas att någonstans mellan 5-6 tusen regnbåge och öring per mil kallar denna flod hemma, i storlek från 14 till 20 tum.

Om du behöver en plats att hänga din spö på, kolla in Bighorn River Lodge! Inte bara är boendet förstklassigt, utan Bighorn Lodge är hem för några av de mest begåvade guiderna i USA

Slutsats

Jo där har du det…de 10 bästa flugfiskedestinationerna för nybörjare i USA Även om vi vet att det finns många fler fina flugfiskedestinationer i hela landet, kunde vi bara lista tio i den här artikeln.

Vi skulle älska att höra dina tankar om vår lista, liksom alla platser som du kan ha fiskat tidigare och skulle ha inkluderat.